Shurgard Self-Storage en Leap24 zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van in totaal zo’n zeventig openbare snellaadstations op locaties van Shurgard in Nederland en Groot-Brittannië. Doel van beide partijen is emissievrije last mile delivery en de realisatie van mobiliteitshubs.
'in nederland en uk'

Shurgard en Leap24 gaan 70 snellaadstations realiseren op self-storage locaties

De overeenkomst markeert volgens Shurgard en Leap24 een belangrijke stap naar de introductie van elektrisch snelladen op Shurgardvestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Foto: Shurgard, 2024

Shurgard Self-Storage en Leap24 zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van in totaal zo’n zeventig openbare snellaadstations op locaties van Shurgard in Nederland en Groot-Brittannië. Doel van beide partijen is emissievrije last mile delivery en de realisatie van mobiliteitshubs.

Shurgard, marktleider, eigenaar en aanbieder van opslag in Europa en Leap24, aanbieder van snellaadstations voor elektrische bedrijfsvoertuigen, hebben maandag een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De overeenkomst markeert volgens de bedrijven een belangrijke stap naar de introductie van elektrisch snelladen op Shurgardvestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Leap24 neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van snellaadstations op de vestigingen van de opslagaanbieder. Hiermee combineren beide bedrijven hun expertise om duurzame mobiliteit te stimuleren en te voldoen aan de groeiende vraag naar oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Met de opdracht zullen uiteindelijk zo’n zeventig Shurgardvestigingen in Nederland en Groot-Brittannië worden geëlektrificeerd.

Impuls

“De samenwerking tussen Shurgard en Leap24 geeft een impuls aan de realisatie van emissievrije mobiliteitshubs”, zegt oprichter Pelle Schlichting van Leap24. “De unieke combinatie van flexibele opslag en elektrisch laden op perfecte locaties is een belangrijk ingrediënt voor het succes van zero emissie zones in veel Nederlandse steden en de ontwikkeling van ons netwerk in en rondom Londen.”

Logische stap

De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen snel toenemen, met name door de opkomst van milieu- of zero emissiezones in steden. Shurgard en Leap24 zien de samenwerking als een logische stap om te voorzien in de groeiende behoefte aan duurzame mobiliteit en logistiek in en rondom steden. Flexibele opslagruimtes in combinatie met snellaadstations zijn volgens de bedrijven een ideale mobiliteitshub voor emissievrije stadslogistiek en last mile delivery. Door de ligging rondom milieu- of zero emissiezones, op drukke routes of nabij bedrijven worden volgens hen bedrijfszekerheid en continuïteit gegarandeerd.

Point

De Leap24 oplossing zal bestaan uit een zogenaamd ‘point’, dit is een openbaar snellaadstation met twee opstelplekken en een dubbele snellader van 240 kW waarmee voertuigen in ongeveer dertig minuten tot 80 procent zijn opgeladen. Iedere locatie is 24 uur per dag geopend, publiek toegankelijk en alle gangbare laadpassen worden geaccepteerd. De eerste locaties zullen in Londen worden gerealiseerd. De initiatiefnemers verwachten in de loop van 2024 de eerste snellaadstations op Shurgard-locaties te kunnen opnemen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shurgard en Leap24 gaan 70 snellaadstations realiseren op self-storage locaties | TankPro.nl
Shurgard Self-Storage en Leap24 zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van in totaal zo’n zeventig openbare snellaadstations op locaties van Shurgard in Nederland en Groot-Brittannië. Doel van beide partijen is emissievrije last mile delivery en de realisatie van mobiliteitshubs.
'in nederland en uk'

Shurgard en Leap24 gaan 70 snellaadstations realiseren op self-storage locaties

De overeenkomst markeert volgens Shurgard en Leap24 een belangrijke stap naar de introductie van elektrisch snelladen op Shurgardvestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Foto: Shurgard, 2024

Shurgard Self-Storage en Leap24 zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van in totaal zo’n zeventig openbare snellaadstations op locaties van Shurgard in Nederland en Groot-Brittannië. Doel van beide partijen is emissievrije last mile delivery en de realisatie van mobiliteitshubs.

Shurgard, marktleider, eigenaar en aanbieder van opslag in Europa en Leap24, aanbieder van snellaadstations voor elektrische bedrijfsvoertuigen, hebben maandag een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De overeenkomst markeert volgens de bedrijven een belangrijke stap naar de introductie van elektrisch snelladen op Shurgardvestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Leap24 neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van snellaadstations op de vestigingen van de opslagaanbieder. Hiermee combineren beide bedrijven hun expertise om duurzame mobiliteit te stimuleren en te voldoen aan de groeiende vraag naar oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Met de opdracht zullen uiteindelijk zo’n zeventig Shurgardvestigingen in Nederland en Groot-Brittannië worden geëlektrificeerd.

Impuls

“De samenwerking tussen Shurgard en Leap24 geeft een impuls aan de realisatie van emissievrije mobiliteitshubs”, zegt oprichter Pelle Schlichting van Leap24. “De unieke combinatie van flexibele opslag en elektrisch laden op perfecte locaties is een belangrijk ingrediënt voor het succes van zero emissie zones in veel Nederlandse steden en de ontwikkeling van ons netwerk in en rondom Londen.”

Logische stap

De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen snel toenemen, met name door de opkomst van milieu- of zero emissiezones in steden. Shurgard en Leap24 zien de samenwerking als een logische stap om te voorzien in de groeiende behoefte aan duurzame mobiliteit en logistiek in en rondom steden. Flexibele opslagruimtes in combinatie met snellaadstations zijn volgens de bedrijven een ideale mobiliteitshub voor emissievrije stadslogistiek en last mile delivery. Door de ligging rondom milieu- of zero emissiezones, op drukke routes of nabij bedrijven worden volgens hen bedrijfszekerheid en continuïteit gegarandeerd.

Point

De Leap24 oplossing zal bestaan uit een zogenaamd ‘point’, dit is een openbaar snellaadstation met twee opstelplekken en een dubbele snellader van 240 kW waarmee voertuigen in ongeveer dertig minuten tot 80 procent zijn opgeladen. Iedere locatie is 24 uur per dag geopend, publiek toegankelijk en alle gangbare laadpassen worden geaccepteerd. De eerste locaties zullen in Londen worden gerealiseerd. De initiatiefnemers verwachten in de loop van 2024 de eerste snellaadstations op Shurgard-locaties te kunnen opnemen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.