Nieuwe roll-over voor bestelwagens en campers

WashTec heeft een nieuwe roll-over (XL-320) op markt gebracht die speciaal te gebruiken is voor verhoogde of verlengde bestelwagens en campers. Met deze innovatie wordt het gat tussen de huidige roll-overs en truckwash  installaties gedicht.

Met de SoftCare Pro Classic XL 320 breidt WashTec niet alleen haar aanbod uit, maar reageert consequent op de in de automobielindustrie bestaande trend naar steeds grotere bestelwagens. De nieuwe roll-over is geschikt voor bestelwagens met een hoogte tot 3,20 meter en een maximale breedte op spiegelhoogte van 2,60 meter.

Laadbak

Ook kunnen bestelwagens met een aparte grote laadbak gewassen en gedroogd worden. Vergeleken met de bestaande SoftCare Pro Classic is de XL-320-variant niet alleen hoger en breder, maar wast en droogt ook met meer power. Voor de zijkantdroging van bestelwagens zijn hogere zijblaasmonden met krachtigere drogermotoren ingebouwd, die tot en met de hoogte van de zijruiten reiken.

Truckwash

In vergelijking met een truckwash installatie scoort de XL 320 veel hoger door de vele opties die mogelijk zijn op deze machine want ook de XL-versie is voorzien van alle opties van de SoftCare Pro Classic, zoals 21” wielwassers met of zonder ingebouwde hogedruk sproeiers, een grote keuze uit voorwas- en hogedrukopties, wax- en polishprogramma’s en droging.

Intelligent

Dankzij de intelligente softwarebesturing herkent de machine bij het wassen automatisch het voertuigtype en start zelfstandig het bestelwagen-spiegelprogramma indien nodig. Dit laat de zijkantborstels zodanig vooruit- en terugdraaien dat de ingeklapte zijspiegels niet openklappen en daarmee beschadigd zouden kunnen worden.

Camper

Er is ook een unieke camperversie met een geïntegreerd alkoofprogramma. Hierbij stuurt de machine om de voorkant-dakuitbouw heen en wast het vanaf de voorruit in voorwaartse richting ook de onderkant van de alkoof. Zo kunnen fabrikanten, verkopers en verhuurders van campers hun klanten een optimale voertuigverzorging met beproefde WashTec-kwaliteit aanbieden.

De SoftCare Pro Classic XL 320 is interessant voor carwash-exploitanten, bedrijfswagen dealers, Camper dealers en transport- en koeriersbedrijven die hun eigen wagenpark willen wassen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.