Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft een grote update van haar app doorgevoerd. De app heeft nu een nieuwe kaart die niet alleen de snellaadstations van Fastned toont, maar ook locaties voor snel en langzaam laden van andere laadnetwerken.
‘ook concurrentie’

Door Fastned geüpdatete app toont 400.000 Europese laadpunten

Met de geüpdatete app kunnen gebruikers nu in heel Europa kiezen uit 400.000 laadpunten van verschillende aanbieders op 150.000 locaties. Foto: Fastned, 2024

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft een grote update van haar app doorgevoerd. De app heeft nu een nieuwe kaart die niet alleen de snellaadstations van Fastned toont, maar ook locaties voor snel en langzaam laden van andere laadnetwerken.

Met de geüpdatete app kunnen gebruikers nu in heel Europa een laadpunt bij hen in de buurt vinden. Ze kunnen kiezen uit 400.000 laadpunten van verschillende aanbieders op 150.000 locaties. De Fastned-app is bruikbaar in vijftig landen en helpt bestuurders om goede, openbare laadlocaties te vinden. De Fastned-app toont op haar kaart nu zowel snelle als langzame laadlocaties van verschillende aanbieders. De laadbehoefte van elektrische rijders varieert namelijk, aldus Fastned. De ene keer willen ze onderweg snelladen, de andere keer langzaam laden op een bestemming. Elektrisch rijden wordt volgens het laadbedrijf hierdoor nog makkelijker.

Overweldigend aanbod

Het idee voor de update van de Fastned-app komt van de gebruikers van de app zelf. “Van onze klanten horen wij hoe overweldigend het aanbod van verschillende apps op hun telefoon is”, licht Robin Wouters, director Product & Engineering bij Fastned toe. “We willen laden zo eenvoudig mogelijk maken. Na eerst ondersteuning via Apple Carplay en Android Auto toegevoegd te hebben, is het openstellen van onze app voor laders van andere aanbieders de volgende grote stap in het waarmaken van onze belofte. We willen het voor EV-rijders makkelijker maken door alle informatie te combineren in één gebruiksvriendelijke app. We hebben ook veel aandacht besteed aan kwaliteit in plaats van alleen aan kwantiteit. Hoe verder een gebruiker inzoomt op de kaart, hoe meer opties er worden getoond. Bij het minder ver inzoomen zijn alleen de snelste laders op de grootste locaties zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet te veel opties zien en daardoor het overzicht kwijtraken.”

Fastned nodigt bestuurders van elektrische voertuigen in Europa uit om de bijgewerkte app te downloaden en zelf het gemak te ervaren van een overzichtelijk en inclusief laadnetwerk. De app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Door Fastned geüpdatete app toont 400.000 Europese laadpunten | TankPro.nl
Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft een grote update van haar app doorgevoerd. De app heeft nu een nieuwe kaart die niet alleen de snellaadstations van Fastned toont, maar ook locaties voor snel en langzaam laden van andere laadnetwerken.
‘ook concurrentie’

Door Fastned geüpdatete app toont 400.000 Europese laadpunten

Met de geüpdatete app kunnen gebruikers nu in heel Europa kiezen uit 400.000 laadpunten van verschillende aanbieders op 150.000 locaties. Foto: Fastned, 2024

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft een grote update van haar app doorgevoerd. De app heeft nu een nieuwe kaart die niet alleen de snellaadstations van Fastned toont, maar ook locaties voor snel en langzaam laden van andere laadnetwerken.

Met de geüpdatete app kunnen gebruikers nu in heel Europa een laadpunt bij hen in de buurt vinden. Ze kunnen kiezen uit 400.000 laadpunten van verschillende aanbieders op 150.000 locaties. De Fastned-app is bruikbaar in vijftig landen en helpt bestuurders om goede, openbare laadlocaties te vinden. De Fastned-app toont op haar kaart nu zowel snelle als langzame laadlocaties van verschillende aanbieders. De laadbehoefte van elektrische rijders varieert namelijk, aldus Fastned. De ene keer willen ze onderweg snelladen, de andere keer langzaam laden op een bestemming. Elektrisch rijden wordt volgens het laadbedrijf hierdoor nog makkelijker.

Overweldigend aanbod

Het idee voor de update van de Fastned-app komt van de gebruikers van de app zelf. “Van onze klanten horen wij hoe overweldigend het aanbod van verschillende apps op hun telefoon is”, licht Robin Wouters, director Product & Engineering bij Fastned toe. “We willen laden zo eenvoudig mogelijk maken. Na eerst ondersteuning via Apple Carplay en Android Auto toegevoegd te hebben, is het openstellen van onze app voor laders van andere aanbieders de volgende grote stap in het waarmaken van onze belofte. We willen het voor EV-rijders makkelijker maken door alle informatie te combineren in één gebruiksvriendelijke app. We hebben ook veel aandacht besteed aan kwaliteit in plaats van alleen aan kwantiteit. Hoe verder een gebruiker inzoomt op de kaart, hoe meer opties er worden getoond. Bij het minder ver inzoomen zijn alleen de snelste laders op de grootste locaties zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet te veel opties zien en daardoor het overzicht kwijtraken.”

Fastned nodigt bestuurders van elektrische voertuigen in Europa uit om de bijgewerkte app te downloaden en zelf het gemak te ervaren van een overzichtelijk en inclusief laadnetwerk. De app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.