De Britse EG Group heeft ingestemd met de overname van een groot aantal van de nieuwste ultrasnelle laadpalen van Tesla. Met de overname wil EG Group de eigen snelgroeiende evpoint-laadactiviteiten in Groot-Brittannië en Europa verder uitbreiden.
'van 600 naar 20.000 laders'

EG Group koopt Tesla ultrasnelladers voor groei eigen evpoint-business

Door de deal met Tesla wil EG Group de eigen evpoint laadinfrastructuur in Groot-Brittannië en Europa flink uitbreiden. Foto: EG Group, 2023

De Britse EG Group heeft ingestemd met de overname van een groot aantal van de nieuwste ultrasnelle laadpalen van Tesla. Met de overname wil EG Group de eigen snelgroeiende evpoint-laadactiviteiten in Groot-Brittannië en Europa verder uitbreiden.

De laders krijgen de naam ‘evpoint’ en maken gebruik van Tesla’s toonaangevende technologie. De hardware zal op een open netwerkbasis werken, wat betekent dat alle bestuurders toegang hebben tot evpoint-opladers, ongeacht het merk voertuig waarin ze rijden. De laders zullen tevens het Plug and Charge-protocol ondersteunen, dat betalingen vereenvoudigt en automatiseert. De eerste van de nieuwe laders zal naar verwachting vóór het einde van het jaar op de markt komen. “Het waarborgen van deze best-in-class apparatuur van Tesla markeert een nieuwe mijlpaal voor evpoint en is enorm spannend voor ons”, zegt Zuber Issa, oprichter en mede-CEO van EG Group. “Het is de eerste deal in zijn soort die Tesla is aangegaan met een externe exploitant van laadpunten in Europa en zal de manier veranderen waarop onze klanten hun voertuigen opladen en hoe ze omgaan met EG. Sinds we in 2012 onze eerste EV-oplader installeerden, zijn we blijven investeren in de technologie. Deze deal zal de levering van vitale laadinfrastructuur voor automobilisten versnellen om de transitie naar Net Zero te ondersteunen.”

Juiste stap

Rebecca Tinucci, senior director Charging Infrastructure bij Tesla, noemt de snelle installatie van betrouwbare, gebruiksvriendelijke EV-laadinfrastructuur ‘de juiste stap naar een duurzame toekomst’ en een ‘belangrijk aandachtsgebied van Tesla’. “Om deze reden zijn we verheugd om onze snellaadhardware beschikbaar te stellen voor aankoop aan EG Group en andere leiders in de branche.”

​​Drieledige strategie

Imraan Patel, chief Strategy & Business Officer van EG Group: “Ons doel is om een ​​drieledige strategie te ontwikkelen om ons te helpen onze doelstellingen op het gebied van de energietransitie te bereiken. Deze omvat het opladen van elektrische voertuigen, het ondersteunen van alternatieve vormen van brandstoffen en een bredere CO2-reductie, die allemaal centraal staan ​​in onze strategie om de wereld te helpen bij de transitie naar een toekomst met minder CO2-uitstoot. We hebben tot nu toe aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van het opladen van elektrische voertuigen, met al meer dan zeshonderd laders verspreid over 189 locaties en een pijplijn voorbereid met de ambitie dat evpoint in de loop van de tijd meer dan 20.000 laders zal tellen op ongeveer 3600 van onze eigen locaties, met mogelijkheden over de hele wereld. Locaties van derden is ook een mogelijkheid waar we op inzetten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group koopt Tesla ultrasnelladers voor groei eigen evpoint-business | TankPro.nl
De Britse EG Group heeft ingestemd met de overname van een groot aantal van de nieuwste ultrasnelle laadpalen van Tesla. Met de overname wil EG Group de eigen snelgroeiende evpoint-laadactiviteiten in Groot-Brittannië en Europa verder uitbreiden.
'van 600 naar 20.000 laders'

EG Group koopt Tesla ultrasnelladers voor groei eigen evpoint-business

Door de deal met Tesla wil EG Group de eigen evpoint laadinfrastructuur in Groot-Brittannië en Europa flink uitbreiden. Foto: EG Group, 2023

De Britse EG Group heeft ingestemd met de overname van een groot aantal van de nieuwste ultrasnelle laadpalen van Tesla. Met de overname wil EG Group de eigen snelgroeiende evpoint-laadactiviteiten in Groot-Brittannië en Europa verder uitbreiden.

De laders krijgen de naam ‘evpoint’ en maken gebruik van Tesla’s toonaangevende technologie. De hardware zal op een open netwerkbasis werken, wat betekent dat alle bestuurders toegang hebben tot evpoint-opladers, ongeacht het merk voertuig waarin ze rijden. De laders zullen tevens het Plug and Charge-protocol ondersteunen, dat betalingen vereenvoudigt en automatiseert. De eerste van de nieuwe laders zal naar verwachting vóór het einde van het jaar op de markt komen. “Het waarborgen van deze best-in-class apparatuur van Tesla markeert een nieuwe mijlpaal voor evpoint en is enorm spannend voor ons”, zegt Zuber Issa, oprichter en mede-CEO van EG Group. “Het is de eerste deal in zijn soort die Tesla is aangegaan met een externe exploitant van laadpunten in Europa en zal de manier veranderen waarop onze klanten hun voertuigen opladen en hoe ze omgaan met EG. Sinds we in 2012 onze eerste EV-oplader installeerden, zijn we blijven investeren in de technologie. Deze deal zal de levering van vitale laadinfrastructuur voor automobilisten versnellen om de transitie naar Net Zero te ondersteunen.”

Juiste stap

Rebecca Tinucci, senior director Charging Infrastructure bij Tesla, noemt de snelle installatie van betrouwbare, gebruiksvriendelijke EV-laadinfrastructuur ‘de juiste stap naar een duurzame toekomst’ en een ‘belangrijk aandachtsgebied van Tesla’. “Om deze reden zijn we verheugd om onze snellaadhardware beschikbaar te stellen voor aankoop aan EG Group en andere leiders in de branche.”

​​Drieledige strategie

Imraan Patel, chief Strategy & Business Officer van EG Group: “Ons doel is om een ​​drieledige strategie te ontwikkelen om ons te helpen onze doelstellingen op het gebied van de energietransitie te bereiken. Deze omvat het opladen van elektrische voertuigen, het ondersteunen van alternatieve vormen van brandstoffen en een bredere CO2-reductie, die allemaal centraal staan ​​in onze strategie om de wereld te helpen bij de transitie naar een toekomst met minder CO2-uitstoot. We hebben tot nu toe aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van het opladen van elektrische voertuigen, met al meer dan zeshonderd laders verspreid over 189 locaties en een pijplijn voorbereid met de ambitie dat evpoint in de loop van de tijd meer dan 20.000 laders zal tellen op ongeveer 3600 van onze eigen locaties, met mogelijkheden over de hele wereld. Locaties van derden is ook een mogelijkheid waar we op inzetten.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.