BP Pulse heeft bij het National Exhibition Centre in het Britse Birmingham de eerste ‘gigahub’ van het bedrijf geopend. Het grootste congres- en evenementencentrum van de UK biedt sinds deze week een openbaar toegankelijk overdekt laadstation met 30 snellaadpunten van 150 kW en 150 oplaadpunten van 7 kW.
'belangrijke stap'

BP Pulse opent in Birmingham eerste ‘gigahub’ met 180 oplaadpunten

De realisatie van de gigahub is een gezamenlijk project van BP Pulse, The EV Network (EVN) en NEC Group en biedt hiermee op de locatie nu de mogelijkheid om 180 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden. Foto: BP Pulse, 2023

BP Pulse heeft bij het National Exhibition Centre in het Britse Birmingham de eerste ‘gigahub’ van het bedrijf geopend. Het grootste congres- en evenementencentrum van de UK biedt sinds deze week een openbaar toegankelijk overdekt laadstation met 30 snellaadpunten van 150 kW en 150 oplaadpunten van 7 kW.

De realisatie van de gigahub is een gezamenlijk project van BP Pulse, The EV Network (EVN) en NEC Group en biedt hiermee op de locatie nu de mogelijkheid om 180 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden. De BP Pulse gigahub werd officieel geopend door het Britse parlementslid Jeremy Hunt. “Dit is de grootste particuliere investering in elektrisch laden in Groot-Brittannië en is een enorme blijk van vertrouwen in de rol van ons land als leider in groene industrieën”, zo zei Hunt tijdens de opening. “De baanbrekende locatie zal een belangrijk transportknooppunt voor de toekomst zijn en markeert een belangrijke stap in onze uitrol van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in het hele land.” De realisatie van de gigahub bij het NEC in Birmingham is bewust gekozen omdat de locatie letterlijk midden in Groot-Brittannië ligt, strategisch aan een knooppunt van vele snelwegen en spoorlijnen.

Zeven miljoen

De BP Pulse gigahub moet de zeven miljoen bezoekers gaan bedienen die jaarlijks naar de NEC Campus komen, samen met een breed scala aan andere weggebruikers die het gemiddelde jaarlijkse verkeersaantal van 60 miljoen in het gebied uitmaken. Het laadplein is bereikbaar via de belangrijkste doorgaande weg van de NEC Campus, op minder dan 1,6 kilometer van afslag 6 op de M42 en op slechts 3,9 kilometer van afslag 7A voor de M6.

Het brede scala aan laadsnelheden dat de gigahub biedt, van 300 kW voor ultrasnel DC-laden tot 7 kW AC-laden voor mensen die langer op de locatie verblijven, komt volgens de initiatiefnemers tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van de verschillende soorten EV-bestuurders.
Alle bezoekers van de gigahub krijgen ook toegang tot een nieuwe Starbucks Coffee drive-thru, die snel opladen combineert met gemak om de diensten te leveren die EV-rijders willen terwijl ze wachten.

“Deze locatie is een bewijs van de kracht van samenwerking bij het bevorderen van de Britse EV-laadinfrastructuur en het overwinnen van barrières voor de ontwikkeling van infrastructuur”, aldus Hunt.

Beste ervaring

BP Pulse werkte voor het project nauw samen met EV Network om ervoor te zorgen dat de gigahub zijn klanten de best mogelijke ervaring biedt. Als een van de grootste exploitanten van laadpunten in Groot-Brittannië wil BP Pulse zijn expertise gebruiken om de nieuwe hub te exploiteren. Het bedrijf levert de juiste laadsnelheden, op de juiste locaties en richt zich op ultrasnelle en snelle oplaadpunten om een ​​uitgebreid EV-laadnetwerk in het hele land te bieden.

Versnellen

“De transitie naar elektrische voertuigen evolueert snel en daarom richt BP Pulse zich op het versnellen van de ontwikkeling van de Britse EV-infrastructuur, het leveren van de juiste laadsnelheden, op de juiste locaties en het investeren van maximaal een miljard pond om dit te doen”, aldus Akira Kirton, vice-president van BP Pulse UK. “Deze nieuwe, nationaal belangrijke BP Pulse Gigahub in het hart van het Britse wegennetwerk is opnieuw een geweldig voorbeeld van onze strategie in actie. We zijn van plan om dit decennium honderden hubs uit te rollen op plaatsen waar EV-rijders ze nodig hebben: in stedelijke gebieden, op hoofdwegen en snelwegen en op bestemmingen zoals restaurants, retailparken en hotels.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP Pulse opent in Birmingham eerste ‘gigahub’ met 180 oplaadpunten | TankPro.nl
BP Pulse heeft bij het National Exhibition Centre in het Britse Birmingham de eerste ‘gigahub’ van het bedrijf geopend. Het grootste congres- en evenementencentrum van de UK biedt sinds deze week een openbaar toegankelijk overdekt laadstation met 30 snellaadpunten van 150 kW en 150 oplaadpunten van 7 kW.
'belangrijke stap'

BP Pulse opent in Birmingham eerste ‘gigahub’ met 180 oplaadpunten

De realisatie van de gigahub is een gezamenlijk project van BP Pulse, The EV Network (EVN) en NEC Group en biedt hiermee op de locatie nu de mogelijkheid om 180 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden. Foto: BP Pulse, 2023

BP Pulse heeft bij het National Exhibition Centre in het Britse Birmingham de eerste ‘gigahub’ van het bedrijf geopend. Het grootste congres- en evenementencentrum van de UK biedt sinds deze week een openbaar toegankelijk overdekt laadstation met 30 snellaadpunten van 150 kW en 150 oplaadpunten van 7 kW.

De realisatie van de gigahub is een gezamenlijk project van BP Pulse, The EV Network (EVN) en NEC Group en biedt hiermee op de locatie nu de mogelijkheid om 180 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden. De BP Pulse gigahub werd officieel geopend door het Britse parlementslid Jeremy Hunt. “Dit is de grootste particuliere investering in elektrisch laden in Groot-Brittannië en is een enorme blijk van vertrouwen in de rol van ons land als leider in groene industrieën”, zo zei Hunt tijdens de opening. “De baanbrekende locatie zal een belangrijk transportknooppunt voor de toekomst zijn en markeert een belangrijke stap in onze uitrol van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in het hele land.” De realisatie van de gigahub bij het NEC in Birmingham is bewust gekozen omdat de locatie letterlijk midden in Groot-Brittannië ligt, strategisch aan een knooppunt van vele snelwegen en spoorlijnen.

Zeven miljoen

De BP Pulse gigahub moet de zeven miljoen bezoekers gaan bedienen die jaarlijks naar de NEC Campus komen, samen met een breed scala aan andere weggebruikers die het gemiddelde jaarlijkse verkeersaantal van 60 miljoen in het gebied uitmaken. Het laadplein is bereikbaar via de belangrijkste doorgaande weg van de NEC Campus, op minder dan 1,6 kilometer van afslag 6 op de M42 en op slechts 3,9 kilometer van afslag 7A voor de M6.

Het brede scala aan laadsnelheden dat de gigahub biedt, van 300 kW voor ultrasnel DC-laden tot 7 kW AC-laden voor mensen die langer op de locatie verblijven, komt volgens de initiatiefnemers tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van de verschillende soorten EV-bestuurders.
Alle bezoekers van de gigahub krijgen ook toegang tot een nieuwe Starbucks Coffee drive-thru, die snel opladen combineert met gemak om de diensten te leveren die EV-rijders willen terwijl ze wachten.

“Deze locatie is een bewijs van de kracht van samenwerking bij het bevorderen van de Britse EV-laadinfrastructuur en het overwinnen van barrières voor de ontwikkeling van infrastructuur”, aldus Hunt.

Beste ervaring

BP Pulse werkte voor het project nauw samen met EV Network om ervoor te zorgen dat de gigahub zijn klanten de best mogelijke ervaring biedt. Als een van de grootste exploitanten van laadpunten in Groot-Brittannië wil BP Pulse zijn expertise gebruiken om de nieuwe hub te exploiteren. Het bedrijf levert de juiste laadsnelheden, op de juiste locaties en richt zich op ultrasnelle en snelle oplaadpunten om een ​​uitgebreid EV-laadnetwerk in het hele land te bieden.

Versnellen

“De transitie naar elektrische voertuigen evolueert snel en daarom richt BP Pulse zich op het versnellen van de ontwikkeling van de Britse EV-infrastructuur, het leveren van de juiste laadsnelheden, op de juiste locaties en het investeren van maximaal een miljard pond om dit te doen”, aldus Akira Kirton, vice-president van BP Pulse UK. “Deze nieuwe, nationaal belangrijke BP Pulse Gigahub in het hart van het Britse wegennetwerk is opnieuw een geweldig voorbeeld van onze strategie in actie. We zijn van plan om dit decennium honderden hubs uit te rollen op plaatsen waar EV-rijders ze nodig hebben: in stedelijke gebieden, op hoofdwegen en snelwegen en op bestemmingen zoals restaurants, retailparken en hotels.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.