TinQ verstevigt positie als grootste onbemande tankstationketen

De onbemande formule TinQ opent in de eerste vier maanden van 2019 minimaal negen tankstations. Dat heeft retailmanager Robert Offringa bekendgemaakt. De eerste in de rij gaat donderdag open. Het gaat om een nieuwbouwstation op een foodcourt langs de A50 bij Uden. De gunstige ligging langs de snelweg en naast drie fastfoodrestaurants maakt deze locatie zeer interessant.

Wat betreft het aantal locaties is de onbemande formule TinQ op dit moment koploper in Nederland met meer dan 325 locaties. In 2019 wil de onbemande prijsvechter verder groeien, vertelt Offringa. “We willen werken aan de verdere uitbouw van ons netwerk door enerzijds nieuwbouw van tankstations en anderzijds het contracteren en omkleuren van stations die momenteel nog gebonden zijn aan andere brandstofmerken.”

Prominente snelweglocatie

Het station op het foodcourt dat donderdag opengaat, ligt op een prominente locatie langs de A50. De aanwezigheid van restaurants van Subway, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken zorgt ongetwijfeld voor volop aanloop van klanten. De officiële opening volgt op een later moment, als de werkzaamheden aan de drie fastfoodrestaurants zijn afgerond. Bij het tankstation zijn twee pompeilanden neergezet met vier pompen in totaal. Klanten kunnen er terecht voor Euro95 en diesel.

Op dit moment wordt in het hoge noorden, bij de entree van de nieuwbouwwijk Reitdiep in de stad Groningen ook druk gebouwd. Ook op deze locatie wordt een nieuw tankstation van TinQ gebouwd. Dit station gaat naar verwachting medio april open. In februari volgt een locatie aan de Hoofdweg in Amsterdam, in maart nog eentje in het dorp Biervliet in Zeeuws Vlaanderen. Dit station aan de Hoofdplaatseweg droeg voorheen de kleuren van Lippens.

Nog vijf locaties

TinQ heeft op dit moment concrete plannen voor de opening van nog minimaal vijf tankstations in de maanden maart en april. De prijsvechter is op dit moment veruit de grootste speler op het gebied van onbemande tanklocaties in Nederland. De topvijf bestaat verder uit Tango, AVIA Xpress, Firezone en Tamoil Express.

Op dit moment zijn er meer dan vierduizend tankstations in Nederland, waarvan meer dan de helft onbemand is. Wat zal er komende jaren gaan gebeuren, zowel met dit aantal als met de verhouding? Offringa: “Ondanks de berichten vanuit Den Haag dat fossiele brandstoffen aan het einde van hun levenscyclus zijn aanbeland, worden er door ons – maar ook door andere maatschappijen – nog steeds nieuwe locaties gebouwd. Het totaal aantal tankstations in Nederland zal waarschijnlijk niet veel stijgen. Ik verwacht een verdere toename van het aandeel onbemand, het bemande segment zal zich steeds sterker gaan diversificeren in gemakswinkels en foodcourts.”

Lees ook: 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.