Lekkerkerk Esso wasstraat

Esso De Boezem pakt carwash aan: nieuwe wasboxen en stofzuigers

Foto: John Wijntjes

Bij het Esso-tankstation De Boezem in Lekkerkerk zijn eind oktober drie nieuwe wasboxen geopend. Het station had al een rollover. Voor de komst van de boxen is het hele terrein opnieuw ingericht.

Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard opende de wasboxen bij Esso De Boezem in Lekkerkerk. Eigenaar Arie Verwoerd is trots op het resultaat van de verbouwing die door Interclean mede verzorgd werd. De wasboxen zijn 3,30 meter hoog, zodat ook bedrijfswagens of campers bij de carwash terecht kunnen. Volgens Verwoerd is die hoogte nergens in de buurt terug te vinden.

Abonnementswassen

Esso De Boezem had al een carwash: een rollover. Nadat Verwoerd een stukje grond kon kopen om aan de locatie toe te voegen, zijn er nu drie wasboxen bijgekomen en een ruime plaats om te stofzuigen. Verwoerd moest daarvoor de inrichting van het station flink aanpassen. Het tankstation is blijven staan, maar verder is het terrein volledig op de schop gegaan. De ondernemer noemt de led-verlichting op het terrein speciaal. “Dat maakt het helemaal af.”

In de carwash kan zowel contant als digitaal worden afgerekend. De ondernemer wil in de toekomst ook met wasabonnementen gaan werken: onbeperkt wassen voor een vast bedrag per maand. Verwoerd is er alleen nog niet over uit welke prijzen hij aan het abonnementswassen hangt.

Familiebedrijf

De opening was een bijzonder moment. Niet alleen omdat de burgemeester erbij was, ook zus Netty Hendriks (boekhouding bij de locatie) en ouders Arie en Ali Verwoerd waren present. De huidige eigenaar, Arie Verwoerd, is de vierde generatie die het station runt. De Boezem bestaat al 116 jaar, eerst als tankstation en garagebedrijf en ondertussen alweer 27 jaar aan de Boezemweg. “En altijd een Esso geweest”, vertelt Verwoerd trots. Naast de carwash heeft De Boezem een textielwasmachine en shop met verse broodjes en koffie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.