Bever Innovations

Bever Innovations kwart eeuw actief in tankstationbranche: van blokhut naar internationale speler

Foto: Bever Innovations

Bever Innovations is dit jaar een kwart eeuw actief in de tankstationbranche, maar als het aan het bedrijf zelf ligt is het gelijk het eerste jaar van nog eens zo’n periode. “Onze ambitie is dat er in de toekomst geen tankstation, laadstation of industrieel pand meer gebouwd wordt zonder dat hierin Bever-producten geïntegreerd worden”, zegt commercieel directeur Erwin Dingemanse

In de afgelopen 25 jaar maakte het Zeeuwse bedrijf grote veranderingen door. Zo ontpopte de onderneming zich van een klein, technisch ontwerp- en adviesbureau in een ‘simpele blokhut’ tot een internationale speler in intelligente LED-producten in ‘duurzame nieuwbouw’ aan de Techniekweg in Zierikzee. Bever Innovations zag het aantal werknemers bovendien groeien van één naar vijftig en ging van alleen Nederland naar een werkgebied van ruim tachtig landen wereldwijd.

Meer dan 300 varianten

Volgens Bever Innovations staan technologische doorbraken, bewegingen in de markt en onvervulde klantwensen al 25 jaar aan de basis van tal van nieuwe en innovatieve Bever-technieken, zoals de I-Catcher LED-display voor elektronische prijzenborden. Deze display werd in 2004 geïntroduceerd en onderscheidt zich volgens het bedrijf nog altijd door zijn techniek, zichtbaarheid en competitieve prijs. “De gekozen LED’s garanderen een uitstekende zichtbaarheid vanaf ieder zichtpunt en onder iedere omstandigheid. Uniek is bovendien de opbouw van de displays, waardoor een grote flexibiliteit in uitstraling en afmeting wordt geborgd.” Anno 2022 biedt Bever Innovations meer dan 300 varianten van de LED-display.

Een andere belangrijke ontwikkeling was die van de Luci Series LED-luifelarmaturen, een gevolg van de ‘regelmatige contacten met oliemaatschappijen’. Volgens Bever Innovations werden die armaturen met open armen door de markt ontvangen. “Binnen mum van tijd vonden leveringen plaats aan onder andere Shell, BP, Esso, Q8 en TotalEnergies. Inmiddels vindt de verlichting gretig aftrek in meer dan tachtig landen wereldwijd, wat tevens geldt voor de Bever LED Contourverlichting, de LED Shopverlichting, Cubiq laagvolt armaturen en Ambiente terreinverlichting.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Bever Innovations kantoor
Het kantoor van Bever Innovations in Zierikzee. Foto: Bever Innovations

De meest recente grote ontwikkeling is voor Bever Innovations het InMotion (InMo) LED-scherm, dat met modulaire delen in het prijzenbord kan worden ingebouwd en vervolgens functioneert als een prijzenbord, informatiezuil en marketingtool in één. Daarop kunnen brandstofprijzen, kortingen en marketingacties worden uitgelicht. Zowel in tekst als in beeld.

Systemen verbinden

Om de verschillende systemen met elkaar te verbinden, maakt Bever Innovations sinds enkele jaren gebruik van de in eigen huis ontwikkelde EOS-technologie. Na installatie vormen de EOS LED-armaturen automatisch een standalone en draadloos netwerk. Zij spelen continu informatie aan elkaar door, zonder enige connectie met het internet. Daarbij kan gedacht worden aan informatie over bewegingen, daglichtniveaus en temperaturen, op basis waarvan het lichtniveau slim op- en afgeschakeld kan worden en zorgt voor optimale zichtbaarheid, veiligheid en energiezuinigheid op het tankstation.

Tankstationbeheerders kunnen met de techniek op elk moment van de dag de status van hun (verlichtings)producten volgen, net als het het energieverbruik en eventuele storingen inzien, de lichtsterkte van de armaturen aanpassen en/of daglicht- en bewegingssensoren (de-)activeren. Volgens het bedrijf levert dat flinke voordelen op voor bemande en onbemande locaties.

Technisch directeur Rutger van Dierendonck: “In de toekomst willen we onze data graag beschikbaar stellen voor de systemen van derden, zodat bijvoorbeeld verlichting en beveiligingssystemen nog beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Maar ook zodat de klant in één oogopslag kan zien wat er speelt op zijn tankstation of in zijn gebouw. Zowel voor de benzine-retailmarkt als in de industrie biedt deze connectiviteit enorme voordelen. We zien het als onze taak om de markt hiervan bewust te maken én om klanten hierin te ondersteunen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.