EG Group rondt mega-overname van 1200 Esso-locaties in Italië af

EG Group heeft de overname van Esso Italiana succesvol afgerond. Het gaat in totaal om 1100 tankstations die in Italië onder de vlag van Esso opereren en om honderd contracten voor de levering van Esso-brandstoffen. Het zijn de eerste stappen die de Britten zetten op de Italiaanse markt. De deal is onderdeel van de samenwerking tussen EG Group en ExxonMobil.

EG Group laat weten dat de strategie die is ingezet in andere markten in Europa wordt doorgetrokken in Italië. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking opgezocht met lokale partijen, onder meer voor invulling van de shops. Het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa, dat in 2001 werd opgericht, werkt in Europa onder meer samen met partners als Subway, Starbucks, Burger King en Spar.

Meer stappen

“Deze aankondiging is de start van EG Group op de Italiaanse markt. In 2018 zullen meer stappen volgen”, laat directeur Mohsin Issa weten. Volgens hem zijn strategische samenwerkingen een must om succesvol te worden in Italië. “Ons businessmodel maakt het voor onze klanten mogelijk om hoogwaardige brandstof te kunnen tanken. Daarnaast bieden we klanten een goed aanbod producten aan in onze shops, inclusief een uitgebreid food-to-go aanbod.”

EG Group timmert op dit moment flink aan de weg en breidt het aantal tankstations in rap tempo uit. In totaal werken er zo’n 12.500 medewerkers bij de exploitatiemaatschappij, verdeeld over 2600 locaties in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Italië. In de Benelux zullen de tankstations die EG Group zelf exploiteert onder de merken Texaco en Firezone omgekleurd worden naar Esso. Verder heeft het Britse bedrijf onder meer Shell- en BP-stations.

Duizend Esso-stations in Duitsland

Onlangs werd bekend dat bij onze Oosterburen groen licht is gegeven voor de overname van duizend Duitse Esso-stations door de Britten. Deze locaties worden in het vierde kwartaal van 2018 toegevoegd aan het netwerk. En er was vorige week meer nieuws. EG Group bereikte een akkoord met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties in de VS.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group rondt mega-overname van 1200 Esso-locaties in Italië af | TankPro.nl

EG Group rondt mega-overname van 1200 Esso-locaties in Italië af

EG Group heeft de overname van Esso Italiana succesvol afgerond. Het gaat in totaal om 1100 tankstations die in Italië onder de vlag van Esso opereren en om honderd contracten voor de levering van Esso-brandstoffen. Het zijn de eerste stappen die de Britten zetten op de Italiaanse markt. De deal is onderdeel van de samenwerking tussen EG Group en ExxonMobil.

EG Group laat weten dat de strategie die is ingezet in andere markten in Europa wordt doorgetrokken in Italië. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking opgezocht met lokale partijen, onder meer voor invulling van de shops. Het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa, dat in 2001 werd opgericht, werkt in Europa onder meer samen met partners als Subway, Starbucks, Burger King en Spar.

Meer stappen

“Deze aankondiging is de start van EG Group op de Italiaanse markt. In 2018 zullen meer stappen volgen”, laat directeur Mohsin Issa weten. Volgens hem zijn strategische samenwerkingen een must om succesvol te worden in Italië. “Ons businessmodel maakt het voor onze klanten mogelijk om hoogwaardige brandstof te kunnen tanken. Daarnaast bieden we klanten een goed aanbod producten aan in onze shops, inclusief een uitgebreid food-to-go aanbod.”

EG Group timmert op dit moment flink aan de weg en breidt het aantal tankstations in rap tempo uit. In totaal werken er zo’n 12.500 medewerkers bij de exploitatiemaatschappij, verdeeld over 2600 locaties in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Italië. In de Benelux zullen de tankstations die EG Group zelf exploiteert onder de merken Texaco en Firezone omgekleurd worden naar Esso. Verder heeft het Britse bedrijf onder meer Shell- en BP-stations.

Duizend Esso-stations in Duitsland

Onlangs werd bekend dat bij onze Oosterburen groen licht is gegeven voor de overname van duizend Duitse Esso-stations door de Britten. Deze locaties worden in het vierde kwartaal van 2018 toegevoegd aan het netwerk. En er was vorige week meer nieuws. EG Group bereikte een akkoord met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties in de VS.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.