Marktleider Aral wil aantal oplaadpunten voor EV in Duitsland verdubbelen
miljoeneninvestering

Aral wil dit jaar aantal laadpunten voor EV in Duitsland verdubbelen

Duits marktleider Aral investeert dit jaar 100 miljoen euro om het aantal ultrasnelladers te verdubbelen. Foto: Aral, 2023

Aral, marktleider in Duitsland met 2400 tankstations, streeft naar een verdubbeling dit jaar van het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Met een investering van honderd miljoen euro moet in 2023 het aantal ultrasnelle oplaadpunten groeien van 1500 nu naar 3000.

Met de miljoeneninvestering wil Aral het eigen netwerk van ultrasnelladers in Duitsland vóór het einde van het jaar verdubbeld hebben. Het concern streeft naar een totaal laadnetwerk van 3000 laders onder het merk Aral pulse. E-mobiliteit is de laatste tijd in Duitsland aan een sterke opmars bezig. Aral pulse zag in de tweede helft van 2022 zijn laadnetwerk met 50 procent toenemen tot iets meer dan 1300 laadpunten. Tegelijkertijd groeide de interesse van consumenten in laadoplossingen nog sneller, waarbij het bedrijf twee keer zoveel elektriciteit verkocht als in de eerste helft van het jaar.

“In slechts 24 maanden hebben we een van de grootste ultrasnelle laadnetwerken in Duitsland gebouwd”, zegt Alexander Junge, Aral-bestuurslid voor elektromobiliteit. “Ook in 2023 zal Aral het tempo blijven bepalen voor de uitbreiding van laadstations. Met onze uitbreidingsdoelstellingen voor dit jaar zijn we goed op weg om ons middellangetermijndoel van ruim vijfduizend oplaadpunten te halen.”

Potentieel

Hoewel de uitbreiding van de laadinfrastructuur flink in een stroomversnelling is gekomen, stelt Aral dat Duitsland nog ver achterblijft bij zijn potentieel. Volgens het bedrijf vormen de lange plannings- en goedkeuringsprocessen momenteel de grootste uitdaging voor exploitanten van laadstations.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aral wil dit jaar aantal laadpunten voor EV in Duitsland verdubbelen | TankPro.nl
Marktleider Aral wil aantal oplaadpunten voor EV in Duitsland verdubbelen
miljoeneninvestering

Aral wil dit jaar aantal laadpunten voor EV in Duitsland verdubbelen

Duits marktleider Aral investeert dit jaar 100 miljoen euro om het aantal ultrasnelladers te verdubbelen. Foto: Aral, 2023

Aral, marktleider in Duitsland met 2400 tankstations, streeft naar een verdubbeling dit jaar van het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Met een investering van honderd miljoen euro moet in 2023 het aantal ultrasnelle oplaadpunten groeien van 1500 nu naar 3000.

Met de miljoeneninvestering wil Aral het eigen netwerk van ultrasnelladers in Duitsland vóór het einde van het jaar verdubbeld hebben. Het concern streeft naar een totaal laadnetwerk van 3000 laders onder het merk Aral pulse. E-mobiliteit is de laatste tijd in Duitsland aan een sterke opmars bezig. Aral pulse zag in de tweede helft van 2022 zijn laadnetwerk met 50 procent toenemen tot iets meer dan 1300 laadpunten. Tegelijkertijd groeide de interesse van consumenten in laadoplossingen nog sneller, waarbij het bedrijf twee keer zoveel elektriciteit verkocht als in de eerste helft van het jaar.

“In slechts 24 maanden hebben we een van de grootste ultrasnelle laadnetwerken in Duitsland gebouwd”, zegt Alexander Junge, Aral-bestuurslid voor elektromobiliteit. “Ook in 2023 zal Aral het tempo blijven bepalen voor de uitbreiding van laadstations. Met onze uitbreidingsdoelstellingen voor dit jaar zijn we goed op weg om ons middellangetermijndoel van ruim vijfduizend oplaadpunten te halen.”

Potentieel

Hoewel de uitbreiding van de laadinfrastructuur flink in een stroomversnelling is gekomen, stelt Aral dat Duitsland nog ver achterblijft bij zijn potentieel. Volgens het bedrijf vormen de lange plannings- en goedkeuringsprocessen momenteel de grootste uitdaging voor exploitanten van laadstations.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.