Newco non-food winter

‘Zorg dat het winterassortiment in de tankshop nú al op orde is’

De presentatie van een winterassortiment voor de tankshop Foto: Newco Europe

Het is belangrijk om het non-food-winterassortiment nu alvast op voorraad te hebben. Dat adviseert Martijn Venema van Newco Europe, leverancier van non-food artikelen voor de tankstationbranche. Op die manier kunnen de winterproducten namelijk per medio oktober gepresenteerd worden, wanneer de verkopen in dat segment flink beginnen te stijgen. 

Nu de dagen langzaam weer korter en kouder worden, verandert ook de vraag in non-food producten in de tankshop. Briketten en aanmaakblokjes maken plaats voor winterse alternatieven, zoals openhaardhout. “Als het wat kouder wordt, gaat de open haard ook wat sneller aan. Het hout kan je overigens ook in plastic zakken inkopen. Dan blijft de auto van de klant netjes schoon. Door zo’n net komt vaak namelijk best veel afval”, zegt Venema.

Meer ijskrabbers

Uit data van de non-foodleverancier blijkt verder dat de ijskrabbers het in de koudere maanden erg goed doen. In 2017 kwam kwam de SOS-ijskrabber die het bedrijf aanbiedt zelfs als beste uit de test. “Sinds dit jaar is er ook een ecologische variant. We kijken steeds meer naar producten die recyclebaar zijn. In het geval van de ijskrabbers zijn die nu dus ook verkrijgbaar voor de tankstations.” Als alternatief voor ijskrabbers biedt Newco ook een trigger fles met ruitontdooier aan.

Een ander product dat volgens Venema een stuk vaker over de toonbank gaat bij de lagere temperaturen die in het verschiet liggen, is autoverlichting. “Als er vorst komt, zie je dat de lampen sneller kapot gaan. En als de ene dan stuk gaat, volgt de ander vaak snel. We zien dus echt een stijging in de verkoop als de donkere maanden er weer aan komen. Als je nu de voorraad iets verhoogt, hoef je straks geen nee te verkopen.”

Aanbod van screenwash

Eerder dit jaar begon Newco met het aanbieden van een all-seasonscreenwash. De verkoop van de bekende roze zomerscreenwash stopte en maakte plaats voor een ruitenwisservloeistof die het hele jaar meegaat: de ‘AllRide screenwash all-season’. Het product beschermt tegen een temperatuur tot -5 graden Celcius. Mocht het harder vriezen dan 5 graden Celsius, heeft Newco nog wel steeds de varianten tot -15 en -20 graden Celsius beschikbaar, die aan de nieuwe variant toegevoegd kunnen worden.

Bij wie het winterassortiment al staat of binnenkort komt te staan, adviseert Venema bovendien om een winterpresentatie in de shop te maken met bijvoorbeeld ijskrabbers, ruitontdooiers en screenwash bij elkaar. “Mensen worden dan verleid om meerdere producten mee te nemen. Soms zie je ook wel eens gecombineerde acties. Dat werkt vaak goed.”

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Zorg dat het winterassortiment in de tankshop nú al op orde is’ | TankPro.nl
Newco non-food winter

‘Zorg dat het winterassortiment in de tankshop nú al op orde is’

De presentatie van een winterassortiment voor de tankshop Foto: Newco Europe

Het is belangrijk om het non-food-winterassortiment nu alvast op voorraad te hebben. Dat adviseert Martijn Venema van Newco Europe, leverancier van non-food artikelen voor de tankstationbranche. Op die manier kunnen de winterproducten namelijk per medio oktober gepresenteerd worden, wanneer de verkopen in dat segment flink beginnen te stijgen. 

Nu de dagen langzaam weer korter en kouder worden, verandert ook de vraag in non-food producten in de tankshop. Briketten en aanmaakblokjes maken plaats voor winterse alternatieven, zoals openhaardhout. “Als het wat kouder wordt, gaat de open haard ook wat sneller aan. Het hout kan je overigens ook in plastic zakken inkopen. Dan blijft de auto van de klant netjes schoon. Door zo’n net komt vaak namelijk best veel afval”, zegt Venema.

Meer ijskrabbers

Uit data van de non-foodleverancier blijkt verder dat de ijskrabbers het in de koudere maanden erg goed doen. In 2017 kwam kwam de SOS-ijskrabber die het bedrijf aanbiedt zelfs als beste uit de test. “Sinds dit jaar is er ook een ecologische variant. We kijken steeds meer naar producten die recyclebaar zijn. In het geval van de ijskrabbers zijn die nu dus ook verkrijgbaar voor de tankstations.” Als alternatief voor ijskrabbers biedt Newco ook een trigger fles met ruitontdooier aan.

Een ander product dat volgens Venema een stuk vaker over de toonbank gaat bij de lagere temperaturen die in het verschiet liggen, is autoverlichting. “Als er vorst komt, zie je dat de lampen sneller kapot gaan. En als de ene dan stuk gaat, volgt de ander vaak snel. We zien dus echt een stijging in de verkoop als de donkere maanden er weer aan komen. Als je nu de voorraad iets verhoogt, hoef je straks geen nee te verkopen.”

Aanbod van screenwash

Eerder dit jaar begon Newco met het aanbieden van een all-seasonscreenwash. De verkoop van de bekende roze zomerscreenwash stopte en maakte plaats voor een ruitenwisservloeistof die het hele jaar meegaat: de ‘AllRide screenwash all-season’. Het product beschermt tegen een temperatuur tot -5 graden Celcius. Mocht het harder vriezen dan 5 graden Celsius, heeft Newco nog wel steeds de varianten tot -15 en -20 graden Celsius beschikbaar, die aan de nieuwe variant toegevoegd kunnen worden.

Bij wie het winterassortiment al staat of binnenkort komt te staan, adviseert Venema bovendien om een winterpresentatie in de shop te maken met bijvoorbeeld ijskrabbers, ruitontdooiers en screenwash bij elkaar. “Mensen worden dan verleid om meerdere producten mee te nemen. Soms zie je ook wel eens gecombineerde acties. Dat werkt vaak goed.”

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.