Wasbedrijven starten met De Groene Autowasbon

Washtec, Christ Wash Systems, de Nationale Autowasbon en Duurzaam Repareren komen met De Groene Autowasbon. Met het initiatief willen de betrokken bedrijven duurzaamheid bij het wassen bevorderen, door deze vorm van auto reinigen lucratief te maken voor exploitant en consument. De bon voor het duurzame autowassen kan worden ingewisseld bij vrijwel iedere locatie in Nederland.

De Groene Autowasbon moet ervoor zorgen dat klanten vaker kiezen voor duurzame waslocaties. Doordat twee vooraanstaande leveranciers van wasinstallaties betrokken zijn bij dit plan, hopen de initiatiefnemers snel een landelijke dekking te hebben van duurzame carwash-gelegenheden.

Consument

Washtec-directeur Peter van der Veen licht toe: ”Je redt het niet als je bij duurzaamheid alleen oproept het beter te doen voor de samenleving of het milieu. Duurzaamheid moet je inzetten om marges te vergroten en de consument naar je toe te trekken.”

Salesmanager Theo van Poppel van Christ Wash Systems is het daarmee eens: “De producenten van premium wassystemen leggen er de nadruk op dat de machines minder energie, schoon water en chemie verbruiken. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor de winstgevendheid. Onze wassystemen voldoen aan de eisen die door het keurmerk Duurzaam Autowassen zijn opgesteld.”

Winstgevender

Duurzame wasinstallaties zijn op de langere termijn veel winstgevender, stellen de initiatiefnemers. ”Toch kiezen veel carwash-exploitanten voor goedkopere machines, ook al verbruiken deze meer energie en grondstoffen en zijn ze vervuilend. Daarom is het ook belangrijk om te proberen de klant voor de duurzame waslocaties te laten kiezen. Om dat te stimuleren is de Groene Autowasbon ontwikkeld.”

De bon kan net als de Nationale Autowasbon worden ingewisseld bij vrijwel iedere wasgelegenheid in Nederland. Een waslocatie met het certificaat Duurzaam Autowassen geeft een gratis ’upgrade’ bij inwisseling van de Groene Autowasbon bij een bedrijf met dit keurmerk.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.