Foto: Colruyt Group / DATS 24

DATS 24 lanceert mobiel tanken met de Xtra-app

Foto: Colruyt Group / DATS 24

Klanten kunnen bij tanklocaties van DATS 24 in België voortaan ook afrekenen met hun smartphone. Na een geslaagde testperiode met zo’n tachtig medewerkers is mobiel tanken nu ook beschikbaar voor particuliere klanten. Het afrekenen gaat via de Xtra-app van Colruyt Group.

Xtra is de klantenkaart en –app voor tien winkelformules en webshops van Colruyt Group. De kaart heeft als belangrijk doel de klanten een extra gemak te bieden bij het winkelen bij de groep. In het najaar van 2017 verving deze kaart ook de DATS 24-tankkaart. “Die operatie is goed verlopen, maar had toch wel wat voeten in de aarde voor onze klant. En dus hebben we 1.000 klanten opgebeld die met de Xtra-kaart tanken. Hun ervaringen namen we mee bij de ontwikkeling van de tankfunctie op de app”, aldus Raf Flebus, Business Unit Manager van DATS 24.

Gebruiksgemak

Het proces van de auto voltanken wordt volgens Flebus zelden als echt aangenaam beoordeeld. “Met het gebruiksgemak van de Xtra-app wil DATS 24 hier verandering in brengen: we maken het de klanten nu nog makkelijker. Daarnaast willen we ook relevant zijn voor jongere klanten. Voor hen is eender waar digitaal betalen de norm geworden.”

Wie de Xtra-betaalfunctie al heeft geactiveerd, hoeft enkel de app te downloaden of te updaten. Na aanvaarding van de algemene voorwaarden en registratie van de telefoon via de app wordt de tankfunctie geactiveerd. De dag erna kan de klant tanken met z’n smartphone.

Van de 4,5 miljoen Xtra-kaarthouders heeft zo’n 10% de betaalfunctie geactiveerd. De tankfunctie op de app werkt net zoals aankopen met Xtra. Direct na de tankbeurt met de smartphone geeft de app aan hoeveel er getankt is en wat de kostprijs is. De dag na de tankbeurt wordt het getankte bedrag van de rekening afgeschreven en verschijnt de tankbeurt in de geschiedenis van het klantenprofiel.

DATS 24 staat voor Discount Automatic Tanking Service. Op dit moment exploiteert het bedrijf 126 onbemande tankstations in België. Eind vorig jaar opende DATS 24 een tanklocatie voor waterstof. Daarnaast wordt ook volop ingezet op CNG.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.