Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van het eerste snellaadstation van het bedrijf in Spanje. Daarnaast heeft het in het Zuid-Europese land nóg zes locaties verworven. Met de uitbreiding komt het Nederlandse snellaadbedrijf op negen landen waarin het actief is.
'start zeven locaties'

Fastned breidt uit naar Spanje en versnelt er uitrol snellaadinfrastructuur

Het Nederlandse Fastned heeft in Spanje in totaal zeven locaties verworven om er langs belangrijke snelwegen snellaadpleinen te realiseren. Foto: Fastned, 2024

Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van het eerste snellaadstation van het bedrijf in Spanje. Daarnaast heeft het in het Zuid-Europese land nóg zes locaties verworven. Met de uitbreiding komt het Nederlandse snellaadbedrijf op negen landen in totaal waarin het actief is.

Volgens Fastned draagt de uitbreiding naar Spanje bij aan het doel om in Europa duizend laadstations te realiseren. Het eerste Spaanse laadstation komt aan de snelweg A42 tussen de steden Madrid en Toledo en heeft acht laders met elk een vermogen tot 400 kW. Naast het snellaadplein in Casarrubuelos heeft Fastned in Spanje nog zes andere locaties op de planning staan om te gaan bouwen. De exacte locatie van deze stations en verdere details worden later bekend gemaakt. Fastned noemt Spanje een strategische nieuwe markt, zowel wat betreft het aantal snelwegkilometers als de autodichtheid per hoofd van de bevolking.

Mijlpaal

“Het betreden van de Spaanse markt is voor ons een mijlpaal”, zegt CEO Michiel Langezaal van Fastned. “Spanje heeft nog een lange weg te gaan op het gebied van elektrische mobiliteit. Tegelijkertijd was 2023 een goed jaar voor de acceptatie van elektrische voertuigen in Spanje: in 2023 werden zeventig procent meer elektrische voertuigen verkocht dan het jaar daarvoor. Doordat de Spaanse overheid de exploitatie van veel snelwegen in handen heeft, heeft zij de kans om voorop te lopen bij de implementatie van de belangrijke Europese AFIR-regelgeving. Dit kan via het doen van openbare aanbestedingen en het uitgeven van concessies voor de bouw van laadstations langs het hoofd-snelwegennet van Spanje.”

Stimulans

“Met de zeven servicestations in de pijplijn, verspreid over Spanje, zetten wij de eerste stap van ons groeiplan in het land”, zegt Inma Cima, country manager Fastned in Spanje. “We focussen ons de komende jaren op het bouwen van stations langs de belangrijkste Spaanse snelwegen en bij steden. Wij zijn ervan overtuigd dat het laadconcept van Fastned Spaanse automobilisten stimuleert om over te stappen op elektrisch rijden. Dit is essentieel om de CO2-uitstoot van transport snel te verminderen. We blijven op zoek naar potentiële nieuwe locaties en benaderen actief particuliere grondeigenaren. Door het openstellen van hun grond voor een station van Fastned, kunnen zij profiteren van de groeiende vraag naar snelladen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned breidt uit naar Spanje en versnelt er uitrol snellaadinfrastructuur | TankPro.nl
Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van het eerste snellaadstation van het bedrijf in Spanje. Daarnaast heeft het in het Zuid-Europese land nóg zes locaties verworven. Met de uitbreiding komt het Nederlandse snellaadbedrijf op negen landen waarin het actief is.
'start zeven locaties'

Fastned breidt uit naar Spanje en versnelt er uitrol snellaadinfrastructuur

Het Nederlandse Fastned heeft in Spanje in totaal zeven locaties verworven om er langs belangrijke snelwegen snellaadpleinen te realiseren. Foto: Fastned, 2024

Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van het eerste snellaadstation van het bedrijf in Spanje. Daarnaast heeft het in het Zuid-Europese land nóg zes locaties verworven. Met de uitbreiding komt het Nederlandse snellaadbedrijf op negen landen in totaal waarin het actief is.

Volgens Fastned draagt de uitbreiding naar Spanje bij aan het doel om in Europa duizend laadstations te realiseren. Het eerste Spaanse laadstation komt aan de snelweg A42 tussen de steden Madrid en Toledo en heeft acht laders met elk een vermogen tot 400 kW. Naast het snellaadplein in Casarrubuelos heeft Fastned in Spanje nog zes andere locaties op de planning staan om te gaan bouwen. De exacte locatie van deze stations en verdere details worden later bekend gemaakt. Fastned noemt Spanje een strategische nieuwe markt, zowel wat betreft het aantal snelwegkilometers als de autodichtheid per hoofd van de bevolking.

Mijlpaal

“Het betreden van de Spaanse markt is voor ons een mijlpaal”, zegt CEO Michiel Langezaal van Fastned. “Spanje heeft nog een lange weg te gaan op het gebied van elektrische mobiliteit. Tegelijkertijd was 2023 een goed jaar voor de acceptatie van elektrische voertuigen in Spanje: in 2023 werden zeventig procent meer elektrische voertuigen verkocht dan het jaar daarvoor. Doordat de Spaanse overheid de exploitatie van veel snelwegen in handen heeft, heeft zij de kans om voorop te lopen bij de implementatie van de belangrijke Europese AFIR-regelgeving. Dit kan via het doen van openbare aanbestedingen en het uitgeven van concessies voor de bouw van laadstations langs het hoofd-snelwegennet van Spanje.”

Stimulans

“Met de zeven servicestations in de pijplijn, verspreid over Spanje, zetten wij de eerste stap van ons groeiplan in het land”, zegt Inma Cima, country manager Fastned in Spanje. “We focussen ons de komende jaren op het bouwen van stations langs de belangrijkste Spaanse snelwegen en bij steden. Wij zijn ervan overtuigd dat het laadconcept van Fastned Spaanse automobilisten stimuleert om over te stappen op elektrisch rijden. Dit is essentieel om de CO2-uitstoot van transport snel te verminderen. We blijven op zoek naar potentiële nieuwe locaties en benaderen actief particuliere grondeigenaren. Door het openstellen van hun grond voor een station van Fastned, kunnen zij profiteren van de groeiende vraag naar snelladen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.