BP verkoopt in AH-shops ‘vergeten boodschap’ en hamburgers

De eerste AH to go-shop van BP opent op dinsdag 6 september de deuren. In het assortiment worden onder meer de vergeten boodschappen opgenomen. Ook worden er hamburgers verkocht. Als eerste is het snelwegstation De Vink langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel aan de beurt. Kort daarop volgen nog vijf andere stations, verspreid over het land.

Eerder dit jaar werd bekend dat BP en Albert Heijn gaan samenwerken. Daarbij worden de shops van de Britse multinational omgevormd tot volwaardige AH to go-winkels. Na de locatie langs de A20 volgen nog openingen bij vestigingen in Deventer, Rijswijk, Amsterdam, Zaandam en Nieuwegein.

De laatste twee zijn ook rijkswegstations, waarbij aangemerkt kan worden dat Zaandam de thuisstad is van Albert Heijn. Het betreft in alle zes gevallen eigen locaties. Dealerstations volgen eventueel later, afhankelijk van de resultaten van de pilot. De samenwerking krijgt ruim een jaar de tijd om zich te bewijzen.

Assortiment

De focus wordt gelegd op het aanbieden van een uitgebreid assortiment van vers eten en drinken voor onderweg. Tevens is ruimte vrijgemaakt voor de vergeten boodschappen voor thuis en zijn onder meer versbelegde broodjes en snacks te verkrijgen, evenals salades, verse sappen en bake-off producten. Verdere mededelingen over het assortiment wil een woordvoerder van het bedrijf niet doen.

Beide partijen meldden eerder dit jaar dat de nieuwe AH to go’s geen shop-in-shop maar volwaardige vestigingen worden. BP fungeert hierbij als franchiser van Albert Heijn en het personeel komt in dienst van de oliemaatschappij. Medewerkers worden dan ook betaald volgens de cao voor tankstations.

Vacatures

De samenwerking zou geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, werd destijds gezegd. Dat zou weleens kunnen kloppen, gezien het feit dat BP momenteel tientallen vacatures heeft voor de zes nieuwe vestigingen. Het gaat hierbij vooral om parttime functies als vakkenvuller of servicemedewerker voor tussen de 8 en 24 uur per week.

Onderstaande locaties krijgen een AH to go:

 • BP De Vink, langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel
 • BP Coentunnel, langs de A8 bij Oostzaan
 • BP De Kroon, langs de A27 bij Nieuwegein
 • BP Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Rijswijk
 • BP Koerhuis, Zutphenseweg, Deventer
 • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg, Amsterdam

Veel tankstationbedrijven zoeken momenteel naar de meest rendabele shopconcepten. Zo kwamen Texaco, Total en Shell recentelijk met nieuwe formats, terwijl BP experimenteerde met assortiment van de Britse retailer Marks & Spencer. Laatstgenoemd project liep op niets uit en werd vorig jaar stopgezet. Bij de zoektocht naar een nieuwe concept kwam de Britten dus bij Albert Heijn uit.

België

Beide partijen kunnen wellicht veel opsteken van de Belgische supermarktketen Delhaize, dat vorige maand fuseerde met AH-moederbedrijf Ahold. De zuiderburen zijn al zestien jaar actief in het Belgische petrolkanaal, waar ze samenwerken met Kuwait Petroleum. Voor deze samenwerking werd de mini-supermarktformule Shop & Go ontwikkeld, die al op meer dan honderd Q8-stations in België wordt toegepast. Vorig jaar werd besloten deze samenwerking voor vijftien jaar te verlengen. Tevens moeten er ieder jaar tussen de tien en de twintig extra Q8’s van de supermarktformule worden voorzien.

Een greep uit het assortiment van de nieuwe AH to go-shops van BP:

Assortiment van BP en AH to go2

Lees ook: BP stopt met eigen shops en wordt AH-franchiser op zes stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP verkoopt in AH-shops ‘vergeten boodschap’ en hamburgers | TankPro.nl

BP verkoopt in AH-shops ‘vergeten boodschap’ en hamburgers

De eerste AH to go-shop van BP opent op dinsdag 6 september de deuren. In het assortiment worden onder meer de vergeten boodschappen opgenomen. Ook worden er hamburgers verkocht. Als eerste is het snelwegstation De Vink langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel aan de beurt. Kort daarop volgen nog vijf andere stations, verspreid over het land.

Eerder dit jaar werd bekend dat BP en Albert Heijn gaan samenwerken. Daarbij worden de shops van de Britse multinational omgevormd tot volwaardige AH to go-winkels. Na de locatie langs de A20 volgen nog openingen bij vestigingen in Deventer, Rijswijk, Amsterdam, Zaandam en Nieuwegein.

De laatste twee zijn ook rijkswegstations, waarbij aangemerkt kan worden dat Zaandam de thuisstad is van Albert Heijn. Het betreft in alle zes gevallen eigen locaties. Dealerstations volgen eventueel later, afhankelijk van de resultaten van de pilot. De samenwerking krijgt ruim een jaar de tijd om zich te bewijzen.

Assortiment

De focus wordt gelegd op het aanbieden van een uitgebreid assortiment van vers eten en drinken voor onderweg. Tevens is ruimte vrijgemaakt voor de vergeten boodschappen voor thuis en zijn onder meer versbelegde broodjes en snacks te verkrijgen, evenals salades, verse sappen en bake-off producten. Verdere mededelingen over het assortiment wil een woordvoerder van het bedrijf niet doen.

Beide partijen meldden eerder dit jaar dat de nieuwe AH to go’s geen shop-in-shop maar volwaardige vestigingen worden. BP fungeert hierbij als franchiser van Albert Heijn en het personeel komt in dienst van de oliemaatschappij. Medewerkers worden dan ook betaald volgens de cao voor tankstations.

Vacatures

De samenwerking zou geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, werd destijds gezegd. Dat zou weleens kunnen kloppen, gezien het feit dat BP momenteel tientallen vacatures heeft voor de zes nieuwe vestigingen. Het gaat hierbij vooral om parttime functies als vakkenvuller of servicemedewerker voor tussen de 8 en 24 uur per week.

Onderstaande locaties krijgen een AH to go:

 • BP De Vink, langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel
 • BP Coentunnel, langs de A8 bij Oostzaan
 • BP De Kroon, langs de A27 bij Nieuwegein
 • BP Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Rijswijk
 • BP Koerhuis, Zutphenseweg, Deventer
 • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg, Amsterdam

Veel tankstationbedrijven zoeken momenteel naar de meest rendabele shopconcepten. Zo kwamen Texaco, Total en Shell recentelijk met nieuwe formats, terwijl BP experimenteerde met assortiment van de Britse retailer Marks & Spencer. Laatstgenoemd project liep op niets uit en werd vorig jaar stopgezet. Bij de zoektocht naar een nieuwe concept kwam de Britten dus bij Albert Heijn uit.

België

Beide partijen kunnen wellicht veel opsteken van de Belgische supermarktketen Delhaize, dat vorige maand fuseerde met AH-moederbedrijf Ahold. De zuiderburen zijn al zestien jaar actief in het Belgische petrolkanaal, waar ze samenwerken met Kuwait Petroleum. Voor deze samenwerking werd de mini-supermarktformule Shop & Go ontwikkeld, die al op meer dan honderd Q8-stations in België wordt toegepast. Vorig jaar werd besloten deze samenwerking voor vijftien jaar te verlengen. Tevens moeten er ieder jaar tussen de tien en de twintig extra Q8’s van de supermarktformule worden voorzien.

Een greep uit het assortiment van de nieuwe AH to go-shops van BP:

Assortiment van BP en AH to go2

Lees ook: BP stopt met eigen shops en wordt AH-franchiser op zes stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.