Q8 België start samenwerking met Nespresso

Kuwait Petroleum is in België een partnerschap aangegaan met Nespresso. Hierbij zijn meer dan honderd Q8-locaties bij de zuiderburen voorzien van een Nespresso-koffiemachine. Daarmee wil het bedrijf de klanten betere koffie kunnen aanbieden. De machine biedt zeven verschillende varianten aan van de warme drank.

Sinds eind maart van dit jaar zijn 137 Q8-stations uitgerust met een Nespresso-machine. Er zijn drie verschillende modellen, aangepast aan het koffieverbruik per station. Liefhebbers kunnen kiezen uit de variëteiten gebrand, gemalen en ‘geblend’.

Onderzoek

Uit recent onderzoek blijkt dat zo’n zes procent van alle tankstation-bezoekers in België een kopje koffie nuttigt. Wanneer gekeken wordt naar de drankenkopers in een tankstation, gaat het zelfs om 21 procent. De zuiderburen kiezen daarbij vooral voor traditionele, bekende drankjes.

In Belgische tankstations wordt de meeste koffie verkocht in het weekend, vooral op zaterdag. Doordeweeks is de lunchperiode, tussen 11:00 uur en 14:00 uur, het populairste koffiemoment van de dag.

Delhaize

De samenwerking met Nespresso is niet de eerste van Kuwait Petroleum in België. Eerder al werden partnerschappen afgesloten met broodjesketen Panos en met supermarktconcern Delhaize. Met laatstgenoemde werd het shopconcept Shop & Go ontwikkeld en geïmplementeerd op 96 Belgische locaties. Het gaat hierbij om een kleine supermarkt-achtige formule.

Voor zover bekend zijn er geen plannen voor dergelijke samenwerkingen in Nederland. De Q8-formule in Nederland verdwijnt op steeds meer plekken om plaats te maken voor onbemande Tango-stations. Ook werden tientallen locaties overgedragen aan brandstofhandelaar OK.

Lees ook: OK start omkleuring na overname 32 Q8-stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.