Wasinstallatie Kärcher wint German Design Award 2020

De CWB 3 Klean!Star iQ van Kärcher heeft de German Design Award 2020 in de wacht gesleept. De wasinstallatie ging er met de prijs voor ‘Excellent Product Design’ vandoor in de categorie Industry. De vakjury prees de machine voor de klantgerichte kleurstellingen en het slimme borstelontwerp.

De CWB 3 Klean!Star iQ beschikt volgens de vakjury over “innovatieve apparatuur”. In het rapport werd ook de klantgerichtheid van Kärcher geprezen: “De wasinstallatie kan in verschillende kleuren geleverd worden. Dankzij de slimme borstelafstelling wordt voor een optimale wassing gezorgd waarbij ook de velgen goed onder handen genomen worden. Verder zijn de korte droogtijden en het zuinige waterverbruik opvallende kenmerken van deze machine.”

De German Design Award wordt enkel uitgereikt aan bedrijven die bereid zijn om te pionieren en Duitsland als design-land op de kaart willen zetten. Het doel van de prijs is om bijzondere ontwerpen internationaal onder de aandacht te brengen en trends op te starten. De wedstrijd moet de onderlinge competitie aanwakkeren en de branche stimuleren om te blijven innoveren.

De installatie maakt nog kans op een tweede prijs in de vorm van de Public’s Choice Award. Er kan nog tot 17 januari 2020 gestemd worden. Alleen geregistreerde gebruikers van ‘My Design Council’ kunnen een stem uitbrengen op de publieksprijs. Dat kan hier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.