OrangeGas wil groot aantal tankstations openen in Zweden

Na Nederland en Duitsland gaat OrangeGas ook aan de slag in Zweden. De bouw van het eerste tankstation is inmiddels van start gegaan. Op de locatie in de stad Färjestaden zal onder meer biogas verkocht worden, ook komt er een snellaadpaal voor elektrische auto’s op de locatie.

De opdracht is verkregen door een publieke aanbesteding te winnen. Het station zal in juni volgend jaar geopend worden. Färjestaden bevindt zich op het eiland Öland. Op dit eiland opent OrangeGas in juni ook zijn tweede biogas-tankstation. Deze komt in de stad Borgholm. Ook hier wordt ingezet op een snellader.

“Zweden is het mekka voor het rijden op biogas, hier is het allemaal meer dan 30 jaar geleden begonnen en het is nog steeds heel populair”, aldus directeur/oprichter Marcel Borger van OrangeGas. “Daarnaast zijn wij trots dat wij met OrangeGas hier zo enthousiast zijn ontvangen en dat ze ons als een mooie aanvulling in de markt zien. Eigenlijk als nieuwe aanjager.”

De voorbereidingen voor een derde en vierde tankstation van OrangeGas voor biogas in Stockholm zijn in volle gang. En er is voor nog eens achttien biogas-locaties een subsidie aangevraagd. “Wij hopen binnen 3 jaar een netwerk van 40-50 tankstations te hebben in Zweden,” zegt Borger. Ook is er subsidie aangevraagd voor nog eens twee productielocaties voor biogas in Zweden. OrangeGas verklapt verder dat er binnenkort nog een nieuw land aan de lijst toegevoegd zal worden.

Focus op mix van brandstoffen

OrangeGas heeft inmiddels een netwerk van 82 groengas-locaties in Nederland, 52 tankstations in Duitsland en elektrische snelladers in Amsterdam en omgeving. Ook is het bedrijf betrokken bij het bijna te openen waterstofstation in Den Haag. In 2020 start het met de bouw van waterstofstations in Amsterdam en Utrecht.

OrangeGas is opgericht in 2008 met het doel om een eigen netwerk van tankstations met alternatieve brandstoffen te realiseren in Noord-West Europa en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de schone mobiliteit in Europa. OrangeGas is naast groengas/biogas ook actief in elektrische snelladers, waterstof en verkoop van HVO100.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.