Eenzet Carwash lanceert wasconcept voor onbemande stations

Onbemande tankstations hebben vaak geen wasgelegenheid. Toch ziet aanbieder van wasinstallaties Eenzet Carwash daar wel degelijk een groeimarkt in. Ze hebben daarom het onbemande concept FuelWash ontwikkeld. Momenteel worden gesprekken gevoerd met een dozijn tankstation-exploitanten over mogelijke implementatie van het concept. ”Voor ondernemers met onbemande locaties is dit een goede manier om je te onderscheiden”, aldus Eenzet-directeur Ton Janssen. Ook lopen er onderhandelingen met diverse niet-petrol gerelateerde partijen, zoals bouwmarkten en hotelketens.

De leverancier van wasinstallaties denkt dat exploitanten van vestigingen zonder personeel met het nieuwe concept zich kunnen profileren. ”We zien in de markt dat het onbemande segment groeit. Maar met brandstof alleen kun je geen verschil maken. Wij willen onbemande stations toch de mogelijkheid geven zich te onderscheiden. Al is het ook geschikt voor bemande locaties.”

Trends

”We zien in de autowasmarkt diverse trends. Mensen wassen minder vaak thuis en ook het gebruik van zelfwasboxen neemt af, De onderkant van de markt stapt namelijk over naar roll-overs. Dat zijn echter prijsbewuste klanten, waardoor je ziet dat veel exploitanten van roll-overs ervoor kiezen om met de prijs te zakken. De reguliere roll-over-klanten maken juist weer de overstap naar de wasstraat.”

”Daardoor krijg je in feite een tweedeling, waarbij het middensegment langzaam verdwijnt. Roll-overs voor de prijsbewuste klanten en voor de andere groep fullservice wasbeurten met bijvoorbeeld ’polish’ en gratis stofzuigen erbij.” Met FuelWash kunnen ondernemers mikken op de prijsbewuste onderkant van de markt.

Acties

Janssen denkt aan combinatie-acties tussen brandstof en auto wassen. ”Een ondernemer kan ervoor kiezen om de marges op zijn brandstoffen iets te verhogen en daarvoor in de plaats een fikse korting te geven op een wasbeurt. Of deze misschien zelfs gratis aan te bieden. Op die manier doe je als onbemand station toch aan klantenbinding, terwijl je niet per definitie de laagste brandstofprijzen hoeft te hanteren. Al is het natuurlijk aan de ondernemer zelf om te bepalen hoe hij met de mogelijkheden omgaat.”

Eenzet levert het product ’turn-key’ op. Dit betekent dat de inspanningen voor de ondernemer tot een minimum worden beperkt. Hierbij zijn drie disciplines te onderscheiden. Ten eerste het bouwkundige gedeelte, dat bestaat uit onder meer het grondwerk, de riolering en betonwerken. Ten tweede de wasinstallatie naar keuze. Als laatste de zogenoemde wasplaats-uitrusting. Deze bestaat uit een video-observatiesysteem inclusief camera’s, een intercom met speaker, een toegangsautorisatie-systeem en slagbomen. De vanafprijs is ongeveer 85.000 euro. Dat is inclusief onder andere de technische ruimte, de bouwkundige installatie, waterterugwinning, slagbomen en de wasinstallatie met toebehoren.

In de basisuitvoering wordt het voertuig zonder droging afgespoeld met osmosewater waardoor het voertuig vlekvrij opdroogt. Ondernemers kunnen ook kiezen voor een ‘upgrade’ hiervan. Er wordt niet machinaal gedroogd, om te voorkomen dat omwonenden gaan klagen over geluidsoverlast. De wasinstallatie wordt namelijk niet gerealiseerd in een washal, maar in de open lucht. ”We houden er rekening mee dat extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen. We leveren veel wasinstallaties aan het openbaar vervoer en die machines staan vaak vijftien jaar in een buitenopstelling.”

Toezicht op afstand

Tevens vindt er toezicht op afstand plaats. ”Mocht de wasklant ondersteuning nodig hebben, kunnen we dit op afstand verzorgen. Tevens kunnen we, indien noodzakelijk, een wasprogramma opnieuw opstarten voor de automobilist. Eenzet heeft hiervoor een helpdesk die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is. Via de intercom in de betaalterminal kunnen klanten die hun voertuig willen laten wassen, contact zoeken met de helpdesk. Of andersom. ”Want wij zien de problemen vaak eerder dan de klant”, legt Janssen uit.

Om discussies met klanten over schade aan auto’s te voorkomen, wordt een vijftal camera’s gebruikt. Het systeem maakt voorafgaand aan de wasbeurt zeer gedetailleerde beeldopnames van het voertuig. Daarop kunnen zelfs kleine krasjes op de auto voorafgaand aan de wassing worden waargenomen. Als een klant na afloop van een wasbeurt een schade claimt, kan met behulp van de beelden worden bekeken of de schade daadwerkelijk is ontstaan tijdens de wasbeurt.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eenzet Carwash lanceert wasconcept voor onbemande stations | TankPro.nl

Eenzet Carwash lanceert wasconcept voor onbemande stations

Onbemande tankstations hebben vaak geen wasgelegenheid. Toch ziet aanbieder van wasinstallaties Eenzet Carwash daar wel degelijk een groeimarkt in. Ze hebben daarom het onbemande concept FuelWash ontwikkeld. Momenteel worden gesprekken gevoerd met een dozijn tankstation-exploitanten over mogelijke implementatie van het concept. ”Voor ondernemers met onbemande locaties is dit een goede manier om je te onderscheiden”, aldus Eenzet-directeur Ton Janssen. Ook lopen er onderhandelingen met diverse niet-petrol gerelateerde partijen, zoals bouwmarkten en hotelketens.

De leverancier van wasinstallaties denkt dat exploitanten van vestigingen zonder personeel met het nieuwe concept zich kunnen profileren. ”We zien in de markt dat het onbemande segment groeit. Maar met brandstof alleen kun je geen verschil maken. Wij willen onbemande stations toch de mogelijkheid geven zich te onderscheiden. Al is het ook geschikt voor bemande locaties.”

Trends

”We zien in de autowasmarkt diverse trends. Mensen wassen minder vaak thuis en ook het gebruik van zelfwasboxen neemt af, De onderkant van de markt stapt namelijk over naar roll-overs. Dat zijn echter prijsbewuste klanten, waardoor je ziet dat veel exploitanten van roll-overs ervoor kiezen om met de prijs te zakken. De reguliere roll-over-klanten maken juist weer de overstap naar de wasstraat.”

”Daardoor krijg je in feite een tweedeling, waarbij het middensegment langzaam verdwijnt. Roll-overs voor de prijsbewuste klanten en voor de andere groep fullservice wasbeurten met bijvoorbeeld ’polish’ en gratis stofzuigen erbij.” Met FuelWash kunnen ondernemers mikken op de prijsbewuste onderkant van de markt.

Acties

Janssen denkt aan combinatie-acties tussen brandstof en auto wassen. ”Een ondernemer kan ervoor kiezen om de marges op zijn brandstoffen iets te verhogen en daarvoor in de plaats een fikse korting te geven op een wasbeurt. Of deze misschien zelfs gratis aan te bieden. Op die manier doe je als onbemand station toch aan klantenbinding, terwijl je niet per definitie de laagste brandstofprijzen hoeft te hanteren. Al is het natuurlijk aan de ondernemer zelf om te bepalen hoe hij met de mogelijkheden omgaat.”

Eenzet levert het product ’turn-key’ op. Dit betekent dat de inspanningen voor de ondernemer tot een minimum worden beperkt. Hierbij zijn drie disciplines te onderscheiden. Ten eerste het bouwkundige gedeelte, dat bestaat uit onder meer het grondwerk, de riolering en betonwerken. Ten tweede de wasinstallatie naar keuze. Als laatste de zogenoemde wasplaats-uitrusting. Deze bestaat uit een video-observatiesysteem inclusief camera’s, een intercom met speaker, een toegangsautorisatie-systeem en slagbomen. De vanafprijs is ongeveer 85.000 euro. Dat is inclusief onder andere de technische ruimte, de bouwkundige installatie, waterterugwinning, slagbomen en de wasinstallatie met toebehoren.

In de basisuitvoering wordt het voertuig zonder droging afgespoeld met osmosewater waardoor het voertuig vlekvrij opdroogt. Ondernemers kunnen ook kiezen voor een ‘upgrade’ hiervan. Er wordt niet machinaal gedroogd, om te voorkomen dat omwonenden gaan klagen over geluidsoverlast. De wasinstallatie wordt namelijk niet gerealiseerd in een washal, maar in de open lucht. ”We houden er rekening mee dat extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen. We leveren veel wasinstallaties aan het openbaar vervoer en die machines staan vaak vijftien jaar in een buitenopstelling.”

Toezicht op afstand

Tevens vindt er toezicht op afstand plaats. ”Mocht de wasklant ondersteuning nodig hebben, kunnen we dit op afstand verzorgen. Tevens kunnen we, indien noodzakelijk, een wasprogramma opnieuw opstarten voor de automobilist. Eenzet heeft hiervoor een helpdesk die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is. Via de intercom in de betaalterminal kunnen klanten die hun voertuig willen laten wassen, contact zoeken met de helpdesk. Of andersom. ”Want wij zien de problemen vaak eerder dan de klant”, legt Janssen uit.

Om discussies met klanten over schade aan auto’s te voorkomen, wordt een vijftal camera’s gebruikt. Het systeem maakt voorafgaand aan de wasbeurt zeer gedetailleerde beeldopnames van het voertuig. Daarop kunnen zelfs kleine krasjes op de auto voorafgaand aan de wassing worden waargenomen. Als een klant na afloop van een wasbeurt een schade claimt, kan met behulp van de beelden worden bekeken of de schade daadwerkelijk is ontstaan tijdens de wasbeurt.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.