Bever Innovations Agri Sneltank Zierikzee

Alle expertises van Bever Innovations komen samen bij nieuw Agri-tankstation 

Foto: Bever Innovations

Aan de voet van de Zeelandbrug werd in maart een opvallend tankstation geopend. De futuristisch ogende locatie van AgriSneltank in Zierikzee werd voorzien van verlichting en led-displays door een ander Zeeuws bedrijf: Bever Innovations. ‘’Nagenoeg alles wat we kunnen leveren voor de tankstations zie je daar: verlichting voor het terrein en de luifel en een oplossing om prijzen of andere content te laten zien aan de tankende klant’’, vertelt accountmanager Marnick Blom.

Blom was namens Bever Innovations verantwoordelijk voor de InMo led-schermen, de Luci luifelverlichting en de Ambiente terreinverlichting. Samen met zo’n vijftig collega’s werkt het bedrijf aan projecten over de hele wereld, maar deze keer speelde de onderneming een thuiswedstrijd. Het nieuwe tankstation van AgriSneltank is namelijk te vinden op hetzelfde bedrijventerrein waar Bever gevestigd is. De relatie van de twee partijen gaat dan ook ver terug. Hoe dichter bij huis je een project kan opleveren, hoe mooier het volgens Blom is. ‘’Je rijdt er zelf elke dag langs. Dat is gewoon gaaf om te zien.’’

Voortraject

Voordat het vierkante gebouw geplaatst kon worden, ging er een lang voortraject met gemeenten en andere partijen aan vooraf. Het tankstation moest namelijk in lijn zijn met de andere gebouwen op het terrein: vierkant en zwart. Dat AgriSneltank ook led-schermen wilden toepassen op het station, was al snel duidelijk. ‘’We kregen de vraag hoe Bever daar een invulling aan kon geven en wat de mogelijkheden waren.’’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Marnick Blom Bever Innovations
Blom en zijn collega’s speelden een thuiswedstrijd, want het nieuwe tankstation staat om de hoek van het kantoor.

Mogelijkheden waren er voldoende. In samenspraak kwamen de bedrijven tot een ontwerp waarbij de schermen van Bever in de luifel werden ingebouwd. Ook was het bedrijf verantwoordelijk voor het lichtplan van de luifel en het terrein. Blom: ‘’Goede verlichting is sowieso belangrijk om te laten zien dat je open bent. In het geval van deze locatie is het in de avond best wel een donkere hoek. Dan is het voor veel mensen toch wel prettig als je een mooi, verlicht terrein hebt. Hier is een helder wit licht gebruikt. Je ziet vaak dat de verlichting op de luifel geconcentreerd wordt, omdat daar de transactie plaatsvindt, maar de hele omgeving daaromheen zou ik ook zeker goed bekijken.’’

Onbemande keten

Hoe de led-schermen van AgriSneltank in Zierikzee er uiteindelijk uit kwamen te zien, was aan de klant zelf. In dit geval ging het om een onbemande keten. ‘’Op het grote InMo led-scherm zal de content daarom veelal over de prijs en de service gaan. Je ziet op het scherm afwisselend de euro- en dieselprijs. Tussendoor zie je ook andere boodschappen. Bijvoorbeeld dat er een snellader staat. Daar kan in de toekomst ook nog informatie bijkomen.’’

Aan toekomstige klanten zou Blom het resultaat van het grootste project in de eigen provincie tot nu toe absoluut tonen. ‘’Qua led-producten is Agri Zierikzee klaar voor de toekomst. Op de InMo schermen worden door een koppeling met de POS de actuele brandstofprijzen getoond. Daarnaast kunnen naar wens ook andere boodschappen op het scherm worden geplaatst om de klantenbinding te vergroten. Zo heeft het voor zowel bemande als onbemande ketens toegevoegde waarde.’’

Na ongeveer vijf maanden bouwen werd het tankstation uiteindelijk opgeleverd. Blom is blij met het resultaat. Niet alleen vanwege de eigen bijdrage, ook vanwege het eindresultaat van het tankstation. ‘’Het is gewoon een unieke locatie geworden. Een tankstation als deze kom je niet vaak tegen. Het maakt ons extra trots dat je we ook daar onze producten mogen tonen.’’

Dit artikel is verschenen in TankPro Magazine nummer 3. Wil je hét vakblad voor de tankstationsector voortaan in de brievenbus? Sluit dan direct een abonnement af en ontvang het blad 6x per jaar.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.