ALD Automotive: nu ook brandstof afrekenen met app

Leasemaatschappij ALD Automotive integreert de betaalapp van Ease2Pay in haar eigen app My ALD. Dit betekent dat private leaseklanten nu kunnen tanken en betalen zonder naar de tankshop te hoeven lopen of zelfs een pinterminal aan te raken. De dienst is beschikbaar bij 600 tankstations in Nederland.

Bij het aanrijden van een tankstation detecteert de app op basis van locatieherkenning bij welke pompen de dienst beschikbaar is. Na het selecteren van de pomp, het invoeren van het gewenste bedrag en het via iDEAL afronden van de betaling, wordt de pomp vrijgegeven en kan de leaserijder het tanken starten.

Na een pilot, waarbij leaserijders via Ease2pay kennis konden maken met het betalen voor brandstof vanuit de auto, is deze oplossing nu volledig geïntegreerd en beschikbaar voor alle ALD private leaserijders. Uit de pilot is gebleken dat leaserijders de voorkeur geven aan deze contactloze betaalmethode ten opzichte van de conventionele manier. Lonneke van der Horst, directeur marketing en strategie van ALD Automotive: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app.”

80 procent

Meer dan 80 procent van de leaserijders van ALD Automotive maakt gebruik van de mobiele app, een jaar terug was dat nog 60 procent. “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten”, aldus Van der Horst.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ALD Automotive: nu ook brandstof afrekenen met app | TankPro.nl

ALD Automotive: nu ook brandstof afrekenen met app

Leasemaatschappij ALD Automotive integreert de betaalapp van Ease2Pay in haar eigen app My ALD. Dit betekent dat private leaseklanten nu kunnen tanken en betalen zonder naar de tankshop te hoeven lopen of zelfs een pinterminal aan te raken. De dienst is beschikbaar bij 600 tankstations in Nederland.

Bij het aanrijden van een tankstation detecteert de app op basis van locatieherkenning bij welke pompen de dienst beschikbaar is. Na het selecteren van de pomp, het invoeren van het gewenste bedrag en het via iDEAL afronden van de betaling, wordt de pomp vrijgegeven en kan de leaserijder het tanken starten.

Na een pilot, waarbij leaserijders via Ease2pay kennis konden maken met het betalen voor brandstof vanuit de auto, is deze oplossing nu volledig geïntegreerd en beschikbaar voor alle ALD private leaserijders. Uit de pilot is gebleken dat leaserijders de voorkeur geven aan deze contactloze betaalmethode ten opzichte van de conventionele manier. Lonneke van der Horst, directeur marketing en strategie van ALD Automotive: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app.”

80 procent

Meer dan 80 procent van de leaserijders van ALD Automotive maakt gebruik van de mobiele app, een jaar terug was dat nog 60 procent. “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten”, aldus Van der Horst.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.