Nederlandse PowerGo laadpalen bij driehonderd Radisson hotels
duurzaam reizen

Nederlandse PowerGo laadpalen bij driehonderd Radisson hotels

Volgens Radisson Hotel Group geeft meer dan 70 procent van de klanten aan te willen kiezen voor duurzame reisopties. Foto: PowerGo, 2023

Het Nederlandse PowerGo heeft een samenwerking gesloten met Radisson Hotel Group, de internationale hotelketen met meer dan 1150 hotels. De komende jaren voorziet PowerGo laadoplossingen voor zo’n driehonderd hotels van de keten in meerdere Europese landen.

Het plaatsen van de laadpalen maakt onderdeel uit van het green mobility mindset initiatief van Radisson Hotel Group. Met ambities gericht op het bereiken van net zero emissie tegen 2050, wil de hotelketen gasten stimuleren om te kiezen voor duurzame vervoersopties. Het aanbieden van laadoplossingen voor elektrische voertuigen past hier volgens de hotelketen perfect bij. In 2022 besloot de Europese Commissie dat alle nieuwe voertuigen in Europa tegen 2035 emissievrij moeten zijn. Daarbij zal de vraag van consumenten naar elektrische voertuigen naar verwachting verviervoudigen tegen 2025. Met de samenwerking ondersteunen PowerGo en Radisson Hotel Group de overgang naar elektrische mobiliteit en willen ze een bijdrage leveren aan de uitrol van het Europese laadnetwerk.

Topprioriteit

“Toegankelijkheid tot duurzame laadoplossingen voor iedere EV-bestuurder is een topprioriteit voor ons”, zegt chief technology officer Ivo van Dam van PowerGo. “PowerGo biedt iedere hoteleigenaar een voordelig financieel model, in combinatie met duurzame energie. Dit is een belangrijke factor bij het vergelijken van PowerGo’s oplossingen met die van concurrenten. Voor iedere locatie bepalen we of AC-laders, snelladers of een combinatie van beide geschikt zijn, zodat we voldoen aan de behoeften voor de laadinfrastructuur van ieder specifiek hotel. We zijn erg trots op de samenwerking met Radisson Hotel Group en kijken uit naar de uitrol.”

Klantervaring

Volgens Inge Huijbrechts van Radisson Hotel Group geeft meer dan 70 procent van de klanten aan te willen kiezen voor duurzame reisopties. “Elektrische mobiliteit wordt een essentieel onderdeel van de klantervaring. Bij Radisson Hotel Group herkennen we deze trend en willen we koploper zijn in het promoten van een groene mobiliteitsmentaliteit door duurzaam reizen en overnachten makkelijker te maken. De samenwerking met PowerGo zal ons helpen om het bestaande netwerk van meer dan zevenhonderd laadpunten die momenteel in onze hotels zijn geïnstalleerd, verder uit te bouwen en om ons doel te bereiken: alle hotels in Europa tegen 2025 uitrusten met laadfaciliteiten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse PowerGo laadpalen bij driehonderd Radisson hotels | TankPro.nl
Nederlandse PowerGo laadpalen bij driehonderd Radisson hotels
duurzaam reizen

Nederlandse PowerGo laadpalen bij driehonderd Radisson hotels

Volgens Radisson Hotel Group geeft meer dan 70 procent van de klanten aan te willen kiezen voor duurzame reisopties. Foto: PowerGo, 2023

Het Nederlandse PowerGo heeft een samenwerking gesloten met Radisson Hotel Group, de internationale hotelketen met meer dan 1150 hotels. De komende jaren voorziet PowerGo laadoplossingen voor zo’n driehonderd hotels van de keten in meerdere Europese landen.

Het plaatsen van de laadpalen maakt onderdeel uit van het green mobility mindset initiatief van Radisson Hotel Group. Met ambities gericht op het bereiken van net zero emissie tegen 2050, wil de hotelketen gasten stimuleren om te kiezen voor duurzame vervoersopties. Het aanbieden van laadoplossingen voor elektrische voertuigen past hier volgens de hotelketen perfect bij. In 2022 besloot de Europese Commissie dat alle nieuwe voertuigen in Europa tegen 2035 emissievrij moeten zijn. Daarbij zal de vraag van consumenten naar elektrische voertuigen naar verwachting verviervoudigen tegen 2025. Met de samenwerking ondersteunen PowerGo en Radisson Hotel Group de overgang naar elektrische mobiliteit en willen ze een bijdrage leveren aan de uitrol van het Europese laadnetwerk.

Topprioriteit

“Toegankelijkheid tot duurzame laadoplossingen voor iedere EV-bestuurder is een topprioriteit voor ons”, zegt chief technology officer Ivo van Dam van PowerGo. “PowerGo biedt iedere hoteleigenaar een voordelig financieel model, in combinatie met duurzame energie. Dit is een belangrijke factor bij het vergelijken van PowerGo’s oplossingen met die van concurrenten. Voor iedere locatie bepalen we of AC-laders, snelladers of een combinatie van beide geschikt zijn, zodat we voldoen aan de behoeften voor de laadinfrastructuur van ieder specifiek hotel. We zijn erg trots op de samenwerking met Radisson Hotel Group en kijken uit naar de uitrol.”

Klantervaring

Volgens Inge Huijbrechts van Radisson Hotel Group geeft meer dan 70 procent van de klanten aan te willen kiezen voor duurzame reisopties. “Elektrische mobiliteit wordt een essentieel onderdeel van de klantervaring. Bij Radisson Hotel Group herkennen we deze trend en willen we koploper zijn in het promoten van een groene mobiliteitsmentaliteit door duurzaam reizen en overnachten makkelijker te maken. De samenwerking met PowerGo zal ons helpen om het bestaande netwerk van meer dan zevenhonderd laadpunten die momenteel in onze hotels zijn geïnstalleerd, verder uit te bouwen en om ons doel te bereiken: alle hotels in Europa tegen 2025 uitrusten met laadfaciliteiten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.