Het Nederlandse PowerGo, dochteronderneming van PowerField, heeft in het Deense Haderup een laadplein geopend met laders die behoren tot de snelste op de markt. Vier laadpalen leveren ieder 480 kW met een maximum van 240 kW per laadpunt.
'volgen er meer'

PowerGo opent in Denemarken laadplein met laders tot 480 kW

De Deense minister van Transport Thomas Danielsen opent de snellaadlocatie met laadpalen van 480 kW aan rijksweg 34 in het Deense Haderup. Foto: PowerGo, 2024

Het Nederlandse PowerGo, dochteronderneming van PowerField, heeft in het Deense Haderup een laadplein geopend met laders die volgens het bedrijf behoren tot de snelste op de markt. Vier laadpalen leveren ieder 480 kW met een maximum van 240 kW per laadpunt.

De opening van het laadplein op een parkeerplaats vlakbij rijksweg 34, een van de hoofdwegen in de regio Jutland, werd verricht door Thomas Danielsen, de Deense minister van Transport. De realisatie is onderdeel van de uitrol van PowerGo van een groot openbaar netwerk in Denemarken. De vier laadpalen op het laadplein leveren ieder 480 kilowatt, met een maximum van 240 kW per laadpunt. Dit betekent dat bij elke laadpaal twee voertuigen tegelijk kunnen opladen met ieder 240 kW. Daarbij zijn de laadpalen uitgerust met LCD-schermen, waarop gebruikers toegang hebben tot laad- en betaalinformatie.

Zestienhonderd

“We zijn zeer trots dat we PowerGo’s snelste laadlocatie van Denemarken hebben geopend”, zegt Anders Vigen van PowerGo. “De komende twee jaar installeren we ongeveer zestienhonderd openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Denemarken, waarmee we een grote bijdrage leveren aan de uitrol van het Deense laadnetwerk. PowerGo maakt zo het voor Denen nog aantrekkelijker om voor elektrisch vervoer te kiezen.”

Volgens Thomas Danielsen wordt het met de opening van nieuwe laadpunten langs rijkswegen steeds makkelijker om de elektrische auto op te laden tijdens lange reizen. “De markt voor laadpalen ontwikkelt zich snel en zorgt ervoor dat EV-bestuurders snel en gemakkelijk kunnen opladen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PowerGo opent in Denemarken laadplein met laders tot 480 kW | TankPro.nl
Het Nederlandse PowerGo, dochteronderneming van PowerField, heeft in het Deense Haderup een laadplein geopend met laders die behoren tot de snelste op de markt. Vier laadpalen leveren ieder 480 kW met een maximum van 240 kW per laadpunt.
'volgen er meer'

PowerGo opent in Denemarken laadplein met laders tot 480 kW

De Deense minister van Transport Thomas Danielsen opent de snellaadlocatie met laadpalen van 480 kW aan rijksweg 34 in het Deense Haderup. Foto: PowerGo, 2024

Het Nederlandse PowerGo, dochteronderneming van PowerField, heeft in het Deense Haderup een laadplein geopend met laders die volgens het bedrijf behoren tot de snelste op de markt. Vier laadpalen leveren ieder 480 kW met een maximum van 240 kW per laadpunt.

De opening van het laadplein op een parkeerplaats vlakbij rijksweg 34, een van de hoofdwegen in de regio Jutland, werd verricht door Thomas Danielsen, de Deense minister van Transport. De realisatie is onderdeel van de uitrol van PowerGo van een groot openbaar netwerk in Denemarken. De vier laadpalen op het laadplein leveren ieder 480 kilowatt, met een maximum van 240 kW per laadpunt. Dit betekent dat bij elke laadpaal twee voertuigen tegelijk kunnen opladen met ieder 240 kW. Daarbij zijn de laadpalen uitgerust met LCD-schermen, waarop gebruikers toegang hebben tot laad- en betaalinformatie.

Zestienhonderd

“We zijn zeer trots dat we PowerGo’s snelste laadlocatie van Denemarken hebben geopend”, zegt Anders Vigen van PowerGo. “De komende twee jaar installeren we ongeveer zestienhonderd openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Denemarken, waarmee we een grote bijdrage leveren aan de uitrol van het Deense laadnetwerk. PowerGo maakt zo het voor Denen nog aantrekkelijker om voor elektrisch vervoer te kiezen.”

Volgens Thomas Danielsen wordt het met de opening van nieuwe laadpunten langs rijkswegen steeds makkelijker om de elektrische auto op te laden tijdens lange reizen. “De markt voor laadpalen ontwikkelt zich snel en zorgt ervoor dat EV-bestuurders snel en gemakkelijk kunnen opladen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.