Vissers Energy Group opent eerste waterstofstation van Limburg

Vissers Energy Group heeft donderdag in Horst het allereerste waterstoftankstation van Limburg geopend. Het nieuwe waterstofvulpunt is te vinden aan de Stationsstraat en is geschikt om zowel personen- als vrachtauto’s te tanken. 

De openingshandeling werd uitgevoerd door Maarten van Gaans-Gijbels, gedeputeerde van de Provincie Limburg, en Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas. Dit deden zij door samen met Gerbert Vissers, algemeen directeur van Vissers Energy Group, een bedrijfsauto te tanken met waterstof.

Onuitputtelijke voorraad

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie omdat het een zeer efficiënte energiedrager is, stelt Vissers Energy Group. “Waterstof is emissievrij en kan worden toegepast in personenauto’s, vrachtauto’s en zelfs tractoren. Waterstof kan daarnaast regionaal worden opgewekt in zonneparken of met windmolens. De voorraad is dus onuitputtelijk. Bovendien biedt het een oplossing voor het steeds groter wordende capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnetwerk.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels (rechts) opent 1ste waterstoftankstation in Limburg in Horst met directeur Vissers (links)
Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels (rechts) opent het eerste waterstoftankstation in Limburg met directeur Vissers (links). Foto: Provincie Limburg

Vissers Energy Group ziet het naar eigen zeggen als haar taak om groene waterstof beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Het doel van het eerste waterstoftankstation in Limburg is om samen met deze eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. “Het waterstofstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het tankstationnetwerk van Vissers in Zuid-Nederland.”

Toekomstige stations Limburg

Maarten van Gaans-Gijbels: “Er zijn verschillende redenen om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Zo is het niet alleen goed tegen de uitstoot en goed voor het klimaat; het is op lange termijn ook goedkoper en maakt Nederland minder afhankelijk van het buitenland. De provincie richt haar energiebeleid dan ook niet alleen op zuiniger energiegebruik maar ook op de overstap naar schonere energie. Voor de vervoerders in de provincie betekent dat, dat ze over moeten stappen op elektrisch rijden of waterstoftanken. Limburgse ondernemers laten vandaag zien dat deze overstap ook kansen biedt.”

De toekomstige Limburgse waterstofstations krijgen volgens de provincie een locatie in de buurt van de belangrijkste goederencorridors. Daarnaast richt de provincie zich met ondersteuning op logistieke hubs.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.