Kreijne breidt uit met tankpunt voor CNG/groengas in Hoogland

Klanten van het Esso-tankstation aan de Bunschoterstraat in Hoogland, kunnen sinds deze week ook terecht voor het tanken van CNG/groengas. Het station van familiebedrijf Kreijne is daarvoor een samenwerking aangegaan met PitPoint. Het is de 71ste openbare locatie van PitPoint waar deze brandstof getankt kan worden.

“Wij zijn de afgelopen jaren bezig geweest ons familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst”, vertelt Rosan Kreijne van het familiebedrijf. “Het aanbieden van een alternatieve brandstof past goed binnen onze duurzaamheidsstrategie. Ons full-service tankstation heeft naast de gewone diesel en benzine ook LPG, Euro 98 en Diesel Supreme. CNG/groengas is een fijne toevoeging aan onze dienstverlening en een goede stap richting groenere mobiliteit.”

Tijdens de officiële opening was ook GroenLinks-wethouder duurzaamheid Astrid Janssen van de gemeente Amersfoort aanwezig. “Ik ben er ontzettend trots op dat Kreijne in samenwerking met PitPoint in Amersfoort CNG/groengas gaat aanbieden. PitPoint is een toekomstgerichte onderneming die helpt ons klimaat te beschermen. Met de komst van dit station hebben we in Amersfoort drie locaties waar deze duurzame en toekomstgerichte brandstof te krijgen is.”

Mogelijkheden voor bedrijven

Het derde groengasstation in Amersfoort biedt potentie voor bedrijven met een groot wagenpark, zoals bijvoorbeeld afvalverwerker ROVA. Allard van Bruggen van het bedrijf: “Door de komst van het derde station zou de capaciteit voor ons nu voldoende moeten zijn. Dat betekent dat we bij de aanschaf van nieuwe wagens voor ons bedrijf zeker CNG/groengas mee zullen nemen in de overwegingen.”

Het nieuwe PitPoint-station aan de Bunschoterstraat in Amersfoort (Hoogland) ligt vlakbij de snelweg (afrit 12, Bunschoten-Spakenburg). CNG staat voor Compressed Natural Gas, aardgas onder druk. Deze brandstof zorgt in vergelijking met benzine en diesel voor een reductie van fijnstof, NOx, en CO2. Groengas heeft dezelfde samenstelling als CNG, waardoor een CNG-auto ook op groengas kan rijden. De groene variant wordt gemaakt van biogas dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.