Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft aan de Belgische snelweg E40 bij de plaats Landen, tussen Brussel en Luik, een nieuwe overdekte laadlocatie geopend. Het is een van de eerste locaties in België waar bij meerdere laadpalen tot een vermogen van 400 kW kan worden geladen.
'is nog zeldzaam'

Nieuwste laadlocatie van Fastned in België biedt laders van 400 kW

Een laadlocatie met acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW, zoals bij ‘Walshoutem’ aan de E40, is zeldzaam in België. Foto: Fastned, 2024

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft aan de Belgische snelweg E40 bij de plaats Landen, tussen Brussel en Luik, een nieuwe overdekte laadlocatie geopend. Het is een van de eerste locaties in België waar bij meerdere laadpalen tot een vermogen van 400 kW kan worden geladen.

De nieuwe laadlocatie ‘Walshoutem’ aan de E40 bij Landen biedt acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Laadpunten met een dergelijk laadvermogen zijn in België nog zeldzaam. De snelladers kunnen in slechts drie minuten tot honderd kilometer range toevoegen, op voorwaarde dat de auto deze snelheid ondersteunt. Volgens Fastned kunnen door het drivethru-ontwerp van het station alle types elektrische voertuigen er terecht, inclusief auto’s met aanhanger en kleine trucks. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind.

Stimuleren

“Door versneld laadpalen te installeren langs de grote verkeersassen, stimuleren we elektrisch rijden”, licht concessiemanager Tom Debruyn toe. “We publiceren geregeld open oproepen aan de markt om onze dienstenzones uit te rusten met laadinfrastructuur en ze ook te beheren, zoals Fastned dat doet. Dit station is een van onze 86 locaties waar je momenteel snel of ultrasnel kan laden in Vlaanderen.”

Volgens country manager Belgium Tuur De Coninck van Fastned zijn stations als deze broodnodig om EV van stroom te voorzien op de momenten dat de nood het hoogst is. “De elektrificatie van het wagenpark is bezig aan een absolute versnelling. Ruim de helft van alle geleverde bedrijfswagens is tegenwoordig elektrisch. Veel mensen kunnen niet thuis opladen en ook publiek AC-laden is vaak geen optie. Met een voldoende groot aanbod snelladers nemen we die zorgen weg.”

Duizend

In oktober 2020 opende Fastned bij de luchthaven van Oostende zijn allereerste snellaadstation in België. Het doel is om tegen 2030 uit te groeien tot duizend locaties in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwste laadlocatie van Fastned in België biedt laders van 400 kW | TankPro.nl
Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft aan de Belgische snelweg E40 bij de plaats Landen, tussen Brussel en Luik, een nieuwe overdekte laadlocatie geopend. Het is een van de eerste locaties in België waar bij meerdere laadpalen tot een vermogen van 400 kW kan worden geladen.
'is nog zeldzaam'

Nieuwste laadlocatie van Fastned in België biedt laders van 400 kW

Een laadlocatie met acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW, zoals bij ‘Walshoutem’ aan de E40, is zeldzaam in België. Foto: Fastned, 2024

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft aan de Belgische snelweg E40 bij de plaats Landen, tussen Brussel en Luik, een nieuwe overdekte laadlocatie geopend. Het is een van de eerste locaties in België waar bij meerdere laadpalen tot een vermogen van 400 kW kan worden geladen.

De nieuwe laadlocatie ‘Walshoutem’ aan de E40 bij Landen biedt acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Laadpunten met een dergelijk laadvermogen zijn in België nog zeldzaam. De snelladers kunnen in slechts drie minuten tot honderd kilometer range toevoegen, op voorwaarde dat de auto deze snelheid ondersteunt. Volgens Fastned kunnen door het drivethru-ontwerp van het station alle types elektrische voertuigen er terecht, inclusief auto’s met aanhanger en kleine trucks. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind.

Stimuleren

“Door versneld laadpalen te installeren langs de grote verkeersassen, stimuleren we elektrisch rijden”, licht concessiemanager Tom Debruyn toe. “We publiceren geregeld open oproepen aan de markt om onze dienstenzones uit te rusten met laadinfrastructuur en ze ook te beheren, zoals Fastned dat doet. Dit station is een van onze 86 locaties waar je momenteel snel of ultrasnel kan laden in Vlaanderen.”

Volgens country manager Belgium Tuur De Coninck van Fastned zijn stations als deze broodnodig om EV van stroom te voorzien op de momenten dat de nood het hoogst is. “De elektrificatie van het wagenpark is bezig aan een absolute versnelling. Ruim de helft van alle geleverde bedrijfswagens is tegenwoordig elektrisch. Veel mensen kunnen niet thuis opladen en ook publiek AC-laden is vaak geen optie. Met een voldoende groot aanbod snelladers nemen we die zorgen weg.”

Duizend

In oktober 2020 opende Fastned bij de luchthaven van Oostende zijn allereerste snellaadstation in België. Het doel is om tegen 2030 uit te groeien tot duizend locaties in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.