Sligro

Sligro Food neemt Van Oers over

Sligro

Groothandel in de foodretail Sligro Food Group gaat de groothandelsactiviteiten van de Van Oers Groep overnemen. Beide partijen hebben onder meer tankstations in hun portefeuille. Naar verwachting zal het marktaandeel van Sligro in de foodservicemarkt toenemen tot circa 21 %. Over de hoogte van de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

De Van Oers Groep wil zich volledig concentreren op het verder uitbouwen van haar productieactiviteiten van snacks, salades en sandwiches.

Naadloos aansluiten

De over te nemen ondernemingsactiviteiten zijn onderdeel van de vennootschappen Van Oers Holding, Van Oers Grootverbruik en Van Oers Logistiek. De vennootschappen zelf vormen geen object van overname. Met deze activiteiten wordt naar verwachting in 2012 een omzet gerealiseerd van 80 miljoen.

Er zijn hierbij op fulltime basis circa 110 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst zullen treden. Belangrijke klantendoelgroepen van Van Oers betreffen (recreatie)horeca, scholen en pompshops. Deze sluiten naadloos aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro Food Group.

Winst

Sligro Food Group verwacht dat de overname vanaf 2014 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het jaar 2013 zal vooral in het teken staan van de integratie. Beoogd wordt de groothandelsactiviteiten van Van Oers in de eerste helft van 2013 te integreren in de bestaande bezorgservice infrastructuur van Sligro Food Group.

Het marktaandeel in de foodservicemarkt van Sligro Food Group zal daardoor naar verwachting toenemen tot circa 21%. Van Oers zet haar productieactiviteiten voort in haar huidige locaties in Boxtel en Oudenbosch (De Kroon Salades).

Conform de SER-fusiecode zijn de werknemersorganisatie en de SER op de hoogte gesteld. De ondernemingsraden van Van Oers en Sligro Food Group zijn om advies gevraagd. De transactie zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Partijen streven ernaar om de transactie rond de jaarwisseling te formaliseren.

Van Oers

De Van Oers Groep bestaat ruim 50 jaar en vindt haar oorsprong binnen de foodsector. Met een omzet van 100 miljoen en circa 250 medewerkers bedient Van Oers full service (productie, horecagroothandel en eigen transport) de foodretail- en foodservicekanalen.

Als productiebedrijf in Boxtel en Oudenbosch (De Kroon Salades) wil Van Oers, in lijn met haar strategie, meer focus op de kernactiviteiten. Naast het continueren en innoveren van haar bestaande assortiment zoals kroketten, gehaktproducten, huzarensalades en brood- & toastsalades, zal uitbreiding worden gezocht in nieuwe productgroepen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.