Google Maps toont EV-rijders geen tankstations meer, maar louter laadstations
'ev-bezitter helpen'

Google Maps toont EV-rijders geen tankstations meer, maar louter laadstations

In meerdere landen kunnen EV rijders dadelijk gebruik maken van een geüpgradede Google Maps die EV rijders nieuwe, relevantie informatie geeft Foto: Pexels, 2023

Google heeft Google Maps geüpdatet waarbij automobilisten die in een EV rijden voortaan als ze via Android Auto de site bezoeken eerst en vooral EV-laadstations te zien krijgen en niet meer benzinestations. Google wil mensen hiermee aanmoedigen om elektrisch te gaan rijden.

Elektrisch rijden met Google Maps is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden. Google is begonnen met het toevoegen van nieuwe functies om autobezitters beter te ondersteunen die benzine hebben afgeschaft ten gunste van elektriciteit. Zo kan Google Maps inmiddels worden gebruikt om langere reizen te plannen met tussenstops voor EV-opladers. Daarbij gebruikt Google Maps AI om de juiste laadstop voor te stellen op basis van het verkeersaanbod, het huidige batterijniveau en het energieverbruik. Maar tot voor kort toonde Google Maps nog steeds tankstations aan EV-bezitters. Reden voor het bedrijf om Google Maps te verbeteren. ‘Om mensen te helpen de meest relevante informatie te krijgen tijdens het navigeren, hebben we voor EV-bestuurders de mogelijkheid toegevoegd om een ​​snelkoppeling naar laadstations te zien in plaats van naar tankstations op Google Maps voor Android Auto’, zo bevestigde Pearl Xu van Google aan The Verge.

Meer functies

Google heeft tegelijkertijd ook nog een paar andere functies aan Google Maps toegevoegd die het navigeren van een elektrische auto makkelijker moeten maken. Zo is er realtime beschikbaarheid van oplaadpoorten. Zoek naar ‘ev-laadstations’ in Google Maps en de EV rijder ziet de realtime beschikbaarheid van oplaadpoorten op stations in de buurt, zodat men niet hoeft te wachten. Ook is er de zoekterm ‘zeer snel’ die laadstations aangeeft met laders van 150 kW of hoger.
Ook is het mogelijk te filteren op stations die het stekkertype van de EV aanbieden, zodat je alleen stations ziet met stekkers die compatibel zijn met jouw auto.

De beste stop

Nieuwe Google Maps kan ook worden gebruikt om langere reizen te plannen met tussenstops voor EV-opladers. Voor elke rit waarvoor een laadstop nodig is, stelt Google Maps de beste stop voor op basis van factoren zoals het huidige verkeer, het eigen laadniveau en het verwachte energieverbruik. Tenslotte worden er ook zoekresultaten getoond van laadstations die bij een supermarkt liggen. Een EV rijder die onderweg is om boodschappen te doen, kan zo gemakkelijker een winkel kiezen waar tegelijkertijd ook de auto kan worden opgeladen.

De functie komt de komende maanden beschikbaar in twaalf landen, waaronder Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Duitsland. Of ook Nederland de service krijgt, is niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Google Maps toont EV-rijders geen tankstations meer, maar louter laadstations | TankPro.nl
Google Maps toont EV-rijders geen tankstations meer, maar louter laadstations
'ev-bezitter helpen'

Google Maps toont EV-rijders geen tankstations meer, maar louter laadstations

In meerdere landen kunnen EV rijders dadelijk gebruik maken van een geüpgradede Google Maps die EV rijders nieuwe, relevantie informatie geeft Foto: Pexels, 2023

Google heeft Google Maps geüpdatet waarbij automobilisten die in een EV rijden voortaan als ze via Android Auto de site bezoeken eerst en vooral EV-laadstations te zien krijgen en niet meer benzinestations. Google wil mensen hiermee aanmoedigen om elektrisch te gaan rijden.

Elektrisch rijden met Google Maps is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden. Google is begonnen met het toevoegen van nieuwe functies om autobezitters beter te ondersteunen die benzine hebben afgeschaft ten gunste van elektriciteit. Zo kan Google Maps inmiddels worden gebruikt om langere reizen te plannen met tussenstops voor EV-opladers. Daarbij gebruikt Google Maps AI om de juiste laadstop voor te stellen op basis van het verkeersaanbod, het huidige batterijniveau en het energieverbruik. Maar tot voor kort toonde Google Maps nog steeds tankstations aan EV-bezitters. Reden voor het bedrijf om Google Maps te verbeteren. ‘Om mensen te helpen de meest relevante informatie te krijgen tijdens het navigeren, hebben we voor EV-bestuurders de mogelijkheid toegevoegd om een ​​snelkoppeling naar laadstations te zien in plaats van naar tankstations op Google Maps voor Android Auto’, zo bevestigde Pearl Xu van Google aan The Verge.

Meer functies

Google heeft tegelijkertijd ook nog een paar andere functies aan Google Maps toegevoegd die het navigeren van een elektrische auto makkelijker moeten maken. Zo is er realtime beschikbaarheid van oplaadpoorten. Zoek naar ‘ev-laadstations’ in Google Maps en de EV rijder ziet de realtime beschikbaarheid van oplaadpoorten op stations in de buurt, zodat men niet hoeft te wachten. Ook is er de zoekterm ‘zeer snel’ die laadstations aangeeft met laders van 150 kW of hoger.
Ook is het mogelijk te filteren op stations die het stekkertype van de EV aanbieden, zodat je alleen stations ziet met stekkers die compatibel zijn met jouw auto.

De beste stop

Nieuwe Google Maps kan ook worden gebruikt om langere reizen te plannen met tussenstops voor EV-opladers. Voor elke rit waarvoor een laadstop nodig is, stelt Google Maps de beste stop voor op basis van factoren zoals het huidige verkeer, het eigen laadniveau en het verwachte energieverbruik. Tenslotte worden er ook zoekresultaten getoond van laadstations die bij een supermarkt liggen. Een EV rijder die onderweg is om boodschappen te doen, kan zo gemakkelijker een winkel kiezen waar tegelijkertijd ook de auto kan worden opgeladen.

De functie komt de komende maanden beschikbaar in twaalf landen, waaronder Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Duitsland. Of ook Nederland de service krijgt, is niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.