Brandstofleverancier Van Kessel heeft zich aangesloten bij NLHydrogen, de branchevereniging voor de Nederlandse waterstofsector. Volgens het bedrijf uit Milheeze is het nodig om in de branche nauw samen te werken, want alleen zo kan waterstof een onmisbare rol in de energietransitie spelen.
'durven opschalen'

Van Kessel sluit zich aan bij NLHydrogen: ‘Samenwerking cruciaal voor groei waterstof’

Van Kessel heeft inmiddels drie waterstoftankstations in Nederland, waarin deze in Dordrecht. Foto: Van Kessel, 2024

Brandstofleverancier Van Kessel heeft zich aangesloten bij NLHydrogen, de branchevereniging voor de Nederlandse waterstofsector. Volgens het bedrijf uit Milheeze is het nodig om in de branche nauw samen te werken, want alleen zo kan waterstof een onmisbare rol in de energietransitie spelen.

Van Kessel gelooft dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen in de transitie naar emissieloze logistiek. Daarom heeft het bedrijf al waterstoftankstations in gebruik genomen en is het actief in de distributie van waterstof per tankwagen. Daarnaast is Van Kessel betrokken bij twee projecten met electrolyzers voor de productie van groene waterstof. “Wij hebben ons aangesloten bij NLHydrogen omdat wij ervan overtuigd zijn dat samenwerking cruciaal is voor de groei van waterstof, zowel op regionaal als nationaal vlak”, zegt directeur Joan van Kessel. “De eerste stappen zijn gezet, nu moet de sector durven investeren en opschalen om zo het momentum te behouden. Dat moeten we samen doen.”

Opening

Van Kessel is in Nederland bijzonder actief om waterstof voor emissieloze voertuigen breed verkrijgbaar te maken. Zo opent het bedrijf op 13 maart aan de Tonisseweg in Oude-Tonge haar nieuwste waterstoftankstation. Greenpoint Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation in de gemeente Goeree-Overflakkee en maakt het volgens het bedrijf mogelijk voor lokale en passerende organisaties, ondernemers en particulieren om te kiezen voor deze vorm van emissieloze mobiliteit.

NLHydrogen is de vereniging die de Nederlandse waterstofsector vertegenwoordigt. De leden zijn actief in diverse aspecten van waterstof, waaronder productie, import, transport, gebruik en opslag. Door kennisdeling, een sterk netwerk en duurzame oplossingen willen de leden in deze transitie voorop blijven lopen. Lid van de organisatie zijn onder meer Air Liquide, bp, ExxonMobil, Fountain Fuel, Hygro, OG Clean Fuels, Resato, Shell en TotalEnergies.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Kessel sluit zich aan bij NLHydrogen: ‘Samenwerking cruciaal voor groei waterstof’ | TankPro.nl
Brandstofleverancier Van Kessel heeft zich aangesloten bij NLHydrogen, de branchevereniging voor de Nederlandse waterstofsector. Volgens het bedrijf uit Milheeze is het nodig om in de branche nauw samen te werken, want alleen zo kan waterstof een onmisbare rol in de energietransitie spelen.
'durven opschalen'

Van Kessel sluit zich aan bij NLHydrogen: ‘Samenwerking cruciaal voor groei waterstof’

Van Kessel heeft inmiddels drie waterstoftankstations in Nederland, waarin deze in Dordrecht. Foto: Van Kessel, 2024

Brandstofleverancier Van Kessel heeft zich aangesloten bij NLHydrogen, de branchevereniging voor de Nederlandse waterstofsector. Volgens het bedrijf uit Milheeze is het nodig om in de branche nauw samen te werken, want alleen zo kan waterstof een onmisbare rol in de energietransitie spelen.

Van Kessel gelooft dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen in de transitie naar emissieloze logistiek. Daarom heeft het bedrijf al waterstoftankstations in gebruik genomen en is het actief in de distributie van waterstof per tankwagen. Daarnaast is Van Kessel betrokken bij twee projecten met electrolyzers voor de productie van groene waterstof. “Wij hebben ons aangesloten bij NLHydrogen omdat wij ervan overtuigd zijn dat samenwerking cruciaal is voor de groei van waterstof, zowel op regionaal als nationaal vlak”, zegt directeur Joan van Kessel. “De eerste stappen zijn gezet, nu moet de sector durven investeren en opschalen om zo het momentum te behouden. Dat moeten we samen doen.”

Opening

Van Kessel is in Nederland bijzonder actief om waterstof voor emissieloze voertuigen breed verkrijgbaar te maken. Zo opent het bedrijf op 13 maart aan de Tonisseweg in Oude-Tonge haar nieuwste waterstoftankstation. Greenpoint Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation in de gemeente Goeree-Overflakkee en maakt het volgens het bedrijf mogelijk voor lokale en passerende organisaties, ondernemers en particulieren om te kiezen voor deze vorm van emissieloze mobiliteit.

NLHydrogen is de vereniging die de Nederlandse waterstofsector vertegenwoordigt. De leden zijn actief in diverse aspecten van waterstof, waaronder productie, import, transport, gebruik en opslag. Door kennisdeling, een sterk netwerk en duurzame oplossingen willen de leden in deze transitie voorop blijven lopen. Lid van de organisatie zijn onder meer Air Liquide, bp, ExxonMobil, Fountain Fuel, Hygro, OG Clean Fuels, Resato, Shell en TotalEnergies.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.