Ballast Nedam C20 CNG tankstation

Waterschap HHNK tankt groengas bij eigen vulpunten

Ballast Nedam C20 CNG tankstation

Het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) tankt sinds kort haar eigen groengas. Ballast Nedam IPM heeft op het terrein van de HHNK-vestigingen Wervershoof en Warmenhuizen twee groengas-vulpunten geplaatst.

Het HHNK is onder andere actief in de zuivering van rioolwater in Noord-Holland.  Het waterschap beschikt over twintig rioolwaterzuiveringsinstallaties. HHNK produceert biogas door rioolslib te vegisten. Het bedrijf waardeert dit biogas op naar groengas, dat dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Daarna wordt het groengas in het bestaande aardgasnetwerk geïnjecteerd.

Vulpunt

Met de plaatsing van de aardgas-vulpunten op de eigen terreinen rijdt het Hoogheemraadschap nu volledig CO2-neutraal op het groengas dat ze zelf produceren. Het HHNK heeft 20 auto’s die rijden op aardgas.

Ballast Nedam IPM exploiteert een netwerk van publieke en private aardgastankstations in Nederland. De tankstations dragen het merk CNG Net, de naam van het dochterbedrijf dat Ballast Nedam oprichtte in 2007. CNG Net richt zich op de exploitatie van aardgasvulstations en de ontwikkeling van de vraag naar rijden op aardgas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.