Ikea plaatst laadpalen bij alle Nederlandse vestigingen

Woonwarenhuis Ikea gaat bij alle locaties in Nederland laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Enkele vestigingen in onder meer Zwolle en Haarlem zijn al voorzien van oplaadpunten. De andere Nederlandse winkels moeten in de komende twaalf maanden laadfaciliteiten krijgen. De palen worden geplaatst in samenwerking met aanbieder van laaddiensten The New Motion.

Het plan is om elke vestiging te voorzien van vier laadpalen. Het gaat om laders van 22 kw. De Zweden bieden de stroom niet gratis aan. Gebruikers moeten 22 eurocent per kWh betalen. Een starttarief wordt niet gehanteerd. De laadpalen zijn geschikt voor alle typen elektrische voertuigen.

Dertien winkels

Op dit moment heeft het bedrijf volgens de eigen website dertien winkels in Nederland. Ikea geeft aan dat de gemiddelde duur van een bezoek aan een vestiging lang genoeg is om in dat tijdsbestek een auto voldoende op te laden.

De Zweedse multinational is niet de enige branchevreemde partij die energiedragers aanbiedt voor het wegverkeer. Vorige maand werd bekend dat Volkswagen in Duitsland twaalfduizend laadpalen wil plaatsen op haar eigen parkeerplaatsen. In Nederland werkt ANWB momenteel aan een netwerk van laadfaciliteiten langs snelwegen.

Lees ook: Ontevredenheid elektrische rijders is kans voor tankstations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.