Doral Energy neemt belang in Fountain Fuel om groei waterstofnetwerk te bevorderen
zero emissie

Doral Energy neemt belang in Fountain Fuel voor extra groei waterstofnetwerk

In Amersfoort opende half juni Fountain Fuel haar eerste waterstoftankstation; er moeten er nog vele volgen. Foto: Fountain Fuel, 2023

Doral Energy Group heeft een belang van 15 procent genomen in Fountain Fuel, ontwikkelaar van zero-emissie energiestations en bekend van het in juni geopende waterstoftankstation in Amersfoort. Met de samenwerking moet de groei van duurzame waterstofinfrastructuur voor e-mobiliteit in Nederland een extra impuls krijgen.

“De samenwerking met Doral ondersteunt ons bij het realiseren van onze visie op een duurzame waterstofeconomie”, zegt Stephan Bredewold, medeoprichter van Fountain Fuel. “Door de expertise en middelen van Doral te combineren met onze innovatieve zero-emissie energiestations, kunnen we de uitrol van waterstofinfrastructuur versnellen en helpen de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen.”
Jan Willem van der Lee, managing director van Doral Hydrogen Europe, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van Fountain Fuel en hun uitgebreide expertise op het gebied van zero-emissie energiestations. Dit partnerschap versterkt onze toewijding aan duurzame groene waterstof retailoplossingen en draagt bij aan onze wereldwijde missie om de overgang naar schone energie te versnellen.”

Impuls

De samenwerking tussen Doral en Fountain Fuel moet een positieve impuls geven aan de ontwikkeling van duurzame waterstofinfrastructuur in Nederland én Europa. Door hun krachten te bundelen willen beide bedrijven bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Doral Energy Group ontwikkelt sinds 2007 wereldwijd oplossingen voor duurzame energie en energieopslag. Het levert elektriciteit aan zakelijke klanten als onderdeel van de duurzame elektriciteitssector en is begonnen met de implementatie van groene waterstof- en ammoniakprojecten wereldwijd.

Fountain Fuel Holding, opgericht in 2016 door Stephan Bredewold en Steef Severijn, richt zich op het opzetten van een netwerk van zero-emissie energiestations die waterstof tanken en e-laden combineren. Het half juni geopende station in Amersfoort is het eerste resultaat van hun inspanningen, locaties in Rotterdam en Nijmegen volgen binnenkort. Fountain Fuel heeft ambitieuze plannen om in 2025 elf stations in Nederland operationeel te hebben en vijftig in 2030.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doral Energy neemt belang in Fountain Fuel voor extra groei waterstofnetwerk | TankPro.nl
Doral Energy neemt belang in Fountain Fuel om groei waterstofnetwerk te bevorderen
zero emissie

Doral Energy neemt belang in Fountain Fuel voor extra groei waterstofnetwerk

In Amersfoort opende half juni Fountain Fuel haar eerste waterstoftankstation; er moeten er nog vele volgen. Foto: Fountain Fuel, 2023

Doral Energy Group heeft een belang van 15 procent genomen in Fountain Fuel, ontwikkelaar van zero-emissie energiestations en bekend van het in juni geopende waterstoftankstation in Amersfoort. Met de samenwerking moet de groei van duurzame waterstofinfrastructuur voor e-mobiliteit in Nederland een extra impuls krijgen.

“De samenwerking met Doral ondersteunt ons bij het realiseren van onze visie op een duurzame waterstofeconomie”, zegt Stephan Bredewold, medeoprichter van Fountain Fuel. “Door de expertise en middelen van Doral te combineren met onze innovatieve zero-emissie energiestations, kunnen we de uitrol van waterstofinfrastructuur versnellen en helpen de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen.”
Jan Willem van der Lee, managing director van Doral Hydrogen Europe, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van Fountain Fuel en hun uitgebreide expertise op het gebied van zero-emissie energiestations. Dit partnerschap versterkt onze toewijding aan duurzame groene waterstof retailoplossingen en draagt bij aan onze wereldwijde missie om de overgang naar schone energie te versnellen.”

Impuls

De samenwerking tussen Doral en Fountain Fuel moet een positieve impuls geven aan de ontwikkeling van duurzame waterstofinfrastructuur in Nederland én Europa. Door hun krachten te bundelen willen beide bedrijven bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Doral Energy Group ontwikkelt sinds 2007 wereldwijd oplossingen voor duurzame energie en energieopslag. Het levert elektriciteit aan zakelijke klanten als onderdeel van de duurzame elektriciteitssector en is begonnen met de implementatie van groene waterstof- en ammoniakprojecten wereldwijd.

Fountain Fuel Holding, opgericht in 2016 door Stephan Bredewold en Steef Severijn, richt zich op het opzetten van een netwerk van zero-emissie energiestations die waterstof tanken en e-laden combineren. Het half juni geopende station in Amersfoort is het eerste resultaat van hun inspanningen, locaties in Rotterdam en Nijmegen volgen binnenkort. Fountain Fuel heeft ambitieuze plannen om in 2025 elf stations in Nederland operationeel te hebben en vijftig in 2030.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.