TotalEnergies heeft in Duitsland de ‘Deutschlandnetz’ tender gewonnen van het Bundesministerium für Bildung und Forschung. Als gevolg hiervan mag het Franse bedrijf 1100 snellaadpunten gaan realiseren op in totaal 134 locaties verspreid over Duitsland.
op 134 locaties

TotalEnergies wint tender Duitsland; gaat 1100 snellaadpunten realiseren

Het nieuwe contract in Duitsland zal volgens TotalEnergies bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om tegen 2028 in Europa meer dan duizend EV-hubs operationeel te hebben. Foto: TotalEnergies, 2023

TotalEnergies heeft in Duitsland de ‘Deutschlandnetz’ tender gewonnen van het Bundesministerium für Bildung und Forschung. Als gevolg hiervan mag het Franse bedrijf 1100 snellaadpunten gaan realiseren op in totaal 134 locaties verspreid over Duitsland.

‘Een enorm succes en een mijlpaal voor elektrisch vervoer in Duitsland’, zo reageert CEO Christian Cabrol van TotalEnergies Marketing Deutschland. ‘Hartelijk dank voor iedereen die bij dit teamsucces betrokken is en… laten we beginnen!’ TotalEnergies gaat in Duitsland 1100 zogenaamde HPC-snellaadpunten voor elektrische voertuigen installeren en exploiteren. De laadpunten zullen een laadvermogen leveren tot 300 kW en worden gerealiseerd op zogenaamde ‘EV-hubs’ op 134 locaties in Oost-, Midden- en West-Duitsland. De nieuwe laadpalen worden geheel voorzien van hernieuwbare elektriciteit.

Grootste aanbesteding

De aanbesteding van het Duitse Federale Ministerie richt zich op het opzetten van een landelijk, gebruiksvriendelijk snellaadnetwerk van achtduizend extra laadpunten op meer dan duizend locaties in heel Duitsland. TotalEnergies zal haar 1100 snellaadpunten installeren in landelijke en stedelijke gebieden. De laadpunten van TotalEnergies kunnen in zes minuten een actieradius bij elektrische personenauto’s van honderd kilometer verzorgen en zo’n tachtig procent opladen in circa twintig minuten.

Het nieuwe contract in Duitsland zal volgens TotalEnergies bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om tegen 2028 in Europa meer dan duizend EV-hubs operationeel te hebben. Sinds juni 2023 heeft TotalEnergies in Duitsland al meer dan 4500 laadpunten in het land geïnstalleerd.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TotalEnergies wint tender Duitsland; gaat 1100 snellaadpunten realiseren | TankPro.nl
TotalEnergies heeft in Duitsland de ‘Deutschlandnetz’ tender gewonnen van het Bundesministerium für Bildung und Forschung. Als gevolg hiervan mag het Franse bedrijf 1100 snellaadpunten gaan realiseren op in totaal 134 locaties verspreid over Duitsland.
op 134 locaties

TotalEnergies wint tender Duitsland; gaat 1100 snellaadpunten realiseren

Het nieuwe contract in Duitsland zal volgens TotalEnergies bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om tegen 2028 in Europa meer dan duizend EV-hubs operationeel te hebben. Foto: TotalEnergies, 2023

TotalEnergies heeft in Duitsland de ‘Deutschlandnetz’ tender gewonnen van het Bundesministerium für Bildung und Forschung. Als gevolg hiervan mag het Franse bedrijf 1100 snellaadpunten gaan realiseren op in totaal 134 locaties verspreid over Duitsland.

‘Een enorm succes en een mijlpaal voor elektrisch vervoer in Duitsland’, zo reageert CEO Christian Cabrol van TotalEnergies Marketing Deutschland. ‘Hartelijk dank voor iedereen die bij dit teamsucces betrokken is en… laten we beginnen!’ TotalEnergies gaat in Duitsland 1100 zogenaamde HPC-snellaadpunten voor elektrische voertuigen installeren en exploiteren. De laadpunten zullen een laadvermogen leveren tot 300 kW en worden gerealiseerd op zogenaamde ‘EV-hubs’ op 134 locaties in Oost-, Midden- en West-Duitsland. De nieuwe laadpalen worden geheel voorzien van hernieuwbare elektriciteit.

Grootste aanbesteding

De aanbesteding van het Duitse Federale Ministerie richt zich op het opzetten van een landelijk, gebruiksvriendelijk snellaadnetwerk van achtduizend extra laadpunten op meer dan duizend locaties in heel Duitsland. TotalEnergies zal haar 1100 snellaadpunten installeren in landelijke en stedelijke gebieden. De laadpunten van TotalEnergies kunnen in zes minuten een actieradius bij elektrische personenauto’s van honderd kilometer verzorgen en zo’n tachtig procent opladen in circa twintig minuten.

Het nieuwe contract in Duitsland zal volgens TotalEnergies bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om tegen 2028 in Europa meer dan duizend EV-hubs operationeel te hebben. Sinds juni 2023 heeft TotalEnergies in Duitsland al meer dan 4500 laadpunten in het land geïnstalleerd.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.