TotalEnergies en H2point openen nieuw waterstoftankstation: ‘Past in ambitie’
roosendaal hotspot

TotalEnergies en H2point openen waterstofstation: ‘Past in ambitie’

Robert Joore van TotalEnergies Nederland, Paul Smits van H2point en Antoine Tournand van TotalEnergies Nederland (v.l.n.r.) openen het nieuwe waterstoftankstation aan de A17 in Roosendaal. Foto: TotalEnergies, 2023

TotalEnergies en H2point hebben aan de Aanwas, bij afrit 20 van de snelweg A7 in Roosendaal, een nieuw openbaar toegankelijk waterstoftankstation geopend. Op de locatie kunnen personenauto’s en vrachtwagens terecht om er zowel waterstof te tanken als elektrisch te laden.

De locatie ten noordwesten van Roosendaal biedt waterstof met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen, en 350 bar, vooral gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Daarnaast heeft het station vier 300 kW oplaadpunten voor het snelladen van elektrische personenauto’s en trucks. Het waterstoftankstation is het resultaat van de samenwerking tussen TotalEnergies in Nederland en H2point en maakt deel uit van het heavy duty netwerk van waterstoftankstations dat TotalEnergies momenteel ontwikkelt in Europa. Het is ook de bedoeling dat het station deel uit gaat maken van de aangekondigde joint venture met Air Liquide, die tot doel heeft om in de komende jaren meer dan honderd waterstofstations voor zware voertuigen te realiseren op belangrijke Europese wegen, voornamelijk in Frankrijk, de Benelux en Duitsland.

Ambitie

“De opening van waterstoftankstation Roosendaal in samenwerking met H2point past in de ambitie van TotalEnergies om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren, samen met de samenleving”, zegt Robert Joore, managing director van TotalEnergies Marketing Nederland. “Voor internationale langeafstandstransporten en zware toepassingen heeft waterstof door het intensieve gebruik het grootste concurrentievoordeel”, vult Antoine Tournand, vice president Hydrogen van TotalEnergies Marketing & Services aan. “Het maakt snel tanken mogelijk, vergelijkbaar met diesel, en het geeft een lange autonomie, tot duizend kilometer. Het nieuwe TotalEnergies H2-tankstation in Roosendaal is het eerste dat speciaal is ontworpen en gebouwd om aan de laatste ontwikkelingen en klantverwachtingen op het gebied van H2-technologie te voldoen. De opening is een belangrijke stap naar ons doel om bij te dragen aan een duurzamere en koolstofvrije toekomst voor de transportsector.”

Klaar

Volgens directeur Paul Smits van H2point is met de realisatie van het waterstoftankstation in Roosendaal West-Brabant, de ‘logistieke hotspot van Nederland’, klaar voor de toekomst. “Het station draagt bij aan de transitie naar duurzame waterstofmobiliteit en het streven van H2point naar een landelijk dekkend netwerk van waterstofstations. Met dank aan onze subsidiepartners RVO voor de financiële steun vanuit de DKTI-transport regeling en die van de Europese Unie vanuit BENEFIC en het Connecting Europe Facility programma (CEF).”

Het is het vijfde H2-station van TotalEnergies in Nederland, naast Arnhem, Breda en Veldhoven en Delfzijl waar exclusief bussen op waterstof terecht kunnen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TotalEnergies en H2point openen waterstofstation: ‘Past in ambitie’ | TankPro.nl
TotalEnergies en H2point openen nieuw waterstoftankstation: ‘Past in ambitie’
roosendaal hotspot

TotalEnergies en H2point openen waterstofstation: ‘Past in ambitie’

Robert Joore van TotalEnergies Nederland, Paul Smits van H2point en Antoine Tournand van TotalEnergies Nederland (v.l.n.r.) openen het nieuwe waterstoftankstation aan de A17 in Roosendaal. Foto: TotalEnergies, 2023

TotalEnergies en H2point hebben aan de Aanwas, bij afrit 20 van de snelweg A7 in Roosendaal, een nieuw openbaar toegankelijk waterstoftankstation geopend. Op de locatie kunnen personenauto’s en vrachtwagens terecht om er zowel waterstof te tanken als elektrisch te laden.

De locatie ten noordwesten van Roosendaal biedt waterstof met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen, en 350 bar, vooral gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Daarnaast heeft het station vier 300 kW oplaadpunten voor het snelladen van elektrische personenauto’s en trucks. Het waterstoftankstation is het resultaat van de samenwerking tussen TotalEnergies in Nederland en H2point en maakt deel uit van het heavy duty netwerk van waterstoftankstations dat TotalEnergies momenteel ontwikkelt in Europa. Het is ook de bedoeling dat het station deel uit gaat maken van de aangekondigde joint venture met Air Liquide, die tot doel heeft om in de komende jaren meer dan honderd waterstofstations voor zware voertuigen te realiseren op belangrijke Europese wegen, voornamelijk in Frankrijk, de Benelux en Duitsland.

Ambitie

“De opening van waterstoftankstation Roosendaal in samenwerking met H2point past in de ambitie van TotalEnergies om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren, samen met de samenleving”, zegt Robert Joore, managing director van TotalEnergies Marketing Nederland. “Voor internationale langeafstandstransporten en zware toepassingen heeft waterstof door het intensieve gebruik het grootste concurrentievoordeel”, vult Antoine Tournand, vice president Hydrogen van TotalEnergies Marketing & Services aan. “Het maakt snel tanken mogelijk, vergelijkbaar met diesel, en het geeft een lange autonomie, tot duizend kilometer. Het nieuwe TotalEnergies H2-tankstation in Roosendaal is het eerste dat speciaal is ontworpen en gebouwd om aan de laatste ontwikkelingen en klantverwachtingen op het gebied van H2-technologie te voldoen. De opening is een belangrijke stap naar ons doel om bij te dragen aan een duurzamere en koolstofvrije toekomst voor de transportsector.”

Klaar

Volgens directeur Paul Smits van H2point is met de realisatie van het waterstoftankstation in Roosendaal West-Brabant, de ‘logistieke hotspot van Nederland’, klaar voor de toekomst. “Het station draagt bij aan de transitie naar duurzame waterstofmobiliteit en het streven van H2point naar een landelijk dekkend netwerk van waterstofstations. Met dank aan onze subsidiepartners RVO voor de financiële steun vanuit de DKTI-transport regeling en die van de Europese Unie vanuit BENEFIC en het Connecting Europe Facility programma (CEF).”

Het is het vijfde H2-station van TotalEnergies in Nederland, naast Arnhem, Breda en Veldhoven en Delfzijl waar exclusief bussen op waterstof terecht kunnen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.