Column: Valt uw carwash op in het straatbeeld?

Een mooie locatie, een prachtig gebouw, veel traffic en een paar vlaggetjes en statische informatieborden die de communicatie verzorgen. Zo ziet de gemiddelde carwash eruit. Wordt uw locatie wél gezien? Valt u op in het straatbeeld, tussen al die andere bedrijven? Trekt u wel de aandacht van de tientallen passanten die ieder uur voorbijrijden?

In de besluitvorming voor de locatie zijn traffic en exposure veelal de moverende redenen voor de uiteindelijke keuze. Terecht, want een A-locatie is kostbaar maar levert ook veel op. Passanten zien uw pand, logo, merk en aanbod. Maar zijn die potentiële klanten zich echt bewust van uw bestaan? Wordt u daadwerkelijk gezien? Hoe communiceert u uw boodschap en uw kortingsacties? En, hoe trekt u klanten over de streep om daadwerkelijk uw carwash te bezoeken?

Aandacht trekken en benutten

Een investering in een mooi pand biedt de mogelijkheid om dynamisch te communiceren met uw doelgroep. Een statisch bord met uw wasprogramma’s kunt u vervangen door – of aanvullen met – een dynamisch led-scherm met heldere bewegende beelden. Hiermee trekt u de aandacht van de klant en begeleidt u het keuzeproces. Dit biedt allerlei nieuwe kansen om de aandacht te trekken, te communiceren met voorbijgangers en deze te verleiden tot een wasbeurt.

Help de klant kiezen

Ook eenmaal binnen biedt led-video legio kansen. Als u drie programma’s aanbiedt, dan zal men van nature veelal kiezen voor het middelste programma. Weet een klant waarom het duurdere programma een betere keuze is? Met actieve communiceren beïnvloedt u die keuze en daarnaast informeert u de klant over uw additionele dienstverlening. Denk aan interieurreiniging of aanbiedingen in uw (web)shop. Heeft u een loyaliteitsprogramma, dan biedt het scherm kansen om vanuit het loyaliteitsprogramma additionele aankopen te realiseren of acties van uw klant te stimuleren.

Wachten tot het licht op groen springt

Aan het eind van de kettingstraat heeft de klant gemiddeld twintig seconden de tijd om de wasgelegenheid uit te rijden. Deze tijd is waardevol. De klant zit nog in het ‘feel good moment’ van uw carwashbeleving. Dit is hét moment om klanten te enthousiasmeren over uw additionele aanbod of dat van een andere adverteerder.
Ook voor de lokale garagehouder, autodealer of retailer is uw carwash namelijk een interessante plaats om zichzelf te profileren. Hier zijn tal van MKB-combinaties te maken. Led-video biedt op tal van plekken mogelijkheden om de klantbeleving te ondersteunen. Uiteindelijk gaat het erom dat u de aandacht trekt, de klant informeert en aanzet tot actie. Led-video ondersteunt dit allemaal en doet nog meer.

Van eenmalige bezoek naar loyaliteit

Momenteel zorgt gemiddeld vijftig procent van de klanten voor wederkerende business. Dat betekent dat vijftig procent eenmalig uw carwash bezoekt. Met led kunt u deze eenmalige klanten verleiden tot een vervolgbezoek. Als u de klant eenmaal voor u gewonnen hebt, kunt u bouwen aan de structurele relatie. Met deze trouwe klanten heeft u een doelgroep die in potentie uw ambassadeurs zijn. Dit zijn lokale helden die uw organisatie kunnen promoten en als leadgenerator voor u kunnen acteren. Met een goed loyaliteitsprogramma vergroot u die doelgroep. Een vertrouwde klant is veelal bereid meer bij u af te nemen.

Gebruik een loyaliteitsprogramma, kentekenherkenning en led-video om cross-selling mogelijkheden te benutten bij bestaande klanten. Maar gebruik ook social media om deze doelgroep voor u te laten communiceren en u te promoten. Beloon hun commitment en communicatie, want het woord van deze ambassadeurs is vele malen meer waard dan eenmalige commerciële acties.

Communicatie is een keuze

Productontwikkelingen met betrekking tot de kern van uw business volgen elkaar in razend tempo op en de markt is volop in beweging. De carwashmarkt kenmerkt zich bij uitstek door innovatieve technologie. Des te verrassender is het, hoe weinig gebruik ondernemers maken van bewegend videobeeld om hun dienstverlening te ondersteunen. Trek de aandacht, informeer, boei en zet aan tot actie! Kwalitatief hoogwaardige communicatie maakt in de huidige dynamische markt het verschil.

Michel de Vink is Business Development Manager bij ViaVisual. Hij schrijft op regelmatige basis columns voor CarwashPro.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column: Valt uw carwash op in het straatbeeld? | TankPro.nl

Column: Valt uw carwash op in het straatbeeld?

Een mooie locatie, een prachtig gebouw, veel traffic en een paar vlaggetjes en statische informatieborden die de communicatie verzorgen. Zo ziet de gemiddelde carwash eruit. Wordt uw locatie wél gezien? Valt u op in het straatbeeld, tussen al die andere bedrijven? Trekt u wel de aandacht van de tientallen passanten die ieder uur voorbijrijden?

In de besluitvorming voor de locatie zijn traffic en exposure veelal de moverende redenen voor de uiteindelijke keuze. Terecht, want een A-locatie is kostbaar maar levert ook veel op. Passanten zien uw pand, logo, merk en aanbod. Maar zijn die potentiële klanten zich echt bewust van uw bestaan? Wordt u daadwerkelijk gezien? Hoe communiceert u uw boodschap en uw kortingsacties? En, hoe trekt u klanten over de streep om daadwerkelijk uw carwash te bezoeken?

Aandacht trekken en benutten

Een investering in een mooi pand biedt de mogelijkheid om dynamisch te communiceren met uw doelgroep. Een statisch bord met uw wasprogramma’s kunt u vervangen door – of aanvullen met – een dynamisch led-scherm met heldere bewegende beelden. Hiermee trekt u de aandacht van de klant en begeleidt u het keuzeproces. Dit biedt allerlei nieuwe kansen om de aandacht te trekken, te communiceren met voorbijgangers en deze te verleiden tot een wasbeurt.

Help de klant kiezen

Ook eenmaal binnen biedt led-video legio kansen. Als u drie programma’s aanbiedt, dan zal men van nature veelal kiezen voor het middelste programma. Weet een klant waarom het duurdere programma een betere keuze is? Met actieve communiceren beïnvloedt u die keuze en daarnaast informeert u de klant over uw additionele dienstverlening. Denk aan interieurreiniging of aanbiedingen in uw (web)shop. Heeft u een loyaliteitsprogramma, dan biedt het scherm kansen om vanuit het loyaliteitsprogramma additionele aankopen te realiseren of acties van uw klant te stimuleren.

Wachten tot het licht op groen springt

Aan het eind van de kettingstraat heeft de klant gemiddeld twintig seconden de tijd om de wasgelegenheid uit te rijden. Deze tijd is waardevol. De klant zit nog in het ‘feel good moment’ van uw carwashbeleving. Dit is hét moment om klanten te enthousiasmeren over uw additionele aanbod of dat van een andere adverteerder.
Ook voor de lokale garagehouder, autodealer of retailer is uw carwash namelijk een interessante plaats om zichzelf te profileren. Hier zijn tal van MKB-combinaties te maken. Led-video biedt op tal van plekken mogelijkheden om de klantbeleving te ondersteunen. Uiteindelijk gaat het erom dat u de aandacht trekt, de klant informeert en aanzet tot actie. Led-video ondersteunt dit allemaal en doet nog meer.

Van eenmalige bezoek naar loyaliteit

Momenteel zorgt gemiddeld vijftig procent van de klanten voor wederkerende business. Dat betekent dat vijftig procent eenmalig uw carwash bezoekt. Met led kunt u deze eenmalige klanten verleiden tot een vervolgbezoek. Als u de klant eenmaal voor u gewonnen hebt, kunt u bouwen aan de structurele relatie. Met deze trouwe klanten heeft u een doelgroep die in potentie uw ambassadeurs zijn. Dit zijn lokale helden die uw organisatie kunnen promoten en als leadgenerator voor u kunnen acteren. Met een goed loyaliteitsprogramma vergroot u die doelgroep. Een vertrouwde klant is veelal bereid meer bij u af te nemen.

Gebruik een loyaliteitsprogramma, kentekenherkenning en led-video om cross-selling mogelijkheden te benutten bij bestaande klanten. Maar gebruik ook social media om deze doelgroep voor u te laten communiceren en u te promoten. Beloon hun commitment en communicatie, want het woord van deze ambassadeurs is vele malen meer waard dan eenmalige commerciële acties.

Communicatie is een keuze

Productontwikkelingen met betrekking tot de kern van uw business volgen elkaar in razend tempo op en de markt is volop in beweging. De carwashmarkt kenmerkt zich bij uitstek door innovatieve technologie. Des te verrassender is het, hoe weinig gebruik ondernemers maken van bewegend videobeeld om hun dienstverlening te ondersteunen. Trek de aandacht, informeer, boei en zet aan tot actie! Kwalitatief hoogwaardige communicatie maakt in de huidige dynamische markt het verschil.

Michel de Vink is Business Development Manager bij ViaVisual. Hij schrijft op regelmatige basis columns voor CarwashPro.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.