Foto: GP Groot, Bianca Beentjes

Argos blijft doorgroeien, 132ste locatie geopend in Groningen

Foto: GP Groot, Bianca Beentjes

GP Groot brandstoffen en oliehandel heeft een nieuw Argos-tankstation aan het netwerk toegevoegd. Het station ligt aan de Bornholmstraat in Groningen, direct naast het Bastion Hotel. Vorige maand opende het bedrijf uit Heiloo al een Argos-locatie aan de Industrieweg in Kampen. Inmiddels zijn er al meer dan 130 tankstations van Argos in Nederland.

Het aantal tankstations van Argos groeit in rap tempo. Vorig jaar juni werd de honderdste Argos-locatie geopend, inmiddels staat de teller al op 132. Een van de partijen die inzet op het merk, is het Noord-Hollandse GP Groot, dat verder zo’n zestig bemande en onbemande stations exploiteert en bevoorraadt in de kleuren van Texaco, Firezone en het duurzame concept NXT. Ook Van Kessel Olie heeft negen vestigingen van Argos, dat onderdeel is van VARO Energy, in het netwerk.

Bij de nieuwe locatie in Groningen, waar klanten 24/7 terecht kunnen, is naast Euro 95 (E10) en diesel ook Super Plus 98 (E5) en HVO 100 verkrijgbaar aan de pomp. Betalen kan onder meer met de eigen tankpas van GP Groot. Het bedrijf is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten.

Focus op Argos

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland en legt de focus vooral op uitbreiding van het Argos-merk. De brandstofleverancier nam in 2018 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt. Vorig jaar werd overeenstemming bereikt voor de overname van negentien locaties van Calpam-groep.

In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos blijft doorgroeien, 132ste locatie geopend in Groningen | TankPro.nl
Foto: GP Groot, Bianca Beentjes

Argos blijft doorgroeien, 132ste locatie geopend in Groningen

Foto: GP Groot, Bianca Beentjes

GP Groot brandstoffen en oliehandel heeft een nieuw Argos-tankstation aan het netwerk toegevoegd. Het station ligt aan de Bornholmstraat in Groningen, direct naast het Bastion Hotel. Vorige maand opende het bedrijf uit Heiloo al een Argos-locatie aan de Industrieweg in Kampen. Inmiddels zijn er al meer dan 130 tankstations van Argos in Nederland.

Het aantal tankstations van Argos groeit in rap tempo. Vorig jaar juni werd de honderdste Argos-locatie geopend, inmiddels staat de teller al op 132. Een van de partijen die inzet op het merk, is het Noord-Hollandse GP Groot, dat verder zo’n zestig bemande en onbemande stations exploiteert en bevoorraadt in de kleuren van Texaco, Firezone en het duurzame concept NXT. Ook Van Kessel Olie heeft negen vestigingen van Argos, dat onderdeel is van VARO Energy, in het netwerk.

Bij de nieuwe locatie in Groningen, waar klanten 24/7 terecht kunnen, is naast Euro 95 (E10) en diesel ook Super Plus 98 (E5) en HVO 100 verkrijgbaar aan de pomp. Betalen kan onder meer met de eigen tankpas van GP Groot. Het bedrijf is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten.

Focus op Argos

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland en legt de focus vooral op uitbreiding van het Argos-merk. De brandstofleverancier nam in 2018 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt. Vorig jaar werd overeenstemming bereikt voor de overname van negentien locaties van Calpam-groep.

In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.