Texaco mag mega-overname in Italië doen

Texaco-moederbedrijf Intervias mag ruim duizend tankstation in Italië overnemen. Het heeft hier onlangs toestemming voor gekregen van de Europese mededingingsautoriteit. De 1.176 vestigingen liggen verspreid over het land en worden momenteel uitgebaat onder het Esso-merk, dat voorlopig ook op de luifel blijft staan.

De EU zag qua mededinging geen problemen, omdat Intervias actief is in de tankstationmarkten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland en dus nog niet in de laars. Met de overname van het enorme netwerk behoort het bedrijf na afronding van de transactie wel meteen tot de grotere brandstofretailers in het Zuid-Europese land.

ExxonMobil

De stations zijn nu nog in handen van energieconcern ExxonMobil. Het was al langer duidelijk dat de Amerikanen af wilden van de stations, een strategie die het in andere landen ook hanteert. Zo verkocht het bedrijf in voorbije jaren zijn volledige netwerk in Nederland en België.

Na de overname beschikt Intervias over 2.700 locaties, verspreid over zes landen. Intervias werd in 2016 opgericht, toen Texaco-moederbedrijf EFR fuseerde met de Britse tankstation-uitbater Euro Garages. Het fusiebedrijf is in handen van de Britse investeringsmaatschappij TDR Capital.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.