OK start omkleuring na overname 32 Q8-stations

Brandstofhandelaar OK is gestart met de omkleuring van de overgenomen Q8-stations. In december nam de Nederlandse handelaar 32 vestigingen over van de Koeweitse oliemaatschappij en maakte meteen bekend dat het de locaties voort zou zetten onder OK-vlag. Bij een aantal stations zal de shop worden geëxploiteerd door Shoppoint.

Het bedrijf gaat de andere overgenomen locaties later dit jaar omkleuren naar het eigen nieuwe design. Na de ombouwwerkzaamheden zijn er in Nederland 36 OK-locaties. Een forse stijging ten opzichte van de vier vestigingen die het bedrijf vorig jaar nog had. ”We hebben echt de ambitie om te groeien op het gebied van tankstations”, aldus Johan Bogaarts, general manager retail bij OK.

Shop

De tankstations die het bedrijf heeft overgenomen van Q8 liggen verspreid over het land, met een focus op het noorden. Ook zitten er enkele snelwegstations bij. Het totaal aantal OK-rijksweglocaties ligt nu op zes. Bij de overgenomen tankstations zitten geen Tango-vestigingen of locaties van de onbemande Q8 Easy-formule. De overgenomen bedrijven zijn alle bemand.

”Op een aantal geselecteerde locaties neemt zusteronderneming Shoppoint, in overleg met de dealer, de exploitatie van de shop over”, vertelt Bogaarts. ”In dat geval worden de betreffende bedrijven naar het Shoppoint-winkelconcept omgebouwd.” Dat bedrijf exploiteert op dit moment negen shops op diverse locaties in het land.

Tango

Het aantal tankstations dat opereert onder Q8-vlag wordt met de week kleiner. Naast de verkochte locaties, kleurt de Koeweitse oliemaatschappij zowel aan de snelweg als aan het onderliggende wegennet vestigingen om naar Tango. Momenteel zijn er nog 27 Q8-stations in Nederland. Dat de formule op termijn verdwijnt uit ons land, ontkent het bedrijf desgevraagd.

”We zijn niet van plan om de markt te verlaten”, laat woordvoerder Katia van Bouwel weten. ”We bekijken vanuit strategisch oogpunt welke stations het beste passen binnen onze lange-termijn-strategie en bouwen op die manier ons volledige retailnetwerk in Nederland verder uit.”

Overname

Diverse partijen hadden interesse in de tankstations die Q8 in de etalage had gezet. Uiteindelijk is OK als koper naar voren gekomen. Welke andere partijen ook interesse hebben getoond en waarom uiteindelijk OK als winnaar uit de bus is gekomen, deelt de oliemaatschappij niet mee.

Welk bedrag met de transactie is gemoeid, maken beide partijen niet bekend. Eerder al nam OK een station aan de N31 bij Drachten over van Q8. Dit gebeurde via een veiling.

Tankstations

OK is van oorsprong een Zweeds merk en staat voor Olie Konsument. Al vijftig jaar is het bedrijf in de Nederlandse brandstof- en smeermiddelenhandel actief onder die naam. Het levert aan de zakelijke markt vanuit verkoopkantoren in Staphorst, Arnhem en Breda. Sinds 2004 voert moederbedrijf Catom BV het merk OK in de Nederlandse brandstofhandel. Sinds 2006 zijn er tankstations onder OK-vlag, nadat het in een eerdere periode ook al het OK-merk voerde.

Tom van Gurp

Lees ook: Q8 opent tweede snelweg-Tango langs de A16

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OK start omkleuring na overname 32 Q8-stations | TankPro.nl

OK start omkleuring na overname 32 Q8-stations

Brandstofhandelaar OK is gestart met de omkleuring van de overgenomen Q8-stations. In december nam de Nederlandse handelaar 32 vestigingen over van de Koeweitse oliemaatschappij en maakte meteen bekend dat het de locaties voort zou zetten onder OK-vlag. Bij een aantal stations zal de shop worden geëxploiteerd door Shoppoint.

Het bedrijf gaat de andere overgenomen locaties later dit jaar omkleuren naar het eigen nieuwe design. Na de ombouwwerkzaamheden zijn er in Nederland 36 OK-locaties. Een forse stijging ten opzichte van de vier vestigingen die het bedrijf vorig jaar nog had. ”We hebben echt de ambitie om te groeien op het gebied van tankstations”, aldus Johan Bogaarts, general manager retail bij OK.

Shop

De tankstations die het bedrijf heeft overgenomen van Q8 liggen verspreid over het land, met een focus op het noorden. Ook zitten er enkele snelwegstations bij. Het totaal aantal OK-rijksweglocaties ligt nu op zes. Bij de overgenomen tankstations zitten geen Tango-vestigingen of locaties van de onbemande Q8 Easy-formule. De overgenomen bedrijven zijn alle bemand.

”Op een aantal geselecteerde locaties neemt zusteronderneming Shoppoint, in overleg met de dealer, de exploitatie van de shop over”, vertelt Bogaarts. ”In dat geval worden de betreffende bedrijven naar het Shoppoint-winkelconcept omgebouwd.” Dat bedrijf exploiteert op dit moment negen shops op diverse locaties in het land.

Tango

Het aantal tankstations dat opereert onder Q8-vlag wordt met de week kleiner. Naast de verkochte locaties, kleurt de Koeweitse oliemaatschappij zowel aan de snelweg als aan het onderliggende wegennet vestigingen om naar Tango. Momenteel zijn er nog 27 Q8-stations in Nederland. Dat de formule op termijn verdwijnt uit ons land, ontkent het bedrijf desgevraagd.

”We zijn niet van plan om de markt te verlaten”, laat woordvoerder Katia van Bouwel weten. ”We bekijken vanuit strategisch oogpunt welke stations het beste passen binnen onze lange-termijn-strategie en bouwen op die manier ons volledige retailnetwerk in Nederland verder uit.”

Overname

Diverse partijen hadden interesse in de tankstations die Q8 in de etalage had gezet. Uiteindelijk is OK als koper naar voren gekomen. Welke andere partijen ook interesse hebben getoond en waarom uiteindelijk OK als winnaar uit de bus is gekomen, deelt de oliemaatschappij niet mee.

Welk bedrag met de transactie is gemoeid, maken beide partijen niet bekend. Eerder al nam OK een station aan de N31 bij Drachten over van Q8. Dit gebeurde via een veiling.

Tankstations

OK is van oorsprong een Zweeds merk en staat voor Olie Konsument. Al vijftig jaar is het bedrijf in de Nederlandse brandstof- en smeermiddelenhandel actief onder die naam. Het levert aan de zakelijke markt vanuit verkoopkantoren in Staphorst, Arnhem en Breda. Sinds 2004 voert moederbedrijf Catom BV het merk OK in de Nederlandse brandstofhandel. Sinds 2006 zijn er tankstations onder OK-vlag, nadat het in een eerdere periode ook al het OK-merk voerde.

Tom van Gurp

Lees ook: Q8 opent tweede snelweg-Tango langs de A16

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.