Van den Belt-locaties Akkrum en Ureterp omgekleurd naar Argos

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

Het tankstation aan de Spikerboor in Akkrum gaat voortaan door het leven als Argos-locatie. Tot voor kort stond er nog Van den Belt op de luifel. Ook Ureterp, vlakbij Drachten, is een Argos rijker. Ook hier werd een station van Van den Belt omgekleurd.

Het aantal tankstations van Argos groeit flink door. Vorig jaar zomer werd de honderdste locatie geopend, inmiddels zijn er al 135 in Nederland. De twee nieuwe vestigingen maakten voorheen deel uit van het netwerk van de Friese onderneming Van den Belt. In 2018 werd er overeenstemming bereikt tussen Van den Belt en VARO Energy Retail over de overname van 32 tankstations. De omkleuring van deze stations is ondertussen in volle gang. Naast VARO Energy zetten ook GP Groot en Van Kessel Olie in op het Argos-merk.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO binnen de Nederlandse retailmarkt.

Overnames en uitbreiding

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam in 2018 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. Vorig jaar werd bekend dat ook negentien locaties van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep, werden overgenomen.

In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van den Belt-locaties Akkrum en Ureterp omgekleurd naar Argos | TankPro.nl

Van den Belt-locaties Akkrum en Ureterp omgekleurd naar Argos

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

Het tankstation aan de Spikerboor in Akkrum gaat voortaan door het leven als Argos-locatie. Tot voor kort stond er nog Van den Belt op de luifel. Ook Ureterp, vlakbij Drachten, is een Argos rijker. Ook hier werd een station van Van den Belt omgekleurd.

Het aantal tankstations van Argos groeit flink door. Vorig jaar zomer werd de honderdste locatie geopend, inmiddels zijn er al 135 in Nederland. De twee nieuwe vestigingen maakten voorheen deel uit van het netwerk van de Friese onderneming Van den Belt. In 2018 werd er overeenstemming bereikt tussen Van den Belt en VARO Energy Retail over de overname van 32 tankstations. De omkleuring van deze stations is ondertussen in volle gang. Naast VARO Energy zetten ook GP Groot en Van Kessel Olie in op het Argos-merk.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO binnen de Nederlandse retailmarkt.

Overnames en uitbreiding

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam in 2018 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. Vorig jaar werd bekend dat ook negentien locaties van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep, werden overgenomen.

In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.