Tankstation Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is vanaf donderdag officieel een hybride station voor vrachtwagens. Hiermee krijgen vanaf nu ook e-truckers toegang tot de nieuwste 350 kW publieke laadpunten van Shell Recharge, waarmee de Drentse locatie haar aanbod duurzamere, alternatieve brandstoffen voor alle soorten weggebruikers uitbreidt.
'belangrijke stap'

Green Planet opent e-truckladers bij Shell multi-fuel hub in Pesse

Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is na Eindhoven Acht de tweede tanklocatie in Nederland met een laadplein met Shell Hyperchargers voor e-trucks. Foto: ProMedia, 2024

Tankstation Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is vanaf donderdag officieel een hybride station voor vrachtwagens. Hiermee krijgen vanaf nu ook e-truckers toegang tot de nieuwste 350 kW publieke laadpunten van Shell Recharge, waarmee de Drentse locatie haar aanbod duurzamere, alternatieve brandstoffen voor alle soorten weggebruikers uitbreidt.

De opening van de e-truckladers is een belangrijke stap in de duurzame missie van zowel Shell Recharge als Green Planet, en is volgens de initiatiefnemers een goed voorbeeld van wat er met samenwerking in decarbonisatie kan worden bereikt. Green Planet Pesse is na Eindhoven Acht de tweede geïntegreerde Shell Recharge-trucklocatie in Nederland. Daarnaast is er bij Green Planet naast traditionele en hernieuwbare diesel, ook bio-LNG verkrijgbaar en vanaf nu dus ook publieke laadpunten voor e-trucks. “Ik ben ontzettend blij dat we deze belangrijke stap voorwaarts kunnen maken in samenwerking met Shell”, zegt Edward Doorten, initiatiefnemer en ondernemer van multi-fuel tankstation Green Planet. “Het is een prachtige mijlpaal in onze jarenlange constructieve samenwerking in het aanbieden van een divers aanbod aan laadoplossingen.”

Energy hub

Met de twee moderne Shell Recharge e-truckladers in Pesse kunnen chauffeurs hun e-truck volledig opladen. “Wat de toekomst voor deze sector betreft: die zal voor een belangrijk deel elektrisch zijn en de overgang vindt nu plaats”, zegt Aleid van der Wiel, Head of Public eMobility bij Shell. “Het toevoegen van opladers aan dit station in Pesse is weer een mijlpaal op weg naar onze visie om een Europees eMobility-netwerk op te bouwen langs belangrijke transportcorridors. Met Green Planet Pesse hebben wij een vooruitstrevende en klantgerichte partner, op een gunstig gelegen locatie in het noorden van ons land. Daarom ben ik trots dat we in samenwerking met station Green Planet hier nu, naast traditionele brandstoffen en brandstoffen met een lagere CO2 uitstoot, ook elektrisch laden aanbieden voor het zware wegvervoer. Zo kunnen nóg meer weggebruikers hun uitstoot verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken.”

Opening

De lancering van de publieke laadpunten gebeurde tijdens een feestelijke opening. Aanwezigen kregen uitleg over de uitbreiding, terwijl de eerste e-truckchauffeurs al gebruik maakten van de publieke laadpunten. Ook wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Hoogeveen was aanwezig. “Gemeente Hoogeveen is een logistieke gemeente, met prachtige transportbedrijven. Veel van hen zetten mooie stappen om hun uitstoot te verlagen. Wij zijn als gemeente ontzettend blij dat hier nu twee publieke laadpunten beschikbaar zijn om elektrische vrachtwagens te kunnen opladen”, aldus de wethouder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Green Planet opent e-truckladers bij Shell multi-fuel hub in Pesse | TankPro.nl
Tankstation Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is vanaf donderdag officieel een hybride station voor vrachtwagens. Hiermee krijgen vanaf nu ook e-truckers toegang tot de nieuwste 350 kW publieke laadpunten van Shell Recharge, waarmee de Drentse locatie haar aanbod duurzamere, alternatieve brandstoffen voor alle soorten weggebruikers uitbreidt.
'belangrijke stap'

Green Planet opent e-truckladers bij Shell multi-fuel hub in Pesse

Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is na Eindhoven Acht de tweede tanklocatie in Nederland met een laadplein met Shell Hyperchargers voor e-trucks. Foto: ProMedia, 2024

Tankstation Green Planet aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse is vanaf donderdag officieel een hybride station voor vrachtwagens. Hiermee krijgen vanaf nu ook e-truckers toegang tot de nieuwste 350 kW publieke laadpunten van Shell Recharge, waarmee de Drentse locatie haar aanbod duurzamere, alternatieve brandstoffen voor alle soorten weggebruikers uitbreidt.

De opening van de e-truckladers is een belangrijke stap in de duurzame missie van zowel Shell Recharge als Green Planet, en is volgens de initiatiefnemers een goed voorbeeld van wat er met samenwerking in decarbonisatie kan worden bereikt. Green Planet Pesse is na Eindhoven Acht de tweede geïntegreerde Shell Recharge-trucklocatie in Nederland. Daarnaast is er bij Green Planet naast traditionele en hernieuwbare diesel, ook bio-LNG verkrijgbaar en vanaf nu dus ook publieke laadpunten voor e-trucks. “Ik ben ontzettend blij dat we deze belangrijke stap voorwaarts kunnen maken in samenwerking met Shell”, zegt Edward Doorten, initiatiefnemer en ondernemer van multi-fuel tankstation Green Planet. “Het is een prachtige mijlpaal in onze jarenlange constructieve samenwerking in het aanbieden van een divers aanbod aan laadoplossingen.”

Energy hub

Met de twee moderne Shell Recharge e-truckladers in Pesse kunnen chauffeurs hun e-truck volledig opladen. “Wat de toekomst voor deze sector betreft: die zal voor een belangrijk deel elektrisch zijn en de overgang vindt nu plaats”, zegt Aleid van der Wiel, Head of Public eMobility bij Shell. “Het toevoegen van opladers aan dit station in Pesse is weer een mijlpaal op weg naar onze visie om een Europees eMobility-netwerk op te bouwen langs belangrijke transportcorridors. Met Green Planet Pesse hebben wij een vooruitstrevende en klantgerichte partner, op een gunstig gelegen locatie in het noorden van ons land. Daarom ben ik trots dat we in samenwerking met station Green Planet hier nu, naast traditionele brandstoffen en brandstoffen met een lagere CO2 uitstoot, ook elektrisch laden aanbieden voor het zware wegvervoer. Zo kunnen nóg meer weggebruikers hun uitstoot verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken.”

Opening

De lancering van de publieke laadpunten gebeurde tijdens een feestelijke opening. Aanwezigen kregen uitleg over de uitbreiding, terwijl de eerste e-truckchauffeurs al gebruik maakten van de publieke laadpunten. Ook wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Hoogeveen was aanwezig. “Gemeente Hoogeveen is een logistieke gemeente, met prachtige transportbedrijven. Veel van hen zetten mooie stappen om hun uitstoot te verlagen. Wij zijn als gemeente ontzettend blij dat hier nu twee publieke laadpunten beschikbaar zijn om elektrische vrachtwagens te kunnen opladen”, aldus de wethouder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.