Shell-tankstation Rotterdam getransformeerd tot mobility hub met snelladers

Shell-tankstation Hofplein Rotterdam getransformeerd tot mobility hub met snelladers

Shell Hofplein in Rotterdam is de eerste locatie van Shell in Nederland die alléén snelladers biedt. Shell, 2022

Aan het Hofplein in Rotterdam heeft Shell de allereerste ‘mobility hub’ van Nederland geopend. De pompeilanden met fossiele brandstoffen zijn verwijderd om plaats te maken voor twaalf hyperchargers. Op latere termijn wordt Shell Hofplein een echte mobiliteitshub.

Volgens het olie- en gasconcern is Shell Hofplein de eerste van meerdere mobility hubs, centraal gelegen locaties waar meerdere services en elektrische verkeersstromen samenkomen. De energietransitie waarbij personenauto’s die rijden op fossiele brandstoffen steeds vaker worden vervangen voor batterij-aangedreven voertuigen, zorgt ervoor dat de energiereus zoekt naar een andere, nieuwe invulling van bestaande tanklocaties. Shell Hofplein was er al sinds de jaren ‘30. Het tankstation op vijfhonderd meter van treinstation Rotterdam Centraal toont zich aan de buitenzijde nu nog als een regulier tankstation, maar het is vanaf deze week alleen nog elektrisch wat er kan worden ‘getankt’. De pompen met benzine en diesel en ondergrondse brandstoftanks zijn vervangen door zes snelladers met twaalf laadpunten in totaal. Hiermee is Shell Hofplein het eerste volledig elektrische station van Shell in Nederland. De laadlocatie lijkt hiermee op het in januari van dit jaar in de Londense wijk Fulham volledig nieuwgebouwde station waar geen fossiele brandstoffen verkrijgbaar zijn, maar elektrische rijders terecht kunnen bij negen snelladers van elk 175 kW. Volgens het bedrijf wordt ook nog de Hofplein-rotonde vergroend, er komen tientallen bomen, en past het moderne laadpunt daarbij. Op latere termijn wordt Shell Hofplein een echte mobiliteitshub waar reizigers dan gebruik kunnen maken van elektrische deelfietsen, scooters en auto’s.

Elektrisch vervoer centraal

“De wereld om ons heen verandert en dus ook de manier waarop we reizen,” zegt Jeanine Bakx, general manager Mobility Benelux en Frankrijk bij Shell. “Elektrisch vervoer en het delen van elektrische scooters, fietsen of auto’s spelen een cruciale rol in het omschakelen naar duurzamer vervoer. Shell ontwikkelt dan ook samen met partners als Q-Park mobility hubs en vernieuwt eigen locaties, zoals die aan het Hofplein.” De shop op de laadlocatie aan het Hofplein zal in eerste instantie niet veranderen, maar in de nabije toekomst wordt daar wel naar gekeken. De Starbucks blijft voorlopig ook hoe die is.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.