Q8 opent tweede snelweg-Tango langs de A16

Oliemaatschappij Q8 kleurt momenteel langs de A16 een tweede snelweg-locatie om naar Tango. Op het terrein van het station bij Zevenbergschen Hoek vinden momenteel volop werkzaamheden plaats. Waarschijnlijk kunnen automobilisten vanaf volgende week vrijdag weer tanken op de locatie. Dat zegt Q8-woordvoerder Katia van Bouwel.

In september vorig jaar opende de Koeweitse oliemaatschappij voor het eerst een onbemand tankstation langs de snelweg. Aan de A27 bij Eemnes bouwde het bedrijf een Tango met daarnaast een shop van Scheiwijk voor Fijnproevers.

Onbemand

De resultaten van die onbemande snelweg-locatie zijn dusdanig dat is besloten ook de Q8 aan de A16 om te kleuren naar een Tango. ”Het pilotproject in Eemnes heeft uitgewezen dat het concept langs de snelweg zeer veel potentieel heeft”, aldus Van Bouwel. ”Het voldoet aan onze verwachtingen. En omdat de onbemande formule ook op de snelweg aanslaat, hebben we besloten om meerdere Tango-stations aan de rijkswegen te openen.”

”We hebben nog altijd de ambitie om te groeien. En al blijft de focus liggen op het onderliggende wegennet, de snelweg is ook een deel van de markt waar het ‘onbemand en dus voordeliger tanken’-concept een toegevoegde waarde kan zijn voor consumenten.”

Tango

Of ook de andere Q8-vestigingen aan de snelweg worden omgekleurd naar Tango, maakt het bedrijf niet bekend. ”Aan elke omkleuring naar een Tango-station gaat een grondige evaluatie vooraf. We bekijken welke beslissing de beste is, zowel voor het station, als voor de exploitant en de bestuurders.” Toch is de verwachting dat het Koeweitse bedrijf op termijn alle snelweg-stations wijzigt in een Tango.

Ondernemer Henk-Willem ten Klooster die het tankstation aan de A16 runt, behoudt zijn shop en heeft hiervoor een eigen formule ontwikkeld, waarover hij op dit moment nog niet wil uitweiden. Naast de locatie bij Zevenbergschen Hoek exploiteert Ten Klooster ook een Q8-station bij Europoort.

Benzine

De verantwoordelijkheid voor de brandstofverkoop bij de locatie aan de A16 komt dus volledig in handen van het Koeweitse bedrijf. De benzine of diesel afrekenen in de shop kan niet meer. Desondanks denkt Ten Klooster dat er genoeg klanten over de vloer komen om zonder brandstof de winkel op een rendabele manier voort te zetten.

Tom van Gurp

Lees ook: Tango langs snelweg voldoet aan omzet-verwachtingen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.