Nio opent aan snelweg A4 derde Nederlandse ‘power swap station’

Nio opent aan snelweg A4 derde Nederlandse ‘power swap station’

Het nieuwste batterijwisselstation van Nio ligt op foodpark ‘t Harnasch, direct aan de afslag ‘Den Haag Zuid’ van de A4 Nio, 2022

De Chinese autofabrikant Nio heeft op foodpark ‘t Harnasch aan de snelweg A4 tussen Delft en Den Haag zijn inmiddels derde Nederlandse batterijwisselstation geopend, ook wel ‘power swap station’ genoemd.

Het nieuwste batterijwisselstation van Nio ligt op foodpark ‘t Harnasch, direct aan de afslag ‘Den Haag Zuid’ van de A4 en op een steenworp van vestigingen van McDonald’s en KFC. Het Nio power swap station is de derde in Nederland, maar de tiende in Europa waar bezitters van een elektrische Nio personenauto hun lege batterijpakket kunnen omruilen voor een volle. Bezitters van een Nio zetten hun auto voor het station, drukken op start en vervolgens rijdt de wagen naar binnen waar de accu via de onderkant wordt verwijderd en vervangen door een vol exemplaar. Het is de intentie van Nio om in Europa tegen het einde van 2023 120 power swap stations operationeel te hebben.

312 wissels

Een power swap station heeft de grootte van een dubbele garagebox en kan tot 312 batterijwissels per dag uitvoeren. Het station kan maximaal dertien batterijen opladen met een vermogen van 20 tot 80 kW per batterij, op een manier die het elektriciteitsnet en de batterijen beschermt, zonder pieken in het stroomnet te veroorzaken.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.