Brandstofomzet in eerste negen maanden fors lager

De brandstofomzet in Nederland ligt na negen maanden 11,8 procent lager ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat concluderen de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren NOVE en BOVAG op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Wel beleefde de sector met bijna 1,1 miljard liter aan brandstof in september zijn beste maand qua omzet sinds januari, toen een ongeveer een half miljoen liter meer getakt werd. Het totale volume lag afgelopen september ‘slechts’ 3,7 procent lager vergeleken met een jaar eerder.

Toch moet rekening gehouden worden met een verdere daling van de omzet, nu er sinds oktober nieuwe en aangescherpte coronamaatregelen van kracht zijn. Hierdoor rekent de branche er niet op dat de vraag naar brandstof in het vierde kwartaal flink zal oplopen.

“Als de richtlijnen van het kabinet goed zijn nageleefd, dan ligt het in de lijn der verwachting dat de totale afzet dit jaar onder of rond de 12 miljard liter uit gaat komen”, zegt BOVAG. Dat zou volgens de brancheorganisatie het laagste niveau in 31 jaar zijn. Het betekent bovendien een omzetdaling van tussen de 12 en 16 procent ten opzichte van 2019.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.