OG en EVESCO samenwerking

OG start pilot met ‘multimedia-snelladers’

OG en EVESCO starten een pilot met snelladers Foto: OG Clean Fuels

OG Clean Fuels (OG) start een pilot met het aanbieden van snelladers met ingebouwde touchscreenschermen. Het bedrijf uit Heerenveen heeft daarvoor samen met EVESCO, dat zich bezighoudt met batterijopslag, twee 120 kW-laders besteld met 55’ inch-multimediaschermen. Het is voor het eerst dat dit type snellader in Nederland geplaatst wordt.  

De mogelijkheden van de laadpalen met een multimediascherm zijn enorm, aldus OG. Zo bieden ze onder andere de mogelijkheid om informatie te tonen over de auto waarmee geladen wordt en actualiteiten rondom elektrisch rijden. Ook kan er verschillende content worden afgespeeld, reclametijd worden verkocht aan externe bedrijven, spelletjes worden gespeeld en kan er real time contact worden onderhouden met het onderhoudsteam in het geval van storingen.

“Met de pilot willen wij een stap verder gaan in de laadbeleving én bijdragen aan kennisdeling. Maar de basis moet wel goed zijn en dat is dat men goed kan laden en dat er geen tot zeer weinig storingen zijn. We willen dat de prijs in één keer inzichtelijk is voor de berijder, net als de snelheid van de lader, hoe vol de accu is, hoelang de laadsessie duurt, etc. Wij verwachten dat de extra feature wel kan bijdragen aan een positieve beleving en in de toekomst kan het in combinatie met advertising ook bijdragen als commerciële toevoeging”, vertelt Joyce van Os de Man, directeur Benelux bij OG.

Twee pilotlocaties

Het is de bedoeling dat de eerste twee laders eind dit jaar geplaatst worden. Dat gebeurt bij het kantoor van Powersonic (het moederbedrijf van EVESCO) in Nijkerk en bij een bestaande Bio-CNG locatie bij First Class Couriers in Winschoten. De eerste lader wordt daarbij uitgerust met een touchscreenscherm en krijgt een energieopslag van EVESCO. Volgens Van Os de Man is die combinatie van touchscreenscherm en batterij ‘vrij uniek’. De tweede lader is uitgerust met een lcd-scherm.

Van Os de Man: “Wij zijn altijd bewust bezig met de uitrol van onze producten. Zo plaatsen we deze palen openbaar zodat schoon rijden voor meer mensen bereikbaar wordt. Door de netcongestie problematieken is het belangrijk dat we stroom delen en middels opslag het net ontlasten. Ook zijn we er bewust van dat men even moeten wachten tot ze volgeladen zijn. Deze tijd willen we op een leuke manier maar ook informatieve manier benutten.”

Verdere uitrol

Met de samenwerking willen de bedrijven duurzame snellaadoplossingen bieden die overal ingezet kunnen worden en 100 procent groene stroom leveren. Als de pilot een succes is, is het de bedoeling dat de laders verder in Nederland en in andere landen waar OG actief is uitgerold worden. Dit zal op locaties zijn waarbij het ‘meer waarschijnlijk is dat men bij de auto blijft’, aldus de directeur Benelux van OG.

“De pilot is geslaagd wanneer we met een lage downtime (dus zeer weinig storingen) diverse content hebben kunnen zenden die door berijders als positief wordt ervaren of/en wij door het scherm een commerciële toevoeging kunnen hebben. Dit moet wel een gezonde mix zijn.”

Volgens OG sluit het project nauw aan bij de ambitie om een groene wereld achter te laten voor de volgende generaties. Het bedrijf richt zich uitsluitend op schone brandstoffen: Bio-CNG, waterstof, elektriciteit, Bio-LNG en HVO100. Recent voorzag OG haar hoofdkantoor nog van een laadpaal met een vermogen van 200 kW. Mokobouw realiseerde daar een Tritium-snellader waarmee E-trucks hun accu van stroom kunnen voorzien.

Lees ook:

OG Clean Fuels is één van de vele exposanten op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OG start pilot met ‘multimedia-snelladers’ | TankPro.nl
OG en EVESCO samenwerking

OG start pilot met ‘multimedia-snelladers’

OG en EVESCO starten een pilot met snelladers Foto: OG Clean Fuels

OG Clean Fuels (OG) start een pilot met het aanbieden van snelladers met ingebouwde touchscreenschermen. Het bedrijf uit Heerenveen heeft daarvoor samen met EVESCO, dat zich bezighoudt met batterijopslag, twee 120 kW-laders besteld met 55’ inch-multimediaschermen. Het is voor het eerst dat dit type snellader in Nederland geplaatst wordt.  

De mogelijkheden van de laadpalen met een multimediascherm zijn enorm, aldus OG. Zo bieden ze onder andere de mogelijkheid om informatie te tonen over de auto waarmee geladen wordt en actualiteiten rondom elektrisch rijden. Ook kan er verschillende content worden afgespeeld, reclametijd worden verkocht aan externe bedrijven, spelletjes worden gespeeld en kan er real time contact worden onderhouden met het onderhoudsteam in het geval van storingen.

“Met de pilot willen wij een stap verder gaan in de laadbeleving én bijdragen aan kennisdeling. Maar de basis moet wel goed zijn en dat is dat men goed kan laden en dat er geen tot zeer weinig storingen zijn. We willen dat de prijs in één keer inzichtelijk is voor de berijder, net als de snelheid van de lader, hoe vol de accu is, hoelang de laadsessie duurt, etc. Wij verwachten dat de extra feature wel kan bijdragen aan een positieve beleving en in de toekomst kan het in combinatie met advertising ook bijdragen als commerciële toevoeging”, vertelt Joyce van Os de Man, directeur Benelux bij OG.

Twee pilotlocaties

Het is de bedoeling dat de eerste twee laders eind dit jaar geplaatst worden. Dat gebeurt bij het kantoor van Powersonic (het moederbedrijf van EVESCO) in Nijkerk en bij een bestaande Bio-CNG locatie bij First Class Couriers in Winschoten. De eerste lader wordt daarbij uitgerust met een touchscreenscherm en krijgt een energieopslag van EVESCO. Volgens Van Os de Man is die combinatie van touchscreenscherm en batterij ‘vrij uniek’. De tweede lader is uitgerust met een lcd-scherm.

Van Os de Man: “Wij zijn altijd bewust bezig met de uitrol van onze producten. Zo plaatsen we deze palen openbaar zodat schoon rijden voor meer mensen bereikbaar wordt. Door de netcongestie problematieken is het belangrijk dat we stroom delen en middels opslag het net ontlasten. Ook zijn we er bewust van dat men even moeten wachten tot ze volgeladen zijn. Deze tijd willen we op een leuke manier maar ook informatieve manier benutten.”

Verdere uitrol

Met de samenwerking willen de bedrijven duurzame snellaadoplossingen bieden die overal ingezet kunnen worden en 100 procent groene stroom leveren. Als de pilot een succes is, is het de bedoeling dat de laders verder in Nederland en in andere landen waar OG actief is uitgerold worden. Dit zal op locaties zijn waarbij het ‘meer waarschijnlijk is dat men bij de auto blijft’, aldus de directeur Benelux van OG.

“De pilot is geslaagd wanneer we met een lage downtime (dus zeer weinig storingen) diverse content hebben kunnen zenden die door berijders als positief wordt ervaren of/en wij door het scherm een commerciële toevoeging kunnen hebben. Dit moet wel een gezonde mix zijn.”

Volgens OG sluit het project nauw aan bij de ambitie om een groene wereld achter te laten voor de volgende generaties. Het bedrijf richt zich uitsluitend op schone brandstoffen: Bio-CNG, waterstof, elektriciteit, Bio-LNG en HVO100. Recent voorzag OG haar hoofdkantoor nog van een laadpaal met een vermogen van 200 kW. Mokobouw realiseerde daar een Tritium-snellader waarmee E-trucks hun accu van stroom kunnen voorzien.

Lees ook:

OG Clean Fuels is één van de vele exposanten op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.