Foto: PitPoint

LNG verkrijgbaar in Roosendaal, nieuwe locaties voor TinQ

Foto: PitPoint

Bij een locatie van DCB Energy aan de Aanwas in Roosendaal kunnen klanten voortaan ook terecht voor het tanken van LNG. Samen met PitPoint heeft het bedrijf uit Spijkenisse een nieuwe tanklocatie voor vloeibaar aardgas gerealiseerd. Het station in Roosendaal is de 25ste plek waar liquefied natural gas getankt kan worden.

De Roosendaalse wethouder René van Ginderen en directeur Gert van Overveld van Transport Van Overveld (TVO) openden de nieuwe LNG-locatie bij het TruckEasy-station, langs de A17 bij Roosendaal. LNG wint aan populariteit en is een interessant alternatief voor diesel vanwege de lagere uitstoot van NOx, CO2 en fijnstof. Het aantal vrachtwagens dat uit de voeten kan met LNG, is bovendien flink toegenomen afgelopen tijd.

Wethouder René van Ginderen is blij met dit nieuwe LNG-tankstation in Roosendaal: “De regio West-Brabant is onlangs weer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Voor ons is logistiek een speerpunt. De toevoeging van dit nieuwe tankstation sluit daar mooi op aan. Bovendien past het LNG-tankstation binnen de ambities van het college om voorop te lopen in de energietransitie in de regio.”

Omkleuringen en overnames

Ook bij Enviem Retail is er nieuws. Het bedrijf heeft namelijk een Texaco-locatie overgenomen aan de Waalstraat in Andelst. Dit station gaat per 5 juli over naar Enviem Retail. Verder breidt TinQ het netwerk uit met een nieuw station in Speuld, in de gemeente Ermelo. Dit AVIA-station bij garagebedrijf Schouten wordt vanaf 8 juli een TinQ-locatie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LNG verkrijgbaar in Roosendaal, nieuwe locaties voor TinQ | TankPro.nl
Foto: PitPoint

LNG verkrijgbaar in Roosendaal, nieuwe locaties voor TinQ

Foto: PitPoint

Bij een locatie van DCB Energy aan de Aanwas in Roosendaal kunnen klanten voortaan ook terecht voor het tanken van LNG. Samen met PitPoint heeft het bedrijf uit Spijkenisse een nieuwe tanklocatie voor vloeibaar aardgas gerealiseerd. Het station in Roosendaal is de 25ste plek waar liquefied natural gas getankt kan worden.

De Roosendaalse wethouder René van Ginderen en directeur Gert van Overveld van Transport Van Overveld (TVO) openden de nieuwe LNG-locatie bij het TruckEasy-station, langs de A17 bij Roosendaal. LNG wint aan populariteit en is een interessant alternatief voor diesel vanwege de lagere uitstoot van NOx, CO2 en fijnstof. Het aantal vrachtwagens dat uit de voeten kan met LNG, is bovendien flink toegenomen afgelopen tijd.

Wethouder René van Ginderen is blij met dit nieuwe LNG-tankstation in Roosendaal: “De regio West-Brabant is onlangs weer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Voor ons is logistiek een speerpunt. De toevoeging van dit nieuwe tankstation sluit daar mooi op aan. Bovendien past het LNG-tankstation binnen de ambities van het college om voorop te lopen in de energietransitie in de regio.”

Omkleuringen en overnames

Ook bij Enviem Retail is er nieuws. Het bedrijf heeft namelijk een Texaco-locatie overgenomen aan de Waalstraat in Andelst. Dit station gaat per 5 juli over naar Enviem Retail. Verder breidt TinQ het netwerk uit met een nieuw station in Speuld, in de gemeente Ermelo. Dit AVIA-station bij garagebedrijf Schouten wordt vanaf 8 juli een TinQ-locatie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.