Laadplein NXT Alkmaar

NXT en Koster Elektrotechniek openen slim laadplein in Alkmaar

Foto: NXT persbericht

NXT Mobility en Koster Elektrotechniek hebben gezamenlijk een slim laadplein aangelegd aan de Boekelerdijk in Alkmaar. Bij het kantoor van afvalverwerker Sortiva en GP Groot, het moederbedrijf van NXT, werden in totaal tien laadpalen geplaatst. 

De dubbele laders van het merk Alfen hebben ieder een vermogen van 22 kW. Op het laadplein wordt gebruikgemaakt van Smart Charging, een ‘geavanceerde laadpleintechnologie om het beschikbare vermogen te verdelen over de aangesloten voertuigen’. Wanneer een voertuig is opgeladen, krijgen andere aangesloten voertuigen automatisch meer stroom. Zo wordt de beschikbare elektriciteitsaansluiting volgens NXT optimaal gebruikt.

Bovendien zijn de laadpalen uitgerust met het NXT Charge managementsysteem. Daarmee kan het laadplein worden beheerd en wordt het bijvoorbeeld mogelijk om naast de eigen NXT-laadpassen ook externe passen van gasten te accepteren. Bovendien biedt het systeem inzicht in de laadsessies.

De tankformule NXT richt zich naast reguliere brandstoffen op het bevorderen van de verkrijgbaarheid van duurzame brandstoffen, zoals LNG en HVO. Verder zijn bijvoorbeeld ook waterstof en dus laadpalen onderdeel van het portfolio.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.