MWash Istobal carwash
Video

OK heeft primeur met nieuwe rollover van EenzetCarwash

Foto: ProMedia

Op het OK-tankstation in Grubbenvorst draait de allereerste M’Wash4 van Istobal. EenzetCarwash installeerde de rollover in de splinternieuwe washal. Zowel de techniek als het design van de machine zijn opvallend. 

Eric Mekelenkamp van EenzetCarwash neemt ons mee naar het OK-tankstation in Grubbenvorst. “OK besteedt altijd veel zorg aan de totale uitstraling van een carwash”, vertelt hij. Cleanbuild verzorgde de wanden en ook de vloer is gerenoveerd en ziet er spic en span uit. Klanten kunnen de wasbeurt aanschaffen in de shop en ook bij de machine zelf.

De rollover heeft een paar opvallende elementen. Ten eerste de rode kleur. Het design en de pictogrammen zijn vernieuwd, aan de voorzijde is glas gebruikt voor een moderne uitstraling. Een klok geeft de tijd en buitentemperatuur aan.

Glimmende velgen

Mekelenkamp wijst naar de velgen. “Door hogedruk wielwassing zie je hier multidisk borstels om de velgen beter schoon te krijgen.” Aan de zijkant van de rollover zit een in hoogte verstelbare droging. “Dat is zeer uniek”, stelt de verkoopdirecteur. “Vaak is de droging gestationeerd.” Bovendien kan de dakdroger extreem laag zakken zodat de voor- en achterzijde van de auto ook beter worden gedroogd. Aan die droger zitten trouwens ook de hogedruk- en chemienozzles. De rollover bij OK is uitgerust met een lichtkrant en werkt frequentiegestuurd zodat alles soepel en zonder schokken loopt.

Technische ruimte

Mekelenkamp laat de technische ruimte zien. “Deze is volledig gestript en opnieuw ingericht. Alle elementen zijn vervangen.” Hij wijst op de besturingskast waarin de koppeling met het betaalsysteem wordt gemaakt, een nieuwe boiler voor warm water in de wasboxen (die eveneens zijn vernieuwd), de osmose-installatie, de nieuwe watervoorziening en pompen voor de chemie.

De rollover in Grubbenvorst is dezelfde als die in november op de Tankstation Vakbeurs werd getoond door EenzetCarwash. Mekelenkamp vertelt dat er veel enthousiaste reacties op zijn gekomen, zowel vanwege de techniek als het design.

Bekijk hieronder de video die zusterblad CarwashPro maakte. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.