Subway opent als shop-in-shop bij tankstation Almere

Een carwash en een pompshop onder eigen naam, een bakery van Subway en brandstoffen van Tango. Die elementen vormen samen een tankstation in Almere. Brandstof en winkel zijn losgekoppeld en de shop wordt ook nog eens in tweeën gedeeld. Pomphouder Rob Reijnen runt de carwash en de winkel, Tango ’doet’ de brandstoffen en franchiser Charbel Yacoub houdt zich bezig met de Subway.

Momenteel kleurt de Koeweitse oliemaatschappij Q8 veel stations om naar Tango, zowel aan de snelweg als aan het onderliggende wegennet. Ook de vestiging aan de Omroepweg in Almere is onlangs voorzien van de rood-wit-blauwe signing.

Exploitant

Exploitant van de Q8-locatie was Rob Reijnen. Hij heeft de brandstoffen uit handen gegeven, maar huurt van de oliemaatschappij nog wel steeds de shop- en de carwashruimte. De brandstof afrekenen in de winkel kan niet meer. Om toch veel klanten naar zijn winkel te krijgen, besloot de pomphouder om een Subway-vestiging te openen, als een shop-in-shop.

”De andere tankstations in Almere hebben vaak een reguliere bakery. Ik wilde wat anders en dat is een Subway geworden. Aanvankelijke wilde ik die locatie zelf exploiteren. Maar er komt zoveel bij kijken om een Subway te runnen, dat nu is besloten om er een aparte franchiser op te zetten. Ik heb zoveel andere dingen te doen en kan niet de hele dag achter de counter staan”, aldus Reijnen, die naast de vestiging in Almere ook een tankstation uitbaat in Amstelveen.

Klanten

Dat er minder tankende klanten naar zijn shop komen, onderkent de ondernemer wel. ”Maar het terrein is ruim drieduizend vierkante meter. Dat geeft je genoeg ruimte om andere dingen aan te bieden. Een shop, een carwash en een Subway. Dat heeft veel aantrekkingskracht. En Tango heeft dat natuurlijk ook.”

Op de gevel van de tankshop staat nu simpelweg Shop. Aan het interieur is nauwelijks iets gewijzigd. De Subway is nog niet gerealiseerd, maar komt waarschijnlijk binnen enkele weken. De broodjesketen huurt een deel van de winkel van Reijnen. Het initiatief om met een Subway te starten, lag in dit geval bij de pomphouder.

Omkleuring

Bij de vestiging konden klanten vóór de omkleuring nog lpg tanken. Bij Tango-locaties is het echter niet gebruikelijk om autogas aan te bieden. ”Op de plek van de lpg-tank komen nu vijf zelfwasboxen”, legt Reijnen uit. ”Ook komen er twee roll-overs van WashTec bij.”

De Subway-vestiging in de tankshop is niet anders dan een normale stand-alone locatie van de broodjesketen. ”Het assortimenten en de prijsstelling zijn exact hetzelfde”, zegt Maikel Mienis, development agent voor de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

Subway

”De locatie in Almere is voor ons interessant, omdat er in de nabijheid een school, een woonwijk en een industriegebied is. We mikken dan ook niet alleen op de tankende consument. Dat er veel Tango-klanten op het terrein komen, is mooi meegenomen. Als je echt op de tankende klant mikt, moet je een locatie hebben met meer verkeersintensiteit.”

Subway werkt al op enkele locaties in Nederland samen met tankstations, onder meer in Veldhoven. Het bedrijf heeft plannen om vaker de samenwerking te zoeken met de petrolbranche. ”Er zijn gesprekken gaande om ook op andere plekken vestigingen te openen”, aldus Mienis. Welke stations of merken dat zijn, wil hij echter niet meedelen. Een Q8-woordvoerder zegt dat het bedrijf momenteel niet bij andere Nederlandse vestigingen van plan is met Subway in zee te gaan.

Tom van Gurp

Lees ook: Subway opent shop in shop bij Gulf-tankstation Veldhoven

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Subway opent als shop-in-shop bij tankstation Almere”

Tessa Donker|10.04.14|12:28

is er al iets bekend omtrent de opening van de subway?

Tom van Gurp|10.04.14|14:59

Opening is wat opgeschoven. Staat gepland voor 23 april.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.