Shell heeft in Eindhoven Acht de eerste energy hub speciaal gericht op vrachtverkeer geopend. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, er kan worden geladen, er is een truckwash én de truckchauffeurs kunnen er eten en drinken.
'ideaal gelegen'

Energy hub Shell Eindhoven Acht: tanken, laden, wassen en eten en drinken voor vrachtverkeer

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Foto: Shell, 2023

Shell heeft in Eindhoven Acht de eerste energy hub speciaal gericht op vrachtverkeer geopend. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, er kan worden geladen, er is een truckwash én de truckchauffeurs kunnen er eten en drinken.

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Daarbij is de stopplaats niet alleen een ‘energy hub’ voor vrachtverkeer, ook de truckchauffeurs zelf kunnen er energie opdoen, want er kan worden gegeten en gedronken. “Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien”, zegt Aleid van der Wiel, hoofd Energieproducten bij Shell Mobility. “Trucklocatie Eindhoven Acht is de eerste in een groter netwerk van Shell hybride stations langs de grote vrachtroutes voor het wegverkeer in Europa. Een hub waar we niet alleen traditionele brandstoffen aanbieden, maar ook de koolstofarme brandstoffen. En natuurlijk elektrisch laden, wat nu echt een trend wordt voor het zware wegvervoer.”

Bio-LNG

Transporteurs die willen verduurzamen, kunnen dat nu al door hernieuwbare diesel direct te gebruiken in hun dieselmotoren. Bio-LNG is een andere mogelijkheid. Het past in bestaande LNG-motoren en vrachtwagens op (bio-)LNG mogen langer de binnensteden in om winkels te bevoorraden omdat ze schoner en stiller zijn dan conventionele dieseltrucks. Zowel Shell Renewable Diesel als Shell BioLNG verminderen de CO2-uitstoot, in het verbruik en/of in de productie. Recente technologische vooruitgang heeft elektrisch rijden ook voor het zware wegtransport aantrekkelijk gemaakt. De grote vrachtwagenfabrikanten komen allemaal met nieuwe modellen op de markt. Vanaf Eindhoven liggen Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en het hele Ruhrgebied gemakkelijk binnen bereik van de e-trucker.

Ideaal

“We helpen bedrijven ook graag met elektrisch laden op hun eigen terrein”, aldus Van der Wiel. “Daar heeft echter niet iedere ondernemer de fysieke- en of investeringsruimte voor. Bovendien past het vaak niet in het stroomcontract, of gooit een overvol elektriciteitsnet roet in het eten. Voor die ondernemers, en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen, is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Energy hub Shell Eindhoven Acht: tanken, laden, wassen en eten en drinken voor vrachtverkeer | TankPro.nl
Shell heeft in Eindhoven Acht de eerste energy hub speciaal gericht op vrachtverkeer geopend. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, er kan worden geladen, er is een truckwash én de truckchauffeurs kunnen er eten en drinken.
'ideaal gelegen'

Energy hub Shell Eindhoven Acht: tanken, laden, wassen en eten en drinken voor vrachtverkeer

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Foto: Shell, 2023

Shell heeft in Eindhoven Acht de eerste energy hub speciaal gericht op vrachtverkeer geopend. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, er kan worden geladen, er is een truckwash én de truckchauffeurs kunnen er eten en drinken.

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Daarbij is de stopplaats niet alleen een ‘energy hub’ voor vrachtverkeer, ook de truckchauffeurs zelf kunnen er energie opdoen, want er kan worden gegeten en gedronken. “Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien”, zegt Aleid van der Wiel, hoofd Energieproducten bij Shell Mobility. “Trucklocatie Eindhoven Acht is de eerste in een groter netwerk van Shell hybride stations langs de grote vrachtroutes voor het wegverkeer in Europa. Een hub waar we niet alleen traditionele brandstoffen aanbieden, maar ook de koolstofarme brandstoffen. En natuurlijk elektrisch laden, wat nu echt een trend wordt voor het zware wegvervoer.”

Bio-LNG

Transporteurs die willen verduurzamen, kunnen dat nu al door hernieuwbare diesel direct te gebruiken in hun dieselmotoren. Bio-LNG is een andere mogelijkheid. Het past in bestaande LNG-motoren en vrachtwagens op (bio-)LNG mogen langer de binnensteden in om winkels te bevoorraden omdat ze schoner en stiller zijn dan conventionele dieseltrucks. Zowel Shell Renewable Diesel als Shell BioLNG verminderen de CO2-uitstoot, in het verbruik en/of in de productie. Recente technologische vooruitgang heeft elektrisch rijden ook voor het zware wegtransport aantrekkelijk gemaakt. De grote vrachtwagenfabrikanten komen allemaal met nieuwe modellen op de markt. Vanaf Eindhoven liggen Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en het hele Ruhrgebied gemakkelijk binnen bereik van de e-trucker.

Ideaal

“We helpen bedrijven ook graag met elektrisch laden op hun eigen terrein”, aldus Van der Wiel. “Daar heeft echter niet iedere ondernemer de fysieke- en of investeringsruimte voor. Bovendien past het vaak niet in het stroomcontract, of gooit een overvol elektriciteitsnet roet in het eten. Voor die ondernemers, en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen, is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.